Päinvastaiset kuntopuntarit Raksilan illassa

LIIGA / Ennakko
Pelikuntoon toipunut Julius Junttila pääsee jälleen haastamaan SaiPa-puolustusta.
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
Maanantain Liigakierroksen ainoassa pelissä SaiPa saapuu Ouluun Kärppien vieraaksi. Alkusyksyllä SaiPa päihitti Kärpät Lappeenrannassa, mutta tällä hetkellä joukkueiden kuntopuntarit viittaavat päinvastaiseen lopputulokseen.

Kärpät on todella kovassa vireessä tällä hetkellä. Meneillään on viiden ottelun voittoputki, maalieron ollessa 20 tehtyä ja 8 päästettyä maalia. Viimeisimmän ottelun Kärpät pelasi lauantaina HPK:n vieraana, lopputuloksen jäädessä lopulta Käppien eduksi 3-5.

SaiPalla oli viimeisimmässä ottelussa mukanaan kelpo asenne, mutta valitettavasti myös hieman epäonnea. Lukkoa kotonaan isännöinyt SaiPa hävisi ottelun maalivahti Jussi Markkasen torjuttua kiekon vahingossa maaliinsa, vaikka aluksi kiekko oli matkalla maalin ohi. Osuma jäi ottelun ainoaksi, joten ottelu päättyi Lukon voittoon.

Taannoista Pelicans-voittoa lukuun ottamatta SaiPan viimeisimmät ottelut ovat päättyneet tappioihin. Joukkue pystyi keskittymään harjoitteluun maajoukkuetauon myötä, kun taas Kärpät pelasi tauon tietämillä pudotuspelivaiheen molemmat CHL-osaottelunsa.

Terveitä miehiä

Vielä kaksi viikkoa sitten Kärppien sairastuvalla oli pahimmillaan viisi avainpelaajaa, mutta joukkueen onneksi toipilaslista on tällä hetkellä täysin tyhjä. Esimerkiksi pitkään vammaansa parannellut Julius Junttila teki taannoin paluun jäälle ja toi heti lisää vauhtia hyökkäyspäähän.

Myös SaiPan sairastupatilanne on verrattain hyvä, sillä joukkue sai edelliseen Lukko-otteluun takaisin kapteeni Ville Kohon ja Valtteri Virkkusen. Loukkaantuneena on vielä keskushyökkääjä Petteri Nokelainen.

Ratkaisukohdat

Kärppien erikoistilannepelaaminen on tällä hetkellä hieman nurinkurista. Ylivoima onnistuu hyvin harvoin, mutta alivoima kykenee puolustamisen lisäksi toisinaan myös maalintekoon.

SaiPan ylivoimaprosentti on huomattavasti Kärppiä parempi, mutta toisaalta sen alivoimaprosentti on tällä hetkellä Liigan heikoin. Ylivoima saattaakin olla SaiPan ainoa paikka iskeä, sillä Kärpät on ollut viime otteluissa lyömätön sarjan kärkijoukkueillekin.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran, jolloin ottelu venyi voittolaukauskilpailuun ja lopulta SaiPan voittoon. Alkukaudesta pelattu peli heijasti SaiPan vauhdikasta kaudenavausta, mutta seura on viimeisimpien tappioiden myötä päätynyt sarjataulukon puolivälin tienoille.

Kärppien terveystilanne ja hyvä peli-ilme siivittävät Kärpät niin kovaan liitoon, että illasta tulee todella haastava SaiPalle. Joukkueiden kuntopuntarit ovat lähes täysin toistensa vastakohtia, ja tämän myötä Kärpät on selkeä ennakkosuosikki tässä maanantai-illan ainoassa Liigaottelussa.

Seuraa Heitä

Julius Junttila #13 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Oli pitkään toipilaana ja palasi pelikentälle maajoukkuetauon korvilla. Välillä liiankin paljon kohti päätypleksejä laukova joukkue on kaivannut Junttilan tarkkaa rannelaukausta.

Ville Koho #8 |

Keskushyökkääjä

Palasi sairastuvalta aiempaan Lukko-otteluun. Kapteeni Kohon rooli SaiPassa on erittäin suuri, ja hän näyttää joukkueelleen esimerkkiä varmasti tänäänkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle