Itäinen peikko ryöstöretkellä

LIIGA / Ennakko
Juha-Pekka Haataja jahtaa pistepörssin voittoa ja janoaa tehoja myös SaiPaa vastaan.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
SaiPa on ollut kuluvalla kaudella Kärpille varsinainen mörkö. Joukkueet ovat kohdanneet kolme kertaa ja tervakaupungin joukkueen laariin on kertynyt yhdeksästä jaossa olleesta pisteestä ainoastaan yksi. Torstaina Kärpillä on viimeinen mahdollisuus kaataa SaiPa runkosarjassa, kun kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta taisteleva lappeenrantalaisjoukkue saapuu Ouluun.

Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet numeroiden valossa varsin tasaisia, kun lukemat ovat olleet SaiPalle 4-2, 2-1 ja viimeisin voittolaukauskisan jälkeen 4-3. Oulussa SaiPa ei tosin ihan hetkeen ole käynyt, sillä kahden maalin erolla päättynyt kamppailu käytiin Raksilassa liigan avauskierroksella.

Pisteet ovat tällä hetkellä molemmille joukkueilla varsin tarpeellisia. Kotijoukkue taistelee tiukasti suorasta pudotuspelipaikasta ja tasaisessa sarjassa sillä on yhä mahdollisuus myös jopa runkosarjan kolmanteen sijaan. Suunnilleen yhtä lähellä on kuitenkin myös suoralta puolivälieräpaikalta tiputtava seitsemäs paikka.

Joukkueen pistetahti on ollut viime aikoina varsin huono, sillä se on hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Kaikki nämä olivat varsin tiukkoja vääntöjä, mutta vastustaja vei pisteet viime hetken maalilla. Viimeisin tappio tuli IFK:lle tiistaina rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

SaiPa on puolestaan voittanut kolmesta edellisestä kamppailustaan kaksi. Tuorein voitto tuli tiistaina, kun TPS kaatui voittomaalikisassa. Voitto oli kovan taistelun tulos, ja joukkueella onkin alkukeväältä jo runsaasti kokemusta "pakkovoiton" paineiden alla pelaamisesta. Valmentaja Pekka Tirkkonen tosin valitteli tiistaina, että osa porukasta taistelee kovalla asenteella, mutta toiset taas säveltävät omiaan.

TPS-voiton avulla lappeenrantalaiset repäisivät viiden pisteen kaulan Pelicansiin, joka kärkkyy viimeistä pudotuspelipaikkaa SaiPan takana. Paikasta aurinkoon taisteleva ryhmä tähynneekin jo edellään olevan HIFK:n päänahkaa, sillä matkaa helsinkiläisiin on vain kaksi pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä puolenkymmentä ottelua. Myöskään pudotuspelien avauskierroksen kotietu ei ole saavuttamattomissa, sillä Lukkoon on IFK:n edellä vain pisteen verran.

SaiPa ajaa taas Kärpät ahtaalle?

Oululaisilla on ollut viime aikoina ongelmia tehojen kanssa, sillä tappio-otteluissa joukkue teki yhteensä vain viisi maalia. Tehot lepäävät vahvasti ykköstrion harteilla, kun pistepörssin voitosta kamppailevat Ivan Huml ja Juha-Pekka Haataja jatkavat tuhojen tekemistä.

SaiPalla on torstaina oiva paikka käydä Oulussa ryöstöretkellä. Kärpillä on koko kauden ollut vaikeuksia kovaa karvaavia ja sen jälkeen hyvin keskialueen tukkivia porukoita vastaan. Kiekkokontrollia suosivia joukkueita vastaan oululaiset pärjäävät paremmin, mutta SaiPa voi hyvinkin pistää kotijoukkueen todella ahtaalle.

Lukuisista loukkaantumisista kauden aikana kärsinyt Kärpät on saanut rivejään kuntoon, mutta tiistaina keskushyökkääjä Jari Viuhkola joutui jälleen lasarettiin, tällä kertaa polvivamman vuoksi. Ensimmäisten arvioiden mukaan hän on sivussa ainakin runkosarjan loppuun. Tiistaina pelistä olivat sivussa flunssainen ykkösvahti Johan Backlund ja ylävartalon ruhjevammasta kärsivät Ilkka Mikkola. Heidän pelaamisensa torstaina on epävarmaa. Poissa riveistä on pitkäaikaispotilas Ville Mäntymaa.

Kokoonpanoon tulee kuitenkin muutoksia, sillä joukkueella on yhden ylimääräisen kentän verran ylimääräisiä pelaajia. Viuhkolan tilalle nostettaneen Tomas Plihal ja myös Juho Keränen saanee kutsun kaukaloon.

SaiPalta puuttuivat TPS-ottelusta Ville Koho, Anssi Löfman ja Ville Paalanen. Todennäköisesti kukaan kolmikosta ei ole myöskään torstaina mukana.

Seuraa Heitä

Ville Hämäläinen #27 |

Keskushyökkääjä

Yksi SaiPan taistelun ruumiillistumista. Pistää itseään likoon illasta toiseen.

Tomas Plihal #39 | HC Trinec

Keskushyökkääjä

Edellinen ottelu sujui katsomon puolella. Nyt olisi jälleen tonttia tarjolla, kun Viuhkola on sivussa. Herättäisikö kevätaurinko tshekin?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Juha-Pekka Haataja 2 3 5
2.Ivan Huml 2 3 5
3. 0 3 3
4.Julius Junttila 1 2 3
5.Oscar Eklund 0 2 2
SaiPa M S P
1.Brad Moran 2 4 6
2.Brian Salcido 2 3 5
3.Markku Flinck 2 2 4
4.Jesse Mankinen 2 2 4
5.Tomi Leivo 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle