Eteläkarjalaista kusipääkiekkoa kiitos

LIIGA / Ennakko
Jos SaiPa haluaa jatkaa kauttaan, Joonas Donskoilla ei saa olla lauantaina näin hauskaa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppien ja SaiPan puolivälieräsarja on ensimmäistä kertaa katkolla Oulussa. Pikkupetojen esitys edellisen pelin loppupuoliskolla oli niin vakuuttava, että SaiPalla on todella iso muuri kiivettävänä, mikäli se aikoo kauttaan jatkaa lauantaita pidemmälle.

Kärppien sankareita SaiPa-sarjassa ovat olleet Joonas Kemppainen (4+2) ja Joonas Donskoi (2+5). Ketjun kolmas lenkki Julius Junttila on säestänyt Joonaksia tehoin 1+3. Sanomattakin on selvää, että lauantaina SaiPan täytyy keksiä keinot Kemppaisten pimentämiseen, mikäli joukkue haaveilee kauden jatkumisesta.

Kärppien kurssi kääntyi parempaan, kun maalilla Iiro Tarkki korvasi Tomi Karhusen. SaiPa pommitti viikko sitten lauantaina Karhusen katsomoon, eikä tuolloin kärppämaalille luistellut Tarkki ole enää luopunut ykkösvahdin paikasta. Valta näyttää vaihtuneen pysyvästi oululaisten maalivahtiosastolla.

Puolustuspäässä Lasse Kukkosen lopullista heräämistä odotellessa ilon aihetta on tuonut pitkään penkillä istunut Dan Spang. Amerikkalainen sai näyttöpaikan Ryan Glennin pienen epäonnistumisen jälkeen, ja Tarkin tavoin myös Spang tarttui mahdollisuuteen. Kahdessa pelaamassaan pelissä erittäin vaisun kauden pelannut Spang on ollut joukkueen kärkipakkeja.

SaiPa on tehnyt pieniä kokoonpanomuutoksia pelistä toiseen. Edelliseen kohtaamiseen maalille luisteli SaiPan ykkösvahti Jussi Markkanen. Markkanen ei kuitenkaan täysin onnistunut Kärppiä vastaan. Onkin mielenkiintoista nähdä vartioiko maalia lauantaina hyvin pelannut Andreas Bernard vai hieman haparoinut ja pienestä vammasta kärsivä Markkanen.

Toinen mielenkiinnon kohde on Dave Spinan kohtalo. Lappeenrantalaisten runkosarjan paras pistemies on pudotuspeleissä seilannut katsomon ja pelaavan kokoonpanon väliä. Edellisessä kohtaamisessa Spina oli fyysisesti läsnä, mutta henkisesti amerikkalainen vaikutti olevan jälleen jossain aivan muualla. Lauantaina paikkaa kokoonpanosta ei välttämättä enää löydy.

SaiPa-pakistossa Brian Salcidolla on selvä tason noston paikka lauantaina. Lappeenrannan peli ei mennyt Salcidolta aivan putkeen. Toinen huippupakki Sam Lofquist tuntuu ottavan osumaan jokaisessa pelissä muita enemmän. Nähtäväksi jää, koska se alkaa näkymään taitavan kiekollisen puolustajan pelissä.

Erikoistilannepelaamisessa Kärpillä riittää edelleen työsarkaa. Parhaimmillaan SaiPa pelaa aktiivista ja vauhdikasta ylivoimaa. Kärpät pelaa puolestaan hitaampaa ja hieman enemmän pakonomaista pakkopeliä. Tämä on hieman yllättävää ottaen huomioon Kärppien hyökkäysarsenaalin.

Lauantaina SaiPan täytyy hyökätä päälle kuin yleinen syyttäjä, jotta kausi jatkuisi. Kyttäämällä ja passiivisella pelaamisella SaiPa ei Kärppiä voita, joten lappeenrantalaisten on parasta esittää Raksilassa perinteistä eteläkarjalaista kusipääkiekkoa parhaimmillaan.

Seuraa Heitä

Ivan Huml #71 | Pirati Chomutov

Laitahyökkääjä

Vaellellut vielä varjojen mailla. Joko nyt herää?

Markku Flinck #61 |

Keskushyökkääjä

Teki edellisessä kohtaamisessa kauden ensimmäisen maalinsa. Flinckin kaltaisten pelaajien pitää olla parhaimmillaan, mikäli SaiPa haluaa voittaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle