Sarjataulukon ääripäiden kohtaaminen - Pelicans ensimmäistä kertaa Ouluun

LIIGA / Ennakko
Kultakypärä nähdään viime kauden tapaan myös tällä kaudella Humlin päässä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät ja Lahden Pelicans kohtaavat lauantai-iltana toisen kerran tällä kaudella. Ensimmäinen kohtaaminen Lahdessa päättyi kotijoukkueen 4−2-voittoon. Pystyykö Pelicans aiheuttamaan Kärpille joukkueen kauden toisen varsinaisen peliajan kotitappion?

Joukkueiden lähtökohdat lauantain otteluun ovat varsin erilaiset. Kotijoukkue Kärpät pitää hallussaan sarjataulukon sijaa kolme, kun vieraaksi saapuva Pelicans majailee sarjataulukon loppupäässä sijalla 13. Pisteitä kotijoukkueella on 44 ja vierailla 32.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun voitto taskussaan, kun torstain liigakierroksella Pelicans kaatoi Vaasan Sportin jatkoajalla lukemin 2−1. Kärpät puolestaan voitti Hämeenlinnan Pallokerhon selkein lukemin 5−2.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Lahdessa päättyi kotijoukkueen 4−2-voittoon. Tuolloin Kärpät johti ottelua toisessa erässä jo 2−0, mutta kotijoukkue Pelicans pisti kirivaihteen päälle, nousi rinnalle ja lopulta ohi.

Erikoistilannepelaamista tarkasteltaessa esiin nousee Pelicansin heikko ylivoimaprosentti. Vierasjoukkueen ylivoimaprosentti on vain 12,90%. Se on Liigan toiseksi heikoin ja tarkoittaa, että Pelicans on onnistunut tekemään maalin vain noin joka kahdeksannella ylivoimallaan. Kärppien ylivoimaprosentti on 18,52%, mikä on Liigan keskikastia.

Alivoimalla Pelicans on ollut aavistuksen kotijoukkue Kärppiä vahvempi. Pelicansin alivoimaprosentti on 81,51%, kun Kärpillä vastaava prosenttiluku on 80,73%. Liigan joukkueiden alivoimia vertailtaessa Pelicans sijoittuu sijalle yhdeksän ja Kärpät sijalle kymmenen.

Kärppien kultakypärää lauantai-illan ottelussa kantaa tsekkihyökkääjä Ivan Huml tehoilla 4+15. Pelicans-pelaajista kultakypärän päähänsä pukee Tommi Paakkolanvaara. Paakkolanvaara on iskenyt tehot 10+7. 

Joukkueiden edellisen kohtaamisen aikoihin Pelicans oli keskellä loukkaantumissumaa, ja joukkue oli täynnä nuoria pelaajia. Tällä kertaa Pelicansin sairastupa on tyhjempi ja sen ainoat asukit ovat hyökkääjät Pekka Saarenheimo ja Anrei Hakulinen. Myös Kärpät ovat kärsineet syksyn mittaan loukkaantumisista. Tällä hetkellä Kärppien sairastuvalla ovat hyökkääjä Julius Junttila ja puolustaja Markus Nutivaara.

Käyttäjän cmeskus kuva

Arvio ottelusta: Cia Meskus

Kärpät ja Pelicans ovat sarjataulukon ääripäissä. Sijoitusten perusteella peli päättyisi Kärppien selvään kotivoittoon. Pelicans kuitenkin peittosi Kärpät lokakuussa, vaikka kärsi lukuisista loukkaantumisista ja joukkue oli täynnä paikkaajia. Kärpät piti kyseisen ottelun jälkeen palaverin, jonka jälkeen joukkue on saanut pelinsä huomattavasti parempaan kuntoon.

Ottelu alkaa tasaisena, mutta Kärpät nousee niskan päälle ja voittaa Pelicansin ainakin muutaman maalin erolla.

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Haataja sai maalittoman putkensa poikki kuluvan viikon tiistaina. Torstain ottelussa mies iski jo tehot 1+2. Myös yhteispeli Ivan Humlin kanssa on alkanut löytyä. Kaksikolta voi odottaa paljon, kun peli alkaa viimein löytyä.

Tommi Paakkolanvaara #83 |

Keskushyökkääjä

Paakkolanvaara on elämänsä kunnossa ja pistetahdin pysyessä samana tulee kevyesti tekemään uuden piste-ennätyksensä. Rokottaako kärppäkasvatti kasvattajaseuraansa?

» Lähetä palautetta toimitukselle