Mistä löytyisi tasaisuutta?

LIIGA / Ennakko
Kärppien ja Lukon lauantai-illan kohtaamisessa kohtaavat kaksi viivataistelijaa. Kärpät pyrkii hankkimaan suoran pudotuspelipaikan, kun taas Lukolla haasteet löytyvät alemman viivan kohdalta. Tasaisuuden ylläpitäminen on lauantain ottelun teema.

Kuntokäyrät

Kärpät eteni ennen SaiPa-vierasotteluaan kuuden ottelun voittoputkessa, jonka lappeenrantalaiset kuitenkin katkaisivat. Pelillisesti heikommalla tasolla pelannut oululaisryhmä jäi kotijoukkueen jalkoihin lopulta voittomaalikilpailun jälkeen. Torstaina vuorossa oli pudotuspelipaikkojen taistelun johdosta kuuden pisteen ottelu Jokereita vastaan Helsingissä. Kohtalokkaat kiekollisen pelin virheet käänsivät ottelun Jokereiden eduksi ja samalla Kärpät tippui sarjataulukossa kuudennelle sijalle.

Lukolla kahden ottelun voittoputki kääntyi tiistain TPS-ottelun ja torstain JYP-ottelun myötä tappioputkeksi, kun molemmilla kerroilla voittoasema kääntyi tappiollisiin lukemiin ottelun loppuhetkillä.

– Tuttu tarina. Ollaan voitossa kiinni pelissä, joka pitäisi voittaa – ja sitten kyykätään. Raskasta on siinä mielessä, harmitteli Lukon päävalmentaja Juha Vuori JYP-tappion yhteydessä.

Tällä kaudella Kärpät ja Lukko ovat kohdanneet neljä kertaa. Voitot ovat tällä hetkellä oululaisten eduksi lukemin 3-1, maalieron ollessa 13-8. Tehokkain pelaaja joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa on ollut Kärppien Kimmo Koskenkorva, joka on iskenyt neljään otteluun 5 (2+3) tehopistettä.


Kärpät on ollut niskan päällä keskinäisissä kohtaamisissa tällä kaudella.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

Kärpillä kuuden ottelun voittoputken kohdalla kaikki osa-alueet olivat varsin hyvällä mallilla. Puolustuspäähän tulleet loukkaantumiset alkoivat kuitenkin vaikuttaa pelisuorituksiin ja ongelmia alkoi syntyä. SaiPa- ja Jokerit-otteluissa Kärpät ei pystynyt pelaamaan hyökkäyspeliään sillä tasolla, millä se voittoputken aikana pelasi. Ja kun hyökkäyspeli tökki, joutui joukkue pitkälti puolustuslinjalle eikä nuori puolustus pystynyt pelaamaan virheettömästi. Myös Kärppien isona teemana tällä hetkellä oleva jäähyttömyys on ollut hukassa viikon otteluissa.

Kärppien tapaan myös Lukko on kärsinyt otteiden ailahtelevuudesta. Ongelma on konkretisoitunut joukkueen maalilla, jossa molemmat pelaavat maalivahdit Mika Noronen ja Simon Nielsen ovat olleet epävarmoja. Oman pään ongelmien lisäksi kettupaidoilla on ollut kova työsarka ylivoimapelaamisen kanssa, missä tietynlaisen passiivisuuden takia ratkaisut ovat jääneet heikoiksi.

Lauantain ottelun suurin ratkaisupaikka löytyykin tasaisuudesta. Kumpi pystyy nostamaan tasoaan tiistain ja torstain otteluihin nähden ja kumman hyökkäyspelaaminen pysyy paremmin tasapainoisena? Puolustuspäässä molemmilla joukkueilla on omat haasteensa, kun taas maalivahtiosastolla ongelmista kärsii tällä hetkellä vain Lukko.

Kokoonpanot

Kärppien kokoonpano kokee muutoksia Lukko-otteluun. Sairastuvalta vasta kaukaloihin palannut Jari Viuhkola siirtyy ykkösketjun keskelle ja slovakkihyökkääjä Jozef Stümpel saa kakkosketjuun vierelleen Joonas Donskoin ja Joonas Komulaisen. Miikka Salomäki hyökkää nelosketjussa.

Loukkaantuneiden listalta hyökkääjä Juho Keränen on myös tekemässä paluuta kaukaloihin, kuten myös puolustaja Mikko Lehtonen. Oscar Eklund ja Atte Ohtamaa ovat sivussa vähintään runkosarjan loppuun saakka.

Lukon varmat poissaolijat ovat puolustaja Mikko Kuukka ja hyökkääjä Jussi Pesonen, joiden kausi on jo taputeltu loukkaantumisten takia. Lisää jobinpostia raumalaisille toi Lauri Tukosen loukkaantuminen JYP-ottelussa. Päävalmentaja Vuoren mukaan lauantain peli jääkin Tukoselta hyvin todennäköisesti väliin. Tukosen tilalle kokoonpanoon on nostettu Aki Kangasmäki.

Edellisessä ottelussa ruotsalaispuolustaja Johan Björk teki tilaa Tomi Pettiselle, mutta lauantain otteluun muutoksia saattaa olla vielä luvassa.

Lukon puolustuksesta puuttuu tämän illan pelistä Richard Lintner. Lintnerin tilalla kokoonpanossa on Anssi Rantanen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ivan Huml 4 1 5
2.Juha-Pekka Haataja 1 2 3
3.Joonas Donskoi 1 2 3
4.Miikka Salomäki 3 0 3
5.Jari Viuhkola 0 2 2
Lukko M S P
1.Mark Bomersback 4 1 5
2.Teemu Nurmi 3 1 4
3.Jarkko Kauvosaari 2 2 4
4.Teemu Aalto 0 3 3
5.Harri Tikkanen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle