Kärpät, Lukko ja tammikuinen tiistai-ilta

LIIGA / Ennakko
Keskellä tammikuun otteluruuhkaa pelattava tiistai-illan peli ei lupaa mitään elämää suurempaa kiekkoiltaa. Kärppien ja Lukon välinen ottelu on kuitenkin tärkeä molemmille joukkueille. Kotijoukkue taistelee paikasta kuuden joukkoon vieraiden yrittäessä pitää pudotuspelihaaveet ylipäätään elossa.

Kuntokäyrät

Kärpät ja Lukko ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Syyskuussa Kärpät voitti kotiottelunsa maalein 4-1 ja marraskuun lopulla Lukko sai revanssin kaatamalla Kärpät Raumalla tiukan kamppailun jälkeen maalein 3-2.

Lukko on tällä hetkellä liigan toiseksi huonoin vierasjoukkue Kärppien ollessa neljänneksi paras kotijoukkue. Molemmat joukkueet ovat pelanneet viime aikoina ailahtelevasti. Viikonlopun etelän reissulta Kärpillä on alla tappio HIFK:lle sekä viimeisellä sekunnilla voitoksi kääntynyt Pelicans-ottelu.

Lukko hävisi myös HIFK:lle viime viikolla, mutta onnistui voittamaan liigan peränpitäjänä rimpuilevan Ilveksen vieraissa maalein 3-1.

Kotijoukkueen parhaimmistoa viime peleissä on ollut ykköskentällinen ja etenkin Ivan Huml sekä Juha-Pekka Haataja, joka on huikeassa pisteputkessa. Kauden 19 ensimmäisessä ottelussa Haataja viimeisteli pyöreät nolla maalia, mutta 19 seuraavaa ottelua tuottivat peräti 15 maalia.

Kärppien maalilla Johan Backlund parantaa peli peliltä.

Lukosta parhaassa vireessä on tällä hetkellä Lauri Tukonen, joka on viimeistellyt vähintään yhden maalin kolmessa viime ottelussa. Muita tehomiehiä ovat olleet Janne Keränen, Kris Beech ja Mark Bomersback.

Ratkaisun paikat

Kärpät laittaa tiistain otteluun ketjut uuteen kuosiin. Viime viikkoisesta taklauksesta toipunut Jari Viuhkola tekee paluun ykkösketjun keskelle. Ivan Huml siirtyy ensi kertaa kotiyleisölle esiintyvän Jozef Stümpelin ketjuun, jonka toisessa laidassa jatkaa Julius Junttila.

Näillä ketjumuutoksilla hajoitetaan pitkään koostumuksensa säilyttäneet kentälliset ja jaetaan maalintekovastuuta selkeästi laajemmalle pohjalle. Uusien ketjukoostumusten toimivuus on varmasti illan yksi suurimmista kysymyksistä.


Lukon maalilla riittää ruuhkaa tiistainakin.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Rauman Lukko on liigassa eniten jäähyjä kerännyt joukkue. Kärppien ylivoima ei ole ollut erityisen vaarallista, mutta Stümpelin myötä siihen saatiin jälleen uusi ulottovuus. Selvää on, että Lukon tulee pysyä pois jäähyaitiosta mikäli se mielii pisteet Raksilasta hakea.

Viime peleissä Lukon ylivoimapelaaminen ei ole ollut uomissaan. Kärpät puolestaan on ollut liigan paras alivoimajoukkue. Erikoistilannepelaamisella on varmasti oma roolinsa illan ratkaisussa.

Historian valossa Raksila on ollut Lukolle erityisen vaikea paikka. Viime vuosina Lukko on saanut tilannetta hieman korjattua, mutta vielä pari vuotta sitten oltiin tilanteessa, jossa Lukon edellinen voitto Oulusta oli viime vuosituhannelta.

Kokoonpanot

Kärpiltä ovat poissa kokoonpanosta olkapäävammasta kärsivä Mikko Lehtonen sekä pernan repeämästä toipuva Miikka Salomäki.

Lukolta puuttuvat pitkäaikaispotilaat Mikko Kuukka, Johan Björk, Teemu Nurmi, Teemu Aalto sekä Jussi Pesonen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Juha-Pekka Haataja 5 1 6
2.Kimmo Koskenkorva 2 2 4
3.Oscar Eklund 0 4 4
4.Ivan Huml 2 2 4
5.Juho Keränen 2 1 3
Lukko M S P
1.Lauri Tukonen 4 1 5
2.Perttu Lindgren 0 4 4
3.Janne Keränen 2 1 3
4.Kris Beech 1 2 3
5.Otto Honkaheimo 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle