CHL:stä arkiseen tuplakohtaamiseen

LIIGA / Ennakko
Joonas Donskoi on ollut Kärppien alkukauden paras pelaaja.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät ja Kuopion KalPa kohtaavat viikonloppuna kahteen kertaan. Taisto alkaa perjantaina Oulussa, kun kuluvalla viikolla CHL:ää tahkonneet joukkueet palaavat kotoisen Liigan pariin.

Kärpät ja KalPa kohtaavat perjantaina tämän vuoden runkosarjassa ensimmäistä kertaa. Ne tosin avasivat kautensa elokuun alun harjoispelissä, jossa kotijoukkueena ollut Kärpät korjasi 5-1-voiton.

Tällä viikolla molemmat tahkosivat CHL:ää. KalPan tie europeleissä tuli päätökseen, kun huonon alun otteluun saanut savolaisjoukkue hävisi kotonaan Växjö Lakersille. Kärpät puolestaan jatkaa pelejään lohkovoittajana, kun se kaatoi Raksilassa Liberecin.

Tuplakohtaaminen palauttaa joukkueet kuitenkin nopeasti arkiseen aherrukseen. Lauantain taisto alkaa tosin poikkeuksellisesti vasta 18.30, mutta silti joukkueiden pitää välissä taittaa 300 kilometrin bussimatka. Peräkkäiset pelit mahdollistavat myös taisteluparien synnyn, mutta perinteisesti kumpikaan joukkue ei ole pahimpia rähinöintiporukoita.

Molemmilla joukkueilla on riveissään paljon kiekollista osaamista, mutta kummankaan ylivoimapeli ei ole vielä ollut erikoisen hyvää. Sekä Kärppien että KalPan ylivoimatehot ovat alle 15 prosenttia, joten petrattavaa on.

KalPan peli hyvässä kuosissa, Kärpillä sentteriongelma

Perjantain vierailijan peli on loksahtanut auden alussa jopa yllättävän hyvään kuosiin. KalPa on porskuttanut sarjataulukon toiseksi ja jäänyt pisteittä ainoastaan yhdessä ottelussa. Kuopiolaisten peli on ollut erittäin liikkuvaa ja tuttuun tapaan Pekka Virran joukkue ei mielellään kiekosta luovu.

KalPan terävimpänä aseena on ollut kaksikko Jukka Voutilainen ja Michal Birner. Lisää tulivoimaa joukkue saa ensi viikolla, kun organisaation kultapoika Kasperi Kapanen palaa Pittsburgh Penguinsin NHL-leiriltä tuttuihin maisemiin. Viikonlopun tuplapelissä häntä ei kuitenkaan vielä nähdä.

Kuopiolaiset tiivistivät ryhmäänsä jo ennen viikonloppua, kun Saku Kinnunen ja Mikael Seppälä hakevat lisävastuuta Mestiksen puolelta ainakin marraskuulle saakka. Lisävahvistusta puolustukseen saattaa olla luvassa lähiaikoina, kun Mikko Jokela on toipumassa pelikuntoon.

Kärpillä homma on ollut enemmän hakemista. Varsinkin kärkikentät ovat ollet hukassa, mikä johtuu osittain siitä, että oikeita koostumuksia ei ole löytynyt. Mieluummin laitahyökkääjinä pelaavat Patrick Davis, Mika Pyörälä ja Ivan Huml ovat joutuneet keskelle, kun ykkössentteriksi kaavailtu Nicolas Deschamps ei ole sopinut kokoonpanoon. Toistaiseksi Kärpät ei ole löytänyt ongelmaan ratkaisua, ja erilaiset kokeilut ovat jatkuneet.

Keskiviikon CHL-ottelussa Kärppien pelityyli oli selvä: kiekko viivaan ja miehiä maalille. Etenkin kuopiolaisille tuttu Adam Masuhr sai viritellä kutiaan kovalla tahdilla. Hyökkäysalueen lisääntynyt pelitila ei ole joukkueilla vielä täysin hallussa, joten Kärpät kokeillee eri tyylejä myös jatkossa.

Oululaisten vakiokokoonpanoon pieniä muutoksia aiheuttaa myös viime viikonloppuna uransa avausmaalin tykittäneen Mikko Niemelän loukkaantuminen.

Seuraa Heitä

Adam Masuhr #38 | Mora IK

Puolustaja

Kärppien puolustuksen kiekollinen johtaja. Laukoo paljon, ja laukoo lujaa.

Joonas Lyytinen #6 | Timrå

Puolustaja

Ottanut KalPan alakerrassa isoa roolia. Uskaltaa pelata, mutta virheitäkin tulee.

» Lähetä palautetta toimitukselle