Vireensä löytäneiden kärkitaisto

LIIGA / Ennakko
JYPin ykköstähti Jani Tuppurainen on KHL-huhujen pyörteissä.
Kuva © Timo Savela
Kuluvan vuosituhannen menestyjiin laskettavat Oulun Kärpät ja Jyväskylä JYP ovat viime aikoina olleet hyvässä vireessä. Joukkueet ovat kivunneet sarjataulukossa yhä ylemmäs ja päässet jo aivan kärkisijoille. Lauantaina Raksilassa onkin odotusarvoisesti tarjolla tiukka, kahden kovan joukkueen taisto.

Kärpät ja JYP ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kerran. Kuukausi sitten käydyssä taistossa oululaiset kävivät vääntämässä Jyväskylässä harvinaisen kotitappion, kun peli päättyi Kärppien voittoon jatkoajalla Dan Spangin maalilla.

Tuon ottelun jälkeen tappio on ollut lauantain kotijoukkueella tuntematon käsite. Liigassa peräkkäisiä voittoja on jo seitsemän ja siihen päälle vielä pari europeleistä.

Oululaisten peli on loksahdellut vähitellen uomiinsa. Tätä on helpottanut ketjukoostumusten vakiintuminen, kun tuoreimmat miehet Esa Pirnes ja Arto Laatikainen ovat ottaneet oman paikkansa, ja jatkuva ketjuruletti on tasoittunut. Myös vaalivahtiosastolla on selvät sävelet, kun Iiro Tarkki on löytänyt oivan torjuntavireen ja ansainnut ykkösvahdin paikkansa.

Erona alkukauteen on myös se, että välillä Kärpät on pystynyt voittamaan myös hieman heikomalla esityksellä. Lauantain kärkitaistossa keskitason suorittaminen ei kuitenkaan riitä.

JYP onnistui myös vieraissa

JYP on ollut koko kauden erittäin kova kotonaan. Vieraissa pisteitä ei kuitenkaan ole tarttunut matkaan aivan niin hyvällä tahdilla. Torstaina joukkue kuitenkin esitti Hämeenlinnassa kauden parasta vieraspelaamistaan ja paketti pysyi kasassa täydet 60 minuuttia.

Jyväskyläläisjoukkue oli esillä myös perjantaina, kun se tiedotti päävalmentaja Marko Virtasen jatkosopimuksesta. Moni epäili Virtasen taitoja vielä alkukaudesta, mutta petraantuneet otteet poikivat lopulta uuden työsopimuksen.

Pelaajapuolella JYPin ehdotonta eliittiä on ollut oululaisillekin tuttu Jani Tuppurainen, jonka ympärillä ovat viime aikoina pyörineet KHL-huhut. Torstain HPK-voitossa joukkueen tähti oli kuitenkin kauden avausmaalinsa tehnyt työmyyrä Miika Lahti.

Jos lauantain taisto käytäisiin Jyväskylässä, olisi pelinkuva todennäköisesti se, että JYP prässä lujasti ja Kärpät yrittää kärsivällisesti kytätä hyviä vastahyökkäyksiä. Peli pelataan kuitenkin Raksilassa, mikä muuttaa taktiikoita hieman lähemmäksi toisiaan. Kärpät on päässyt pahimman peliruuhkan yli ja levännyt tiistaista asti, joten oululaisiltakin voidaan kotonaan odottaa aktiivista otetta.

Alkukaudella molempien ongelma on ollut koko ottelun ajan kestävä hyvä suorittaminen, mutta kummatkin ovat petranneet tasaisuuden saavuttamisessa. Lauantaina vastustaja on niin tasokas, että mahdolliset nukahdukset ovat todennäköisesti hyvin kohtalokkaita.

Seuraa Heitä

Miika Lahti #28 |

Keskushyökkääjä

Omien rakastama ja vastustajien vihaama pelaaja teki torstaina kauden ensimmäisen maalinsa. Palkitaanko uurastus myös Oulussa?

Esa Pirnes #12 |

Keskushyökkääjä

Kärppien ykköskenttään istutettu konkari oli tiistaina Porissa yksi voiton takuumiehistä. Yhteispeli Mika Pyörälän ja Patrick Davisin kanssa alkaa vähitellen sujua.

» Lähetä palautetta toimitukselle