Hurrikaanit Raksilaan

LIIGA / Ennakko
Oulussa jatkuvat paikallispelien kiihkeät kamppailut, kun Keski-Suomen ylpeys JYP Jyväskylästä tulee haastamaan kotijoukkue Kärpät torstain ottelussa.

- Taas JYP! Taas sitä kahvakiekkoa, tarinoi eräskin mummo Oulun torilla keskiviikkoiltana.

Niinpä niin ja höpönlöpö. Epäilemättä tästäkin ottelusta tulee molempien joukkueiden tarkan puolustuspelaamisen myötä tiukka kamppailu, josta tosin voi maalejakin odottaa.

JYP pystyy myöskin parhaimmillaan esittämään aktiivista peliä ja kiekollista taitoa tyyliin Virtanen ja kumppanit. Tähän lisätään vielä molempien joukkueiden liikkeeseen perustuva pelityyli ja taisteleva ilme sekä karvauspelaaminen, niin soppa on valmis.

Väritöntä vääntöä

Kärppien ja Jypin edellinen kohtaaminen ei tosin paljoa tunteita herättänyt.

- Tämä ei ollut mitenkään iso peli. Meidän pelaajilta puuttui se suuri sydän ja tulos näkyy taululla, JYPin valmentaja Matti Alatalo totesi.

Kärpät voitti ottelun 3-1. Sydämen ja taistelun puuttuminen olikin viime ottelun anti. Tähän tulee JYPin saada selkeä muutos, jos mielii pisteitä vaikealta vieraskentältä.

Kyseissä ottelussa Kärppien routanyrkin ”Murijaanein kuningas” Brad Smyth pääsi tuulettelemaan ensimmäistä kärppämaaliaan. Kärppien ehdottomasti vaarallisin ase onkin Jari ”Knihti” Viuhkolan johdattama Tiernapoika-ketju, jonka kolmas lenkki on jäätävän paluun SM-liigaan tehnyt Petr Tenkrat.

Neljä tappiota

JYPin viime aikaiset otteet eivät ole olleet ”tasapelipisteistä” huolimatta kovin ihmeellisiä. Neljä viimeistä ottelua on päättynyt tappioon, joista kaksi tosin jatkoajan jälkeen. Vastustajat ovat olleet toki kovia: Jokerit, HIFK ja TPS sekä häntäpään Blues.

Torstain tuomarikatastrofiksi menneessä ottelussa TPS nappasi jatkoajalla voiton, mutta JYP nousi takaa-ajoasemasta aina tasoihin asti. Maalien viimeistelijänä kunnostautui armottomaan vireeseen päässyt Antti Virtanen.

JYPin huolenaiheena on ollut myös joukkueessa vellova kuumetauti. Poissa ruodusta ovat todennäköisesti supertähdeksi noussut Jarkko Immonen, viime ottelussa 1+2 pisteet merkkauttanut Jari Korhonen sekä puolustuksesta Tuomo Kortelainen. Heidän pelikuntonsa selviää ottelun alla. Poissa ovat myös viime Kärppä-pelissä loukkaantunut Tremblay sekä muut poissaolijat Loikala, Nikkilä, Huczkowski ja Tenkanen. Pelaajavaje ei varmasti voi olla näkymättä joukkueen iskukyvyssä. Roolia on nyt tarjolla herroille kuten Drouin, Sillgren ja Hauhtonen!

Kärpissä kosmeettinen muutos

Kärppien kokoonpanossa tapahtui pieni muutos, kun joukkueen toinen maalivahti Pekka Rinne siirtyi Kajaanin Hokkiin hakemaan kaivattua peliaikaa. Kärppien toisena maalivahtina ottelussa luukkua aukoo A-juniori Joni Myllykoski. Rinteen pelit Hokissa eivät voineet paljoa paremmin alkaa - välittömästi nollapeli Ahmoja vastaan.

Puolustuspäästä on edelleen poissa Kimmo Lotvonen ja hyökkäyksestä todennäköisesti J-P Haataja.

Kärppien edellinen ottelu katkaisi joukkueen loistavan voittoputken. Tappio toi mukanaan jälleen mustat minuutit, kun Lukko takoi taululle ottelun kolmannessa erässä neljä maalia. Herpaantumisen syynä oli kenties jo pitkän pelirupeaman tuoma väsymys. Kärpät onkin saanut levätä sunnuntaista ja päässyt lataamaan akkuja tähän kamppailuun.

Kokonaisuutena Kärpät on kuitenkin ollut edellisissä kamppailuissa hyvässä vireessä ja on saanut jäälle neljä toimivaa kentällistä. Peruspaletti on siis kunnossa, vaikka soraääniä oululaisten katsojien riveistä kuuluukin.

» Lähetä palautetta toimitukselle