Sunnuntain TV-ottelu Oulusta

LIIGA / Ennakko
Sunnuntain Hockey Night-otteluna nähdään hirmukuntoisen Oulun Kärppien ja sarjataulukossa kuudentena majailevan Hämeenlinnan Pallokerhon välinen liigakamppailu. Etukäteen ajateltuna ottelu tulee varmasti olemaan kotimaista kiekkoviihdettä parhaimmillaan.

Viimeinen rutistus ennen taukoa

Joukkueiden välienselvittelyn jälkeen liiga vetäytyy maajoukkuetauolle. Joukkueesta riippuen on jokaisella pelattuna 17-18 ottelua. Ensimmäinen tiukka otteluruuhka on siis takana. Seuraava hengenveto otetaan joulutauolla. Silmäys sarjataulukkoon todistaa, että sarja on tasaisin miesmuistiin. Jokerit on kärjessä pienellä karkumatkalla samoin kuin hännillä Ilves ja Pelicans alkavat jäädä muiden matkasta. Muuten sijoitukset ovat eläneet varsin kovasti.

Ottelun kotijoukkue Kärpät purjehtii vankassa myötätuulessa. Viimeisestä kymmenestä ottelusta saldona on kahdeksan voittoa, yksi tasapeli ja vierastappio SaiPalle. Kotikentällään oululaisjoukkue on hävinnyt ainoastaan kertaalleen, alkukaudesta Jokereille. Alkukankeuden jälkeen Kari Heikkilän opit ovat menneet joukkueelle perille ja Kärpät ovat tehneet liigassa eniten maaleja. Kärppien pelaaja johtaa niin sarjan maali, -piste, -syöttö kuin tehopörssiäkin.

Kärpät palaa kotikaukaloon viikolla tehdyn kaksoispelireissun jälkeen. Mukana tuliaisina on kolme pistettä, mikä on vähintäänkin tyydyttävä suoritus vaikeista otteluista. Ilahduttavaa näin oululaisittain on etenkin se, että ajoittain takkuillut maalivahtipeli näytti piristymisen merkkejä.

Ailahteleva pronssijoukkue

HPK on ollut varsin ailahteleva liigan alkukierroksilla. Hyvää esitystä on seurannut usein jopa lähes luokaton esitys seuraavassa ottelussa. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Hämeenlinnassa Kärpät vei pisteet mukanaan maalein 4-7. Tuossakin ottelussa esiin tuli HPK:n ehkä suurin ongelma: puolustus ja maalivahtipeli ei ole liigan kärjen edellyttämällä tasolla. Vaikka joukkueen hyökkäys on edelleen varsin vaarallinen menee omiin liikaa maaleja. Täten pistepussi on odotettua laihempi.

HPK on kuitenkin vaarallinen vastustaja kenelle tahansa. Sen liikkuva ja hyökkäävä pelityyli on monelle joukkueelle todellinen kompastuskivi. Raksilassa Kerho ei kuitenkaan aiemmilla kausilla ole paljoakaan juhlinut eikä helpolla se pääse nytkään. Voitto kiinnostaa kotijoukkuetta, sillä saavuttamalla sen se nousee liigakakkoseksi ohi SaiPan sarjatauolle mentäessä.

Kärpiltä sivussa on polven tähystyksen jälkeen sentteri Jari Viuhkola, Sami Mettovaaran pelaaminen on hiukan epävarmaa. Maalissa pelannee Niklas Bäckström, vaikka valinta on vaikea Markus Korhosen pelattua unelmapelin Tampereella.

HPK pääsee otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Maalissa pelaa varmuudella Joni Puurula. Ruotsalainen puolustaja David Printz ei edelleenkään mahdu kokoonpanoon.

Ennakoidut kokoonpanot:

Kärpät
Petr Ton-Mika Pyörälä-Sami Mettovaara

Mikko Myllykoski-Lasse Kukkonen

Antti Aarnio-Sakari Palsola-Petr Tenkrat

Mikko Lehtonen-Drew Bannister

Jussi Jokinen-Brett Lievers-Andrei Potaichuk

Kimmo Lotvonen-Joni Pitkänen

J-P Haataja-Pekka Saarenheimo-Henrik Juntunen

Mikko Palomäki-Topi Jaakola

HPK
Eero Somervuori-Tommi Santala-Antti Miettinen

Marko Tuulola-Aki Heino

Jan Pardavy-Tomas Kucharcik-Janne Laakkonen

Teemu Aalto-Vladimir Sicak

Jyrki Louhi-Max Kenig-Kasper Kenig

Tuukka Mäkelä-Tuomas Eskelinen

Erkki Rajamäki-Tero Lehterä-Teemu Kuusisto

Tuomas Immonen-Olli Sillanpää(h)

» Lähetä palautetta toimitukselle