Pallokerhon viimeinen oljenkorsi

LIIGA / Ennakko
Kuvassa Muuri Karhunen.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Puolivälieräsarjan kolmas koitos on Hämeenlinnan Pallokerhon viimeinen mahdollisuus kääntää sarja. Aikaisempia pelejä hallinnut Kerho iskee Kärppiin kiinni tutuin asein.

Kärppien ja HPK:n puolivälieräsarja on edennyt tuloksellisesti odotusten mukaisesti. Pelillisesti ottelut eivät ole kuitenkaan olleet varsinkaan Kärppien osalta sitä, mitä odotettiin. Vahvasta ja dynaamisesta hyökkäyspelistä tunnettu kärppälauma on kaatanut HPK:n puolustamalla.

HPK on hallinnut näennäisesti kahta aiempaa puolivälieräottelua. Pallokerho on käynyt päälle kuin yleinen syyttäjä jokaisen neljän ketjun voimin. Ajoittain Kärpät on ollut helisemässä HPK:n vahvan karvauspelaamisen kanssa, sillä Kerho lyö painetta jopa kolmella pelaajalla.

Kärpät ei ole kuitenkaan missään vaiheessa hätääntynyt, panikoinnista puhumattakaan. Oululaisten viisikkopuolustaminen on tällä hetkellä käsittämättömän vahvalla tasolla. Kärpät puolustaa keskustan erittäin hyvin ja ohjaa Kerhon hyökkäykset kulmiin. Irtokiekoillekaan HPK:lla ei ole mitään asiaa. Viimeisenä lukkona häärii kahdessa ensimmäisessä pelissä ainoastaan yhden maalin päästänyt Tomi Karhunen.

Kokoonpanoissa ei suuria muutoksia

Kärpät pelaa melkeinpä parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Ainoastaan Mikko Lehtonen ja Jari Viuhkola ovat puuttuneet kokoonpanosta. Myöskään Jussi Rynnäs ei ole täydessä kunnossa, mutta Karhunen on paikannut maalilla erinomaisesti.

Pudotuspeleihin hienosäädetyt ketjut eivät ole vielä lähteneet täyteen liitoon hyökkäyspäässä. Varsinkin Esa Pirneksen ykkösketju hakee vielä peliään. Puolustuksessa kolmospakkiparilla riittää eniten petrattavaa. Atte Ohtamaa ja Ville Pokka ovat esittäneet varmimmat otteet pakistossa.

HPK:n riveistä on puuttunut kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa keväällä vahvasti pelannut Teemu Rautiainen. Menetys on suuri, sillä Rautiainen on vastannut suurelta osin Kerhon maalinteosta viime aikoina. Viimeistely onkin tällä hetkellä HPK:n ylivoimaisesti suurin ongelma.

Muuten HPK:n kokoonpano toimii ihanteellisesti. Kaikki neljä kentällistä pystyvät vahvaan peliin, eikä puolustuksessakaan ole suuria kipupisteitä.

Kummankaan joukkueen maalinsuulla ei muutoksia tapahdu. HPK:lla ei Juuse Sarokselle edes vaihtoehtoa ole. Jos Karhunen jatkaa hyviä otteita, ei Kärpätkään pysty Rynnästä peluuttamaan, vaikka tämä olisikin täysin terve.

Kerhon keinot vähissä

Maanantaina on edessä luultavasti jälleen vähämaalinen kamppailu. Kerhon leirissä on iso sankarinviitta tarjolla. HPK:n on pakko löytää aseet Kärppien maalinedustan puolustuksen murtamiseen ja sitä kautta päästä kiinni irtokiekkoihin. Sen jälkeen täytyy kaivaa vielä yksi jänis hatusta ja löytää konstit Karhusen ohittamiseksi.

Kärpät jatkaa varmasti voitokkaaksi todetulla sapluunalla. Oululaistenkin pitäisi jatkoa ajatellen kyetä hieman parempaan kontrolloituun hyökkäyspelaamiseen. Myös ylivoima olisi syytä saada toimimaan jatkossa paremmin. Hienosäädetyt ketjukoostumukset ovat paperilla liki täydelliset, mutta vaativat hieman aikaa, jotta palaset loksahtavat kunnolla paikalleen.

HPK on yksi tämän kevään menestystarinoista. Haudan partaalta varteenotettavaksi pudotuspelijoukkueeksi nouseminen seurajohdon jo luovutettua on suoritus, jonka arvoa ei himmennä mikään. Kerhon kannalta onkin valitettavaa, etteivät rahkeet tällä kertaa Kärppiä vastaan taida riittää.

Seuraa Heitä

Joonas Kemppainen #23 | Kärpät

Keskushyökkääjä

Ei ole päässyt paluunsa jälkeen ehkä aivan yhtä kovaan liitoon, kuin ennen loukkaantumistaan. Lähteekö Kärppien kolmosketju maanantaina todelliseen liitoon?

Borna Rendulic #71 | Örebro

Laitahyökkääjä

Borna to be wild. Nyt saa syntyä tähän ottelusarjaan. Maaleja odotetaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Lasse Kukkonen 1 4 5
2.Adam Masuhr 2 1 3
3.Mika Pyörälä 0 3 3
4.Ivan Huml 1 2 3
5.Simon Suoranta 1 2 3
HPK M S P
1.Juha Kiilholma 0 2 2
2.Borna Rendulic 2 0 2
3.Jesse Saarinen 0 1 1
4.Petteri Nikkilä 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle