Alavireinen Kerho kohtaa suosikkivastustajansa

LIIGA / Ennakko
Oulun Raksilassa iskee yhteen kaksi täysin eri vireessä olevaa joukkuetta. Siinä missä HPK on rämpinyt, on Kärpät vääntänyt voittoja ja jatkanut taistelua suorasta paikasta puolivälieriin. Ylimääräisen mausteen kamppailuun luo se tosiasia, että joukkueiden keskinäisistä viidestä ottelusta Kärpät on tällä kaudella saanut vain yhden sarjapisteen.

Kuntokäyrät

Kärppien vire on ailahdellut pitkin kautta, mutta viime aikoina joukkue on kairannut voittoja vähän vaisummillakin esityksillä. Kovasti kuuden parhaan joukkoon pääsystä kilvoitteleva joukkue on ottanut täydet kolme pistettä jo viidesti peräkkäin.

HPK:n käyrä näyttää puolestaan täysin eri suuntaan. Käkättimeen on tullut jo kuudesti putkeen, eikä viime aikojen vireessä ole ollut kehumista. Samalla toive pudotuspelipaikasta on karannut käytännössä jo liian etäiseksi.


Kärpät on tällä kaudella ollut pahasti HPK:n pihdeissä.

Ratkaisun paikat

Yksi isoimmista eroista joukkueiden välillä on viime aikoina ollut taistelutahto. Kärpät on saavuttanut tilan, jossa joukkue taistelee tosissaan, vaikka peli ei aina kulkisikaan. HPK:lla tilanne on toinen, kun haluttomuus on alkanut paistaa läpi.

Kotijoukkueen voittoputken takaa on helppo nostaa esiin yksi nimi. Maalivahti Johan Backlund on ollut loistava, vaikka töitä on riittänyt vähintäänkin tarpeeksi. Mies on torjunut illasta toiseen reippaasti laukauksia, mutta varmuus on säilynyt koko ajan huikealla tasolla.

Vieraiden puolella oma maali on varjeltunut heikommin. Parissa edellisessä ottelussa verkko on heilunut Kerho-päädyssä peräti 12 kertaa. Mikäli hämeenlinnalaiset mielivät saada Oulusta pisteitä, täytyy oman puolustuspelin olla tiivistä. Etenkin, kun vastassa on muun muassa kuumana hehkuva tutkapari Juha-Pekka HaatajaIvan Huml.

Perinteisesti ratkaisupaikkana on myös erikoistilannepeli. Kärpät on ottanut viime aikoina yllättävänkin paljon rangaistuksia, missä voi piillä Kerhon mahdollisuus. Toisaalta oululaisten ylivoimapeli on ollut tehokasta, joten omiin rangaistuksiin vierailla ei ole varaa.

Alavireisen vierasjoukkueen riveissä toivoa herättänee kuluvan kauden aiemmat kohtaamiset. Pisteet otteluista ovat Kerholle tylysti 14-1, joten luottoa Kärppien kaatumiseen pitäisi Kerhon kopissa olla.

Kokoonpanot

Oululaisten leirissä ollaan toiveikkaita Jari Viuhkolan paluusta tositoimiin. Käden hermoratavammasta kärsinyt sentteri on ollut sivussa jo tovin, mutta palatessaan hän saattaa silti hypätä suoraan ykkösvitjaan Humlin ja Haatajan väliin. Tämä aiheuttaa muutoksia myös alemmissa kentissä, kun Jozef Stümpelille pitää etsiä uusi tontti. Muita muutoksia kärppäkokoonpanossa on puolustuksessa, kun nuoret pakit Nico Lehto ja Mikko Niemelä vuorottelevat. Varmuudella pois kokoonpanosta ovat pakit Atte Ohtamaa ja Oscar Eklund.

HPK:n riveissä sairastuvalta palaajiksi odotellaan Ville Hämäläistä ja Jere Sallista. Lasaretin puolella varmuudella pysyy Juuso Honka. Vieraiden kokoonpanossa nähtäneen muitakin muutoksia, kun heikosti sujuneen Lukko-ottelun katsomosta seuranneet pelaajat saavat mahdollisuutensa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Marek Zagrapan 0 3 3
2.Marko Luomala 1 1 2
3.Niko Nieminen 1 1 2
4.Mathias Porseland 1 1 2
5.Alex Leavitt 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle