Pelkääkö Kärpät isoa pahaa IFK:ta?

LIIGA / Ennakko
Tämän kauden paluumuuttaja Joonas Järvinen on HIFK-puolustuksen isäntä. Makuupaikkoja maalin edestä lienee tarjolla lauantaina Oulussakin.
Viikonlopun huumassa yleisö pääsee todistamaan kärkikamppailua Raksilan jäähallissa, kun Helsingin IFK saapuu testaamaan Oulun Kärppien nykykunnon.

Lauantai-ilta ja kalenterikin vaihtunut jo lokakuun puolelle: jääkiekkofanit ympäri Suomea alkavat vähitellen viimeinkin herätä alkaneeseen kiekkokauteen. Syytä olisikin, sillä Oulun illassa on tarjolla lähtökohtaisesti viihdearvoltaan huippuottelu Kärppien ja IFK:n välillä.

Alkukaudesta paljon puhuttaneet alhaiset yleisömäärät ovat olleet ongelma joka paikkakunnalla. Oulussa päälle viidentuhannen katsojan on päästy tähän asti vain kahdessa kamppailussa, joista toinen oli Kärppälegenda Jari Viuhkolan paidanjäädytysseremonian sisältänyt lauantainen kotiottelu Ilvestä vastaan. Lauantain odotusarvo on kuitenkin yleisönkin kannalta hyvä. Nyt olisi viimeistään aika kaivaa kaapista se toppatakki esille, karistaa kesän tomut niskastaan ja lähteä hallille.

Varustekasan uumenista olisi kotijoukkueenkin jo vähitellen aika kaivaa työhanskat takaisin esille keräämästä tomua. Kärpät on kärsinyt viime peleissä flegmaattisesta ja löysästä pelailusta ilman sen kummempaa voitontahtoa. Vaikka hitaasta startista onkin tullut jonkinlainen normi Lauri Marjamäen ajan Kärpissä, olisi vähitellen aika painaa kaasua jo hieman raskaammalla jalalla. Tällä hetkellä joukkueesta paistava keskittymisen ja yrittämisen puute näkyy jatkuvissa harhasyötöissä ja yleisesti heikossa suoritustasossa.

Kautensa vahvasti aloittanut helsinkiläisseura on saanut pelinsä jo varsin hyvään kuntoon heti alkukaudesta. Vain yhden pelin hävinnyt HIFK johtaa sarjataulukkoa ottelua kohti kerätyissä pisteissä. Joukkueen suorittaminen on suurelta osin ollut varsin tasaista pienistä ailahteluista huolimatta.

Leipää ja sirkushuveja?

Molempien joukkueiden viimeisimpänä mittarina toimi kotievakossa oleva Ässät. Porilaiset onnistuivat kaivamaan Helsingistä yhden pisteen kotiinviemiseksi torstain kohtaamisesta, kun HIFK venyi lopulta voittoon rangaistuslaukauksissa Juuso Puustisen osumalla. Kolmen pisteen pottikaan ei olisi ollut valtava vääryys Poria kohti, sillä IFK pelasi yllättävän heikon kotiottelun. Tämän tiedosti myös päävalmentaja Antti Törmänen.

- Nyt saimme jalat auki. Tiedämme, että tällainen taso ei varmasti riitä Oulussa, mutta sytymme varmasti uudelleen siellä. Joudumme varmasti kovaan prässiin uutta, raikasta kärppäjoukkuetta vastaan.

Kärpät taas kohtasi Ässät kotiluolassaan jo tiistaina. Porilaisten yritys oli etenkin alussa kova, mutta kouraan jäi tasan nolla pistettä Kärppien viedessä voiton lopulta lukemin 3-0. Ottelu oli kaukana jääkiekon riemujuhlasta, eikä yleisölle jäänyt oikein muuta muisteltavaa kuin Ivan Humlin ja Josh Grattonin pienimuotoinen yhteenotto ottelun loppuhetkillä.

Lauantaina tarjotaan kotijoukkueelle kasvojenpesun paikkaa. Viikonlopun vieraspelireissulta pistetilille kertynyt yksi piste on oululaisittain surkea suoritus. Vaikka tiistaisesta kamppailusta pistepotti kasvoikin kolmella pisteellä ja oma maali pysyi puhtaana, on Kärppien peli vielä kaukana parhaastaan. Näennäisesti hyvä pelaaminen ei vaativalle oululaisyleisölle kelpaa, mikäli peli sinänsä on puuduttavaa ja vaatimatonta seurattavaa. Ilman tasonnostoa illan kohtaamisessa pisteenkään saaminen IFK:lta tulee olemaan kovan työn takana.

HIFK on historian valossa tullut tunnetuksi viihdyttävästä ja fyysisestä pelistään. Lauantai-ilta, mikäs sen parempi ajankohta tulla horjuttamaan hallitsevan mestarin jo valmiiksi hieman huteraa alkukautta. Vikkelät pienpedot pyrkivät parhaansa mukaan väistelemään helsinkiläisten taklauksia ja mielellään myös tekemään tulosta sen ohella. Tunteet tulevat varmasti kuumenemaan lauantaina Oulussa, eikä pieni yli läikkyminenkään ole täysi mahdottomuus.

Seuraa Heitä

Mikko Niemelä #28 | SaiPa

Puolustaja

Vuosien varrella peruspakiksi leimaantunut puolustaja on aloittanut kauden mainiosti. Erittäin taitavana luistelijana Niemelä ennättää hyvin tilanteisiin ja pysyy jatkuvasti pelin sisällä. Ei esitä kentällä välttämättä ihmeitä, mutta tuo joukkueelle tukea ja turvaa perusvahvalla pelillään. Kauden pistetili vielä avaamatta, mutta joukkueen puolustajien toiseksi paras plusmiinus-tilasto kertoo onnistuneesta alkukaudesta.

Juuso Puustinen #71 | JYP

Laitahyökkääjä

Yksi koko Liigan kovimmista maalinsylkijöistä. Jatkuva uhka kentällä: viisi tehtyä maalia seitsemässä pelissä on kova tulos. Ei olisi suuri yllätys, mikäli maalisarake kasvaisi jälleen lauantain ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle