Luontoilta Raksilassa

LIIGA / Ennakko
HIFK hakee kauden toista voittoa Kärpistä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Luontoäidin jääkiekkoa luontokappaleen kotiluolassa melko luonnottomalla aikataululla. Näistä raaka-aineista leivotaan Kärppien ja HIFK:n perjantain liigakamppailu.

Oulun Kärppien ja Helsingin IFK:n kauden neljäs kohtaaminen mitellään Oulussa harvinaisena pelipäivänä, perjantai-iltana. Molemmille joukkueille ottelu tulee alle vuorokauden sisällä edellisestä kohtaamisesta. Kärpät saapui Ouluun vasta yhden jälkeen yöllä. HIFK lentää pohjoiseen vasta pelipäivänä. 

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Kärpät on voittanut otteluista kaksi, viime pelin vei nimiinsä HIFK. Keskinäisissä otteluissa oululaisten tehokkain pelaaja on ollut Juhamatti Aaltonen kolmella maalilla ja yhdellä syötöllä. HIFK:n tehokkain Kärppiä vastaan on ollut Juuso Puustinen tehoin 2+2.

Kärpät pelasi torstaina Lahdessa Pelicansia vastaan. Oululaisten ehdoton sankari oli Ben Maxwell, joka mätti kiekon pelikaanimaaliin peräti neljä kertaa. Kärpät oli torstain ottelussa viime aikojen tapaan jälleen hyvä käynnistysvaikeuksia lukuun ottamatta. Kun oululaiset alkoivat toisesta erästä lähtien tehdä asiat loppuun saakka, alkoi tulosta tulla. Maalille ajettiin hanakasti ja sieltä osumat myös syntyivät.

HIFK on ollut viime peleissä kovassa vireessä. Helsinkiläiset ovat keränneet pisteitä viidestä viime ottelusta. Torstaina joukkue oli ahtaalla HPK:ta vastaan, mutta onnistui kairaamaan ottelusta niukan 2–1-voiton tuomareiden ja maalilla loistaneen Ville Husson ansiosta.

Raksilassa helsinkiläisten peli-ilmeen tulee olla edellisen illan ottelua huomattavasti raikkaampi, mikäli pisteet kiinnostavat. Kärpät on vuoden ensimmäisiä päiviä paremmassa iskussa ja tarjoaa HIFK:lle varmasti työntäyteisen iltapuhteen.

– Kärpät on ollut todella vaikea vastus vieraissa ihan jokaiselle joukkueelle tällä kaudella. Kovaa pitää huomenna mennä, jos aikoo pisteitä himaan tuoda. Hyvällä fiiliksellä kuitenkin lähdetään ja tiukka matsi varmasti edessä, Puustinen ennakoi illan ottelua HIFK:n verkkosivuilla. 

Oululaisten rivejä on harventanut virustauti, joka on pudottanut pelaajia viime otteluista. Torstaina huilasi puolustaja Atte Ohtamaa. Lisäksi loukkaantuneena on sentteri Jari Viuhkola sekä kakkosmaalivahti Tomi Karhunen.

HIFK:lta ovat varmuudella sivussa Mikko Kurvinen, Matti Kuparinen sekä Niko Piiparinen.

Seuraa Heitä

Ben Maxwell #49 |

Keskushyökkääjä

Kanadalaishyökkääjä on piristynyt viime aikoina selvästi. Torstaina neljä maalia Pelicansin verkkoon - jatkuuko lentokeli kotiluolassa HIFK:ta vastaan?

Oscar Eklund #27 |

Puolustaja

Kärpistä täksi kaudeksi Helsinkiin siirtynyt Eklund pelaa vaikeaa kautta. Joko nyt tulisi onnistumisia?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ben Maxwell 7 1 8
2.Ville Pokka 2 5 7
3.Juhamatti Aaltonen 0 5 5
4.Ivan Huml 0 5 5
5.Joonas Kemppainen 3 2 5
HIFK M S P
1.János Hári 3 2 5
2.Ville Peltonen 1 3 4
3.Jason DeSantis 2 2 4
4.Corey Elkins 1 2 3
5.Iiro Pakarinen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle