Jaksaako HIFK puuduttaa Kärpät?

LIIGA / Ennakko
Alkukaudesta paljon kritisoitu Nicolas Deschamps iski kauden avausosumansa lauantaina Vaasassa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Helsingin IFK:n edellisestä visiitistä Oulun Raksilaan ei ole kuin pari viikkoa. Tuolloin vierasjoukkue pelasi mainion pelin ja pakotti kurinalaisella pelillä kotijoukkueen virheisiin. Jaksaako kovassa otteluruuhkassa tarpova HIFK toistaa tempun tiistaina?

HIFK on ollut Liiga-syksyn parhaita joukkueita ja sen paketti on pysynyt, ajankohta huomioiden, erinomaisessa kuosissa. Edellinen Oulun visiitti oli oiva osoitus tästä, kun HIFK piti pelinsä kasassa täydet 60 minuuttia ja nappasi pisteet lukemin 1-4. Ottelun sankari oli tuolloin Robert Leino, joka iski kaksi osumaa.

Kärppien peliä leimasi tuolloin runsas virheiden määrä ja vajaa asenne. Nämä seikat ovat vaivanneet oululaisia koko alkukauden, mutta viime viikko antoi jo merkkejä paremmasta.

Kummatkin joukkueet tahkoavat Liigan ohella myös CHL:ää, mikä on nostanut kuormituksen melko kovaksi. Kärpille viime viikko oli kuitenkin tältä osin helppo, kun se pelasi keskiviikkona CHL-pelin kotona ja vieraili lauantaina Vaasassa. Oululaiset voittivat molemmat kamppailut, ja peli myös näytti paremmalta ja ehyemmältä kuin aiemmin. Helpompi viikko teki Kärpille hyvää.

IFK:n viime viikon lopun kuormitus oli kova. Keskiviikkona helsinkiläiset piipahtivat CHL-pelissä Skellefteåssa. Perjantaille tarjolla oli Turun reissu ja vielä lauantaille kotipeli Lukko vastaan. Tulostakaan ei mairitellut, kun matkaan kolmesta pelistä matkaan tarttui ainoastaan kaksi pistettä raumalaisilta.

Ulkomaalaistähdet saivat maalihanat auki

Tiistain ottelun kannalta olennainen kysymys onkin, miten HIFK on toipunut rutistuksesta. Tiivis vieraspelaaminen Kärppiä vastaan vaatii sekä fyysisesti että henkisesti kovaa suoritusta. Varsinkin kokematon puolustuskalusto on ollut kovilla, kun ykköspakki Toni Söderholm on telakalla.

Molemmat joukkueet saivat lauantaina positiivisia uutisia. Ilman maalia alkukauden pelanneet profiilivahvistukset, Kärppien Nicolas Deschamps ja HIFK:n Tomas Záborský, iskivät kauden ensimmäiset osumansa. Slovakin tilanne on tosin siinä mielessä parempi, että syöttöpisteitä on kertynyt jo kuusi.

Kumpikin joukkue tarvitsee näiltä herroilta onnistumisia myös jatkossa, vaikka tehoja on tullutkin muilta kentiltä. HIFK on latonut sarjassa eniten maaleja ja onnistunut laajalla rintamalla. Kärppien syöhammas on puolestaan ollut viime kaudelta tuttu kolmoskenttä Julius Junttila, Joonas Kemppainen ja Joonas Donskoi.

Seuraa Heitä

Nicolas Deschamps #57 |

Keskushyökkääjä

Saanut alkukaudesta paljon lokaa niskaan. Herättikö lauantaina tullut avausmaali nukkuvan pedon?

Daniel Grillfors #8 | Mora IK

Puolustaja

Kantaa isoa vastuuta IFK:n alakerrassa. Jaksaako tahkota heti kovan otteluruuhkan jälkeen kovalla tasolla?

» Lähetä palautetta toimitukselle