Iskeekö Kärpän nylkijä jälleen?

LIIGA / Ennakko
Oulun Kärpät ja Helsingin IFK iskevät yhteen perjantai-iltana neljännen kerran tällä kaudella. Kärpät ei ole onnistunut voittamaan seitsemän ottelun pisteputkessa seilaavia helsinkiläisiä tällä kaudella kertaakaan.

Kuntokäyrät

Kärpät palasi tauolta hyvässä vireessä. Päävalmentaja Hannu Aravirta lupasi joukkueen pelaavan kauden parasta peliä kuluvalla jaksolla. Tauon jälkeinen peli KalPaa vastaan olikin vakuuttava, eikä oululaisilla ollut oikeaa hätää missään vaiheessa ottelua, vaikka KalPa nousikin lopussa maalin päähän.

Kesken kauden Ouluun hankittu ruotsalaisvahti Johan Backlund on ollut viime otteluissa Kärppien voiton takuumiehenä. Backlund on napannut ykkösmaalivahdin paikan itselleen ja parantaa peli peliltä.

Kärppien paras pistemies viime peleissä on ollut SM-liigan tammikuun pelaajaksi valittu Juha-Pekka Haataja.

HIFK on liigan kovakuntoisin joukkue juuri nyt. Helsinkiläiset ovat napsineet pisteitä seitsemästä viime pelistä nousten sarjataulukossa jo aivan kolmantena olevien Ässien kantaan.

Kärppien tapaan myös HIFK:n maalivahtipeli on ollut laadukasta. Helsinkiläisten maalia on vartioinut viime otteluissa Dennis Endras.

Joukkueen tehokain pelaaja on ollut viime aikoina ehkä jopa hieman yllättäen puolustaja Toni Söderholm. Toiseksi paras pistemies on niin ikään puolustaja, sillä Mikko Kousa on pelannut piste per peli -tahtiin.

Ratkaisun paikat

Kärpille on muodostunut tällä kaudella muutamia ylitsepääsemättömiä esteitä. Siinä missä sarjajohtaja KalPa on kaatunut neljä kertaa, ovat oululaiset hävinneet HPK:lle ja HIFK:lle jokaisen ottelun.

Kärppien puolustus on kokenut kovia viime aikoina. Perjantai-illan pelistä saattaa olla sivussa puolet vakiokokoonpanon pakeista, eikä se voi olla näkymättä oululaisten pelissä. Vastuuta on luvassa Kärppien reservipakeille Nico Lehdolle sekä Mikko Niemelälle.


Torikokouksia on luvassa myös perjantai-iltana.
Asko Veteläinen - http://www.askovetelainen.com/

HIFK:lla on riveissään todellinen Kärpän nylkijä. Ex-kärppä Eero Somervuori on tehnyt kauden 18 maalistaan peräti 5 kärppänuottaan. HIFK:n riveistä löytyy paljon oululaislähtöisiä pelaajia, joiden kavereita ja sukulaisia on katsomossa paljon. Näyttämisenhalua löytyy varmasti monelta pelaajalta.

Illan ottelu on tärkeä ennenkaikkea Kärpille, joka taistelee tiukasti suorasta pudotuspelipaikasta. Kuudentena majaileva Jokerit on vain kahden pisteen päässä oululaisista.

Perjantai-ilta, parin viikon tauko kotipeleistä ja HIFK ovat vahvat ennusmerkit loppuunmyydystä hallista. Toivottavasti yleisö herättää myös joukkueet näyttämään parastaan.

Kokoonpanot

Kärpiltä on varmuudella sivussa niskan hermovammasta kärsivä Jari Viuhkola sekä tiistain KalPa-ottelussa kätensä murtanut Atte Ohtamaa. Mahdollisesti poissa ovat myös lumitöissä selkänsä loukannut Mikko Lehtonen sekä vatsakrampin tiistaina saanut Ilkka Mikkola.

HIFK:n riveistä puuttuvat varmuudella Turo Järvinen sekä Juuso Riksman. Mikko Kurvinen sekä Janne Pesonen pelaavat, mikäli ovat toipuneet flunssasta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle