HIFK katkaisemaan Kärppien voittoputkea

LIIGA / Ennakko
Vime pelit ovat olleet Kärpille yhtä juhlaa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Pilaako HIFK Jari Viuhkolan juhlaottelun katkaisemalla Kärppien kahdeksan ottelun voittoputken? Helsinkiläisillä on kova iltapuhde edessä, sillä Kärpät on tällä hetkellä liigan kuumin joukkue.

Kärppien ja HIFK:n kohtaaminen herättää Oulussa aina paljon mielenkiintoa. Isännillä on alla muhkea voittoputki ja vierailla muuten vaan värikäs viikonvaihde, joten yleisö löytää tiensä Raksilaan varmasti sankoin joukoin.

Kärpät haki viime viikolla pisteitä länsirannikolta ja lauantaina pikkupedot nujersivat vielä JYPin kotona rankan viikon päätteeksi. Reilun viikon takaiseen ilotulitukseen Kärpät ei kuitenkaan yltänyt. Voitot olivat enemmänkin työ- ja taisteluvoittoja. Pienistä notkahduksista huolimatta Kärpät sai aina kasattua paketin ja lopulta raavittua voitot.

Kärppien viikon sankari oli Joonas Donskoi, joka latoi kolme maalia kolmessa pelissä ja päälle vielä läjän voittomaalikilpailuratkaisuja. Donskoi onkin tällä hetkellä aivan järkyttävän hyvässä rankkarivireessä.

HIFK:n viikonvaihde sisälsi kohutun paikallispelin Jokereita vastaan ja lauantaina joukkue kohtasi vielä Tapparan Tampereella. Saldona näistä peleistä nolla pistettä ja melkoinen kohu yhdestä nyrkiniskusta.

Tapparaa vastaan helsinkiläisten peli oli ohi jo ottelun puolivälissä. Päävalmentaja Raimo Summanen olikin omiensa suoritukseen erittäin pettynyt.

– Tultiin peliin jostain viidakon perukoilta. Meidän peliin lähtö oli aivan hirveä, "Mother Nature Hockeyn" täksi kaudeksi lanseerannut Summanen manasi Tappara-ottelun jälkeen.

Kärppiä vastaan HIFK:n on syytä olla hereillä heti alussa. Helsinkiläisten pirtein pelaaja on viime peleissä ollut maaleja tehtaillut Juuso Puustinen.

Loukkaantumistilanteen suhteen joukkueet eivät ole samalla viivalla. Kärpiltä on sivussa ainoastaan Mikko Lehtonen, joka hänkin lähenee pelikuntoa hyvää vauhtia. HIFK:lta on sivussa iso läjä pelaajia. Nimekkäimpiä poissaolijoita ovat Matti Kuparinen, Tony Salmelainen sekä Oscar Eklund. Pitkä sairaslista ei voi olla näkymättä helsinkiläisten pelissä.

Tiistaina vastakkain ovat liigan tehokkaimpiin kuuluvat ylivoimat, joten erikoistilanteilla on suuri merkitys illan ottelussa. Kärppien ylivoima on liigan tehokkainta ja HIFK:n alivoima puolestaan koko sarjan kolmanneksi parasta.

Illan ottelu on Kärppien Jari Viuhkolan 500. runkosarjapeli. Kaikki viisisataa ottelua Kärpissä pelannut Viuhkola on ollut koko syksyn yllättävän kovassa vireessä.

Seuraa Heitä

Ville Pokka #22 | Färjestad

Puolustaja

Nuori Pokka pelaa tällä hetkellä vahvasti. Tätä pelaajaa kannattaa seurata nyt. Jos meno jatkuu tällaisena, ei Pokka ensi kaudella liigajäillä luistele.

Brad Thiessen #49 | AHL

Maalivahti

Painajaismainen peli Tampereella, eikä puolustukselta tullut liiaksi apuja. Jos pelaa, mielenkiintoista nähdä kuinka hyvin on saanut kasattua pakettinsa. Tampereella nimittäin näytti että kesken jäänyt peli ahdisti erittäin paljon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ivan Huml 2 7 9
2.Juhamatti Aaltonen 2 7 9
3.Ben Maxwell 3 3 6
4.Mika Pyörälä 0 5 5
5.Atte Ohtamaa 0 5 5
HIFK M S P
1.Juuso Puustinen 5 1 6
2.Ville Peltonen 0 5 5
3.Iiro Pakarinen 2 1 3
4.Toni Söderholm 1 1 2
5.Jason DeSantis 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle