Vain toinen pääsee voittoputkessa tauolle

LIIGA / Ennakko
Kärppien kolmoskentän sentterin Joonas Kemppaisen viimeistelyprosentti on ollut hurja. Tehokas syksy toi myös kutsun Leijona-paitaan.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät ja Espoon Blues seilaavat molemmat hyvässä myötätuulessa. Lauantaina edessä on viimeinen koitos ennen joulutaukoa, ja kumpikin joukkue haluaisi voittoputkessa lomille.

Blues ja Kärpät ovat iskeneet kuluvalla kaudella yhteen kaksi kertaa. Ottelut käytiin peräkkäisinä päivinä lokakuun lopulla. Molemmat kamppailut päättyivät oululaisten voittoon: Espoossa lukemat olivat 1-2 ja tervakaupungissa tylyt 5-0.

Lukemat antavat pientä lähtökohtaa myös joulukuun taistoon. Bluesilla on ollut ongelmia tehdä maaleja, ja Kärppien puolustuspaketti maalivahti Jussi Rynnäksen johdolla on ollut todella hyvässä kuosissa.

Kummatkin joukkueet ovat tällä hetkellä oivassa vireessä. Sarjataulukon keskikastissa majaileva Blues on voittanut kolme ottelua putkeen. Viimeisin kolmen pisteen suoritus oli tiistaina, kun Ässät kaatui Espoossa lukemin 4-2.

Kärppien vire on vielä hurjempi. Saldo lokakuun alusta lukien on liki käsittämätön: 24 ottelua, 23 voittoa ja 64 pistettä. Maaliero noissa kamppaluissa on 93-34. Lukemat kertovat suoranaisesta dominanssista.

Tiukat puolustuspaketit vastakkain

Espoolaisten viisikkopuolustus on ollut viime aikoina hyvällä mallilla, mutta lauantaina se joutuu kovaan testiin. Kärppiä vastaan ei riitä pelkkä ykköskentän pimentäminen, sillä oululaisten kolme kärkivitjaa pystyvät kaikki ratkomaan pelejä. Osaltaan materiaalin laajudesta kertoo kolmoskentän Joonas Donskoin ja etunimikaima Kemppaisen maajoukkuekutsut.

Koko ottelun kuva lienee siinä, että Blues yrittää torjua Kärppien vyörytystä ja panostaa vastaiskuihin. Kovin paljon paikkoja vieraille tuskin siunaantuu, joten maalintekijöiden täytyy olla todella terävinä.

Kärppien osalta lauantain kokoonpanossa on pieniä kysymysmerkkejä, sillä joukkueessa on vellonut viikon aikana kuumetta. KalPassa vuokralla käväissyt Joonas Komulainen palaa takaisin Kärppien riveihin ja ottaa pikkuvammoista kärsivän Jari Viuhkolan paikan. Poissa varmuudella on myös puolustaja Mikko Lehtonen. Bluesinkin terveystilanne on hyvä, sillä poissa ovat vain Santeri Arousva ja Nico Nyberg.

Seuraa Heitä

Ari Vallin #5 |

Puolustaja

Bluesissakin urallaan piipahtanut puolustaja oli kauden alussa pahasti hukassa. On nyt kuitenkin löytänyt pelinsä ja ottanut paikan kokoonpanosta.

Olli Malmivaara #64 |

Puolustaja

Jykevällä puolustajalla riittää lauantaina hommia, kun Kärppien kiekolliset hyökkääjät vyöryvät kohti Blues-maalia. Vahvuudet puolustuspelissä, ja nyt niitä taitoja tarvitaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Joonas Kemppainen 2 3 5
2.Julius Junttila 2 2 4
3.Ivan Huml 2 2 4
4.Lasse Kukkonen 0 3 3
5.Joonas Donskoi 1 2 3
Blues M S P
1.Miro Aaltonen 1 2 3
2.Daniel Widing 3 0 3
3.Eetu Pöysti 0 2 2
4.Tomi Sallinen 0 2 2
5.Philip McRae 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle