Onnistuuko Kärpät kääntämään kulkusuuntansa?

LIIGA / Ennakko
Iskeekö Kärpät kiekkoja Jani Niemisen selän taakse tänäänkin?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät ja Espoon Blues kohtaavat Raksilan lauantai-illassa. Päättääkö kärppälauma kolmen ottelun tappioputkensa, vai kaataako Blues hallitsevan mestarin heidän kotiluolassaan?

Blues lähtee otteluun voitto taskussaan, kun taas kotijoukkue Kärpät on ottanut takkiinsa kolmessa viimeisessä ottelussaan. Bluesin kaikki neljä alkukauden ottelua ovat päättyneet yhden maalin erolla, kun taas Kärppien pelien maalierot ovat olleet suurempia.

Kärpät aloitti kautensa vahvasti voittamalla Tapparan kotona ja TPS:n vieraissa. Kauden toiseen kotipeliinsä HIFK:ta vastaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut löytämään tarvittavaa latausta, ja HIFK löi Kärpät lukemin 4−1. Tiistaina Tampereelta alkanut ja Hämeenlinnaan keskiviikkona päättynyt vieraskiertue oli tappiollinen, ja Kärpät palasi Ouluun mukanaan paljon mietittävää muun muassa puolustuspelaamisen ja kurinalaisuuden suhteen.

Blues puolestaan aloitti kautensa vierastappiolla "paikallisvastustaja" HIFK:ta vastaan. Blues on pelannut neljä ottelua, joista kotona pelatut kaksi se on voittanut ja vieraissa pelatut hävinnyt. Viimeisimpänä joukkue voitti HIFK kotonaan voittomaalikilpailussa lukemin 3−2.

Erikoistilanteiden merkitys

Uudistunut tuomarilinja on tuottanut alkukaudesta totuttua enemmän rangaistuksia. Blues on kärsinyt neljässä pelaamassaan ottelussa 27 kahden minuutin ja kolme kymmenen minuutin käytösrangaistusta. Kärpille viidessä ottelussa kahden minuutin jäähyjä on puolestaan kertynyt 40 ja kymmenen minuutin käytösrangaistuksia yksi.

Bluesin alivoima on tällä hetkellä tilastollisesti Liigan parhaimmistoa, kuten myös Kärppien ylivoima. Kärppien alivoima puolestaan on ollut melko heikkoa, kun taas Blues on iskenyt ylivoimamaaleja melkein samalla prosentilla kuin Kärpät. Illasta on siis tulossa mielenkiintoinen.

Vaikka joukkueiden ylivoimaprosentit ovatkin Liigan kärkipäässä, ei ainakaan Kärppien osalta voi sanoa ylivoiman näyttävän valmiilta. Bluesin uhrautuvaa ja vahvaa alivoimaa vastaan pelattaessa kärppäfanien on turha odottaa ylivoimamaalien riemujuhlaa. Bluesin ylivoimalta taas voi odottaa mitä vain, ellei Lauri Marjamäki ole saanut joukkueensa puolustuspeliä siihen kuosiin, jolla kauden avannut Tappara-peli voitettiin.

Junnut mukaan kokoonpanoon?

Bluesin maalilla pelannee kaikissa neljässä aikaisemmassa ottelussakin pelannut Jani Nieminen. Kärpät hyvinkin luultavasti jatkaa tutulla vuorottelumenetelmällään, jolloin maalitolppien väliin luistelisi Iiro Tarkki.

Kärppien tappiolliseen kokoonpanoon haettanee muutosta nostamalla junioreja mukaan. Toimivaan kolmosketjuun, Julius Junttila - Joonas Kemppainen - Joonas Donskoi, tuskin kosketaan, mutta muihin kenttiin muutosta hyvinkin luultavasti haetaan.

Bluesin kokoonpanoja tuskin sekoitellaan kovinkaan paljoa voitetun ottelun jälkeen. Jotain rotaatiota aiempien otteluiden tapaan saatetaan kuitenkin nähdä.

Seuraa Heitä

Roope Talaja #20 | Ässät

Laitahyökkääjä

Tappaa alivoimaa tehokkaasti ja blokkaa vetoja uhrautuvasti. Yksi syy Bluesin kovaan alivoimaprosenttiin.

Julius Junttila #13 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Iski kahdessa ensimmäisessä ottelussa tehot 3+1, mutta tappiopeleissä jäänyt pisteittä. Jatkaako Junttila Bluesia vastaan siitä, mihin TPS-pelissä jäi?

» Lähetä palautetta toimitukselle