Jatkuuko Kärppien painajainen?

LIIGA / Ennakko
Iiro Tarkki ei ole ainoa herätyksen tarpeessa lauantaina.
Oulun marraskuisessa illassa toisensa kohtaavat Kärpät ja Blues. Neljän ottelun tappioputkessa porskuttava Kärpät hakee valoa syksyn synkkyyteen espoolaisten kustannuksella.

Vierailija Blues on viime aikoina ollut esillä mediassa lähinnä seuran talousongelmien takia. Näistä huolista ei kuitenkaan ole näkynyt merkkiäkään kaukalon sisällä. Joukkue taistelee uljaasti illasta toiseen vaikeista ajoista huolimatta. Taistelu on myös viime aikoina tuottanut hyvin tulosta, kun viidestä viime pelistä espoolaisten mukaan on tarttunut peräti kymmenen pistettä.

Marraskuun häämöttäessä loppuaan sää ei ole ainoa synkkä asia Oulussa. Kotijoukkue Kärpät ui paraikaa syvissä vesissä. Yksi voitto ja neljä tappiota. Viiden viime pelin tilastot eivät oululaisia juurikaan imartele.

Kärppien kurimus sai perjantaina jatkoa, kun IFK musersi Kärpät 5-1. Ottelussa ajoittain pirteästi esiintyneen kärppälauman epäonneksi koitui Iiro Tarkin hatarat otteet, kun Tarkki pommitettiin vaihtoon ottelun toisessa erässä.

Blues lähtee illan kamppailuun hyvin levänneenä, sillä se pelasi viimeksi keskiviikkona Ilvestä vastaan. Maaleitta jäänyt Blues sai tuolloin kokea Ilveksen paremmuuden tamperelaisten viedessä lopulta voiton lukemin 1-0.

Uutta taistelutahtoa metsästämässä

Toisin kuin Espoossa, Oulussa talous on tällä hetkellä varsin vakaalla pohjalla. Samaa ei tosin voida sanoa taistelutahdosta ja nälästä. Lamaantunut kärppälauma on viime peleissä tyytynyt lähinnä seuraamaan vierestä vastustajan pyörittäessä peliä. Tällä saralla olisi paljonkin opittavaa illan vastustajalta.

Blues on kaukalon sisällä ollut varsinanen taistelun ilmentymä. Vaikka seuraa ovat varjostaneet synkät pilvet jo tovin ajan, painaa joukkue kaukalossa menemään kunnioitettavalla asenteella illasta toiseen. Median jatkuva spekulointi tuntuu vain nitoneen espoolaisnipun entistä tiiviimmin yhteen.

Ei sovi myöskään unohta Bluesin maalinsuulla viimeisenä lukkona toimivaa Kaapo Kähköstä, joka on rauhallisella torjuntatyöllään antanut mahdollisuuden taistella pisteistä useissa heikoimmissakin otteluissa. Nuori maalivahtilupaus pelaa huikeaa tulokaskautta.

Kärppien kahden ottelun pituinen maaliton putki katkesi perjantaina Juuso Ikosen iskettyä oululaisten ainokaisen ohi Ville Husson. Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiseikkaa, että Kärppien viimeistely on ollut luokatonta jo pitkään. Maalinteon jano loistaa tällä hetkellä täysin poissaolollaan ja tähän on tultava muutos, mikäli pisteistä halutaan taistella lauantaina.

Ylivoima on alivoimaa

Molemmat joukkueet edustavat tällä hetkellä Liigan pohjasakkia kun puhutaan ylivoimasta. Bluesin ylivoimaprosentti on tällä hetkellä jopa surkuhupaisa 8,05. Viime keväällä loistaneesta ylivoimasta ei juuri nyt ole tietoakaan.

Vaikka Kärppien ylivoimaprosentti 15,62 näyttää Bluesin vastaavaan verrattuna kohtuulliselta, niin sitä se ei kuitenkaan ole. Liigan suurimmalla budjetilla operoivan oululaisjoukkueen luulisi saavan kasaan ylivoimakoostumuksen, joka herättää pelkoa jokaisessa vastustajassa.

Totuus on kuitenkin kaukana tästä. Kiekon ylöstuominen ylivoimalla tuntuu ajoittain ylivoimaiselta esteeltä oululaisille. Luisteluvoimaisia pelaajia joukkueessa kyllä piisaa, mutta Lauri Marjamäki ei ole onnistunut hyödyntämään heitä siniviivan ylityksessä.

Pään seinään puskemisen ylivoimalla on aika loppua. Kumpi joukkueista luopuu päänsärystä ensin? Sen paljastaa illan kohtaaminen.

Seuraa Heitä

Lasse Kukkonen #5 |

Puolustaja

Tahto. Nälkä. Periksiantamattomuus. Nämä ovat malliesimerkkejä sanoista, jotka tulevat esille Lasse Kukkosta kuvailtaessa. Yksi pelaaja ei tee joukkuetta, mutta kapteeni Kukkonen voi omilla teoillaan ja puheillaan sytyttää parhaimmillaan koko oululaisjoukkueen uuteen liekkiin.

Kim Hirschovits #44 |

Keskushyökkääjä

Talousvaikeuksista pitkästymiseen asti tentattu espoolaiskapteeni on Bluesin tärkein yksittäinen pelaaja. Ei pelkästään pelillisesti vaan myös joukkueen imagon kannalta. Juuri nyt joukkue tarvitsee kapteeniaan enemmän kuin koskaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle