Venyykö Ässien putki kuuteen vai Kärppien kolmeen?

LIIGA / Ennakko
Ässät on SM-liigan toiseksi paras vierasjoukkue.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät saa tiistaina Raksilassa vastaan kovassa iskussa olevan Porin Ässät. Porilaisten viisi viimeistä ottelua ovat päättyneet Ässien voittoon. Myös Kärpät on kevään lähestyessä mainiossa vireessä.

Mikäli ennusmerkit pitävät paikkansa, on torstaina luvassa varsin mukava vääntö sarjapisteistä. Kärpillä on alla kaksi maukasta voittoa, kun taas Ässät seilaa viiden ottelun voittoputkessa. Toisen hyvä meno tyssää torstaina väistämättä.

Kotijoukkue kaatoi tiistaina pienten käynnistymisvaikeuksien jälkeen Bluesin Espoossa. Oululaisten suurimmat sankarit olivat kaksi maalia mieheen iskeneet Toni Kähkönen sekä paluun loukkaantumisen jälkeen tehnyt Joonas Donskoi.

Ennen maajoukkuetaukoa Hannu Aravirran luotsaama ryhmä kaatoi väkevällä esityksellä Jokerit, joten oululaiset ovat kevään lähestyessä hyvässä iskussa.

Jos on Kärpät iskussa, niin samaa voi sanoa vierailija Ässistäkin. SM-liigan kuntopuntarin kärkiryhmä on poistunut voittajana kaukalosta viisi kertaa peräjälkeen. Viimeksi patapaidat kaatoivat sarjakärki Jokerit helsinkiläisten kotiareenalla.

Kärppien ketjut ovat viime otteluissa loksahtaneet hyvin kohdalleen. Ivan Humlia ja Juha-Pekka Haatajaa täydennettiin Kähkösellä, mikä on toiminut loistavasti. Kähkönen on iskenyt kaksi maalia molemmissa Kärppien tehoduon rinnalla pelaamissaan otteluissa. Ei tarvitse olla mikään fakiiri ennustaakseen, että koostumus säilyy koskemattomana.

Oululaisten maalilla Johan Backund on esittänyt viime otteluissa vakuuttavia otteita.

Ässät on vaarallinen vieras, sillä patapaidat ovat liigan ainoa joukkue, joka on kerännyt enemmän pisteitä vieraissa kuin kotona. Tilasto on liigassa melko poikkeuksellinen.

Ässien viime aikojen voittojen takuumiehinä ovat häärineet maalilla loistanut Antti Raanta sekä ulkomaalaisvahvistukset Michael Ryan sekä viiden ottelun pisteputkessa oleva puolustaja Shaun Heshka.

Tiistaina Ässät kaatoi Jokerit aktiivisella paineistamisella, mikä pakotti jokeripakit roiskimaan kiekkoa summittaisesti. Sama taktiikka puree varmasti Kärppiinkin, sillä varsinkaan oululaisten kokeneempi puolustuskaarti ei ole viime otteluissa ollut omimmillaan kovan paineen alla.

Oululaisten kokoonpanosta puuttuu edelleen kuumeessa oleva Miikka Salomäki sekä kylkensä venäyttänyt Jari Viuhkola. Ruotsalaispuolustaja Oscar Eklund on jo terve, mutta kauden liigadebyytti tapahtuu luultavasti vasta ensi viikolla. Ville Mäntymaan paluusta kukaan ei uskalla antaa edes varovaisia arvauksia.

Ässät on käytännössä terve. Sivussa on ainoastaan Tommi Taimi.

Seuraa Heitä

Toni Kähkönen #85 |

Laitahyökkääjä

Neljä maalia kahdessa viime ottelussa iskenyt Kähkönen on kiittänyt paikasta ykkösketjussa. Jatkuuko maaliputki Ässiä vastaan?

Shaun Heshka #12 |

Puolustaja

Heshkan pisteputki on yhtä pitkä kuin Ässien voittoputki. Tiistaina nähdään tuleeko jompikumpi tiensä päähän.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ivan Huml 1 6 7
2.Juha-Pekka Haataja 2 5 7
3.Toni Kähkönen 6 1 7
4.Mikko Lehtonen 0 3 3
5.Ville Pokka 2 1 3
Ässät M S P
1.Shaun Heshka 2 3 5
2.Veli-Matti Savinainen 2 2 4
3.Aki Uusikartano 3 1 4
4.Daniel Brodin 2 1 3
5.Mika Niemi 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle