Kaatavatko porilaiset vihdoin kärppälauman?

LIIGA / Ennakko
Kärppien ja Ässien välinen ottelu oli tiukkaa vääntöä Porissa.
Kuva © Joonas Hautamäki
Ouluun vieraaksi saapuva Porin Ässät ei ole voittanut kotijoukkue Kärppiä sitten helmikuun 2013. Onnistuuko Ässät ottamaan lokakuun toisen voittonsa juuri Kärpistä vai viekö kotijoukkue pisteet jälleen kerran?

Oulun Kärpät ja Porin Ässät ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Lokakuun alun kohtaamisessa Kärpät johti jo lukemin 2−0, mutta Ässät nousi tasoihin viimeisessä erässä. Ratkaisu haettiin voittomaalikisasta, jonka Kärpät kuitenkin lopulta vei nimiinsä lukemin 3−2.

Ässien lokakuu on ollut huono. Kahdeksasta pelatusta liigaottelusta mukaan on tarttunut ainoastaan kuusi pistettä. Yksi kolmen pisteen voitto liiganousija Sportista ja kolme voittomaalikilpailun häviötä.

Kärppienkään lokakuussa ei varsinaisesti ole kehuttavaa. Sarjataulukon kärkeen uumoiltu joukkue on kerännyt yhdeksästä pelaamastaan ottelusta vain 11 pistettä. Kärpät on voittanut KalPan ja Ilveksen varsinaisella peliajalla, Ässät voittomaalikilpailussa ja TPSn jatkoajalla.

Ennen perjantai-illan ottelua kotijoukkue Kärpät on sarjataulukossa sijalla seitsemän vain kaksi pistettä edellä kymmenentenä majailevaa vierasjoukkuetta. Ässillä on yksi peli vähemmän pelattuna kuin Kärpillä.

Viime tiistaina Ilvestä vastaan Kärpät iski kaksi ylivoimamaalia ja joukkueen ylivoima näytti toimivan ensimmäistä kertaa aikoihin. Perjantai-iltana Kärppien ylivoima joutuu kuitenkin todelliseen koetukseen, sillä vastaan asettuu Liigan parasta alivoimaa pelaava joukkue.

Niemi ja Donskoi kultakypärinä

Porilaisten parhaimmistoa ovat olleet ykkösketju Sami LähteenmäkiMika NiemiEero Elo sekä kaksikko Henri Heino ja Tuomas Huhtanen. Heinon ja Huhtasen ketjun oikeassa laidassa on pelannut joko Niko Ojamäki tai Jake Hansen.

Kärppien tehokkain trio on edelleen kolmosketju Julius JunttilaJoonas KemppainenJoonas Donskoi. Esa Pirneksen paluun jälkeen muodostettu kaksikko Pirnes−Mika Pyörälä on myös pelannut vakuuttavasti ja saanut tehoja aikaan. Ykkösketjun toinen laitahyökkääjä on kuitenkin vaihdellut eikä pysyvää ratkaisua ole vielä löytynyt.

Ässien muutaman viikon sivussa ollut maalivahti Juuso Riksman palasi tiistain Blues-pelissä Ässien kokoonpanoon, ja lisäksi hyökkääjä Ville Ahlgren palaa lainapestiltään TUTOsta. Myös Kärppien Iiro Tarkki on ollut loukkaantumisen takia sivussa, mutta on mahdollista, että Tarkki nähdään kokoonpanossa perjantaina.

Seuraa Heitä

Esa Lindell #23 | Dallas

Puolustaja

Nuorukaisen pelaaminen on rohkeaa, välillä jopa uhkarohkeaa. Lindell on kuitenkin ollut yksi varmimpia puolustajia, kun vierellä on Garrett Stafford. Ilman Staffordia oli vaikeuksia. Perjantaina joutuu taas pärjäämään ilman tuttua kaveria.

Arto Laatikainen #42 |

Puolustaja

Kärpissä kahdeksan ottelun lainalla pelaavan Laatikaisen otteet Ilves-pelissä olivat kehumisen arvoiset. Jatkuuko sama linja myös Ässiä vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle