Kärppien viimeinen oljenkorsi

LIIGA / Ennakko
Kärppien viimeisessä runkosarjan kotiottelussa on isännillä paljon pelissä. Vierailija Porin Ässät voi hengittää jo hieman vapaammin, sillä paikka kuuden joukossa näyttää aika varmalta. Voittamalla Ässät, säilyttää Kärpät vielä omat ohuet mahdollisuutensa.

Kuntokäyrät

Kärppien viime viikko oli karmea. Kolmesta ottelusta oli saaliina vain yksi piste, mikä tiputti oululaisjoukkueen takaisin runkosarjan sijalle seitsemän. Kärpät hävisi tiistaina Lappeenrannassa SaiPalle voittomaalikilpailun jälkeen ja torstaina puolestaan Jokerit kuritti pikkupetoja kotiluolassaan lukemin 4-1.

Kirpaisevimman tappion Kärpät koki lauantaina Oulussa, kun Lukko haki täyden pistepotin Raksilasta punnertamalla viimeisen kuuden minuutin aikana rinnalle ja lopulta ohi kotijoukkueesta.

– Tämä oli meille kyllä iso isku, totesi päävalmentaja Hannu Aravirta lauantain ottelun jälkeen.

Jokerit on vain pisteen Kärppiä edellä, mutta helsinkiläisten loppuohjelman on helpompi.

Ässien elämä on tällä hetkellä hieman leppoisampaa. Porilaisilla on alla kaksi helpottavaa voittoa hieman vaisumman jakson jälkeen.

Ässät kaatoi perjantaina Jokerit kotonaan tyylipuhtaasti 4-0. Lauantaina ei enää tyylipisteitä jaettu, mutta saldona silti täysi pistepotti Tampereen reissulta.

Porilaisten leirissä ei hyvistä otteista huolimatta huokaista vielä helpotuksesta.

– Kaksi peliä jäljellä ja kaikki on auki. Siinä on meidän fokus, Ässien päävalmentaja Karri Kivi totesi voittoisan Tappara-ottelun jälkeen.

Ratkaisun paikat

Ässien kannalta suotavaa olisi ettei ainakaan takki olisi auki joukkueen luistellessa Raksilan jäälle. Kärpillä on viimeinen iskun paikka ja joukkue pistää varmasti kaiken peliin.

Kotijoukkueen ongelma on ollut tehottomuus. Kahdessa viime ottelussa joukkue on tehnyt ainoastaan kaksi maalia, kun taas omissa on soinut kuusi kertaa. Lauantain Lukko-otteluun ratkaisua haettiin ketjukoostumuksia muokkaamalla, mutta muutokset eivät tuoneet toivottua parannusta. Nähtäväksi jää, pyöräyttääkö Aravirta ketjulottokonetta tiistaina vielä kertaalleen.


Tiistaina kiekko putoaa jäähän Oulussa viimeistä kertaa runkosarjassa.
Asko Veteläinen - http://www.askovetelainen.com/

Pikkupetojen puolustus on pahasti repaleinen. Vakiokokoonpanon puolustajista puolet on sairastuvalla, mikä on nostanut muiden roolia kohtuuttomasti. Puolustuspään puutteet näkyvät varsinkin hyökkäyksien avauksissa ja ylivoimapelissä. Viime viikon kolmessa ottelussa ylivoima ei tuottanut Kärpille yhtään maalia.

Tässä suhteessa puntit ovat tosin joukkueiden välillä aikalailla tasoissa, sillä Ässienkään ylivoima ei ole ollut parhaassa kuosissa viime otteluissa. Patapaitojen ylivoimasta puuttuu punainen lanka, eikä kiekon saaminen hyökkäysalueelle ole Ässille aina itsestäänselvyys.

Ässät tulee Kärppiä vastaan varmasti omilla aseillaan. Tinkimätön työnteko, vahva liike ja kova karvauspelaaminen kuuluvat varmasti patapaitojen arsenaaliin tiistai-illan kohtaamisessa.

Ässien ketjukoostumukset tuskin kokevat suuria muutoksia, vaikka pientä hienosäätöä on varmasti luvassa mikäli A-junioreiden peleistä vapautunut Aki Juusela tekee paluun Ässien kokoonpanoon.

Kokoonpanot

Kärppien sairaslista on pitkä, sillä illan ottelusta on varmuudella sivussa Atte Ohtamaa, Oscar Eklund, Mikko Lehtonen sekä Juho Keränen. Kärppien maalilla jatkaa loistovireessä oleva Johan Backlund.

Ässien riveistä puuttuu loppukauden huilaava Tomas Zaborsky sekä porilaisten oma jarkkoruutu Niko Palonen. Ässien maalilla kiekkoja torjuu Antti Raanta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Joonas Donskoi 0 4 4
2.Ivan Huml 3 1 4
3.Juha-Pekka Haataja 1 2 3
4.Ilkka Mikkola 0 3 3
5.Miikka Salomäki 3 0 3
Ässät M S P
1.Veli-Matti Savinainen 4 1 5
2.Mika Niemi 1 3 4
3.Joel Armia 2 2 4
4.Stephen Dixon 0 3 3
5.Sami Mutanen 3 0 3

» Lähetä palautetta toimitukselle