Jääkö Kärpät Ässiltä kaatamatta?

LIIGA / Ennakko
Pirneksen kokemusta kaivataan kevään kovissa karkeloissa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät viimeistelee Lounais-Suomen joukkueiden viikkonsa, kun Turun ja Rauman reissujen jälkeen porilaiset saapuvat Ouluun. Joukkueiden tämän kauden kohtaamiset ovat olleet tasaisia, mutta Kärpät on vienyt niistä jokaisen.

Kärppien viime aikojen otteet ovat olleet ailahtelevia. Runkosarjan voitto on käytännössä hallussa, eivätkä ajatus ja kokonaispaketti ole enää pysyneet täydellisesti kasassa. Joukkue on voittanut ja hävinnyt vuoronperään, ja voitotkin ovat tulleet maksimissaan keskinkertaisilla esityksillä.

Vähitellen oululaistenkin pitäisi saada pelinsä kuosiin, sillä pudotuspelien alkuun ei ole enää pitkästi.

Ässien koko helmikuu on ollut murheellinen. Aivan viime aikoina on kuitenkin ollut näkyvissä parempaa, sillä molemmat kuun voitoista ovat tulleet kolmen edellisen pelin aikana.

Viimeisimmät pisteensä porilaiset nappasivat torstaina, kun joukkue nappasi kotonaan KalPasta jatkoaikavoiton. Ässienkin tilanne on kuitenkin varsin stabiili, kun joukkue keikkuu viimeisellä pudotuspelipaikalla ja matkaa takana pyristelevään HPK:hon on kahdeksan pistettä. Ensimmäisen kierroksen kotietuun on puolestaan kymmenen pisteen ero.

Kärppien ja Ässien tämän kauden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet tasaisia vääntöjä. Kaikki neljä peliä ovat päättyneet maalin erolla, ja kahdessa ratkaisua on jouduttu hakemaan varsinaisen peliajan ulkopuolelta. Voittajana on kuitenkin joka kerta poistunut Kärpät.

Peliruuhkan ja vähäisten panosten myötä lauantain kamppailussa korostuukin keskittyminen ja voitonhalu. Molemmat tarvitsisivat vielä muutamat pisteet sarjasijoitusten varmistamiseen, joten varsinaiseen vapaailtaan ei varaa ole.

Seuraa Heitä

Esa Pirnes #12 |

Keskushyökkääjä

Kokenut sentteri on kevään myötä heräillyt ja ollut joukkueensa tehokkaimpia pelaajia.

Mika Niemi #31 |

Keskushyökkääjä

Vahvasti ensi kaudeksi Kärppiin huhuttu sentteri on oleellinen osa Ässien hyökkäyspeliä, ja samalla myös tärkeä palanen Eero Elon maalikuninkuuden tavoittelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle