Bussijaloilla Kärppiä kaatamaan

LIIGA / Ennakko
Porin Ässät matkustaa perjantain Lukko-ottelun jälkeen lauantaiksi Ouluun, jossa hyvävireinen Kärpät haastaa porilaisvieraat. Mikäli Ässät ei saa bussijalkoja vetreiksi, edessä voi olla kylmää kyytiä Raksilassa.

Kuntokäyrät

Kärpät on hyvässä vireessä. Joukkue oli maanantaista perjantaihin länsirannikon kiertueella, josta saldona kaksi hyvää peliä, mutta vain kolme pistettä. Tiistaina Lukko voitti pienpedot niukasti 3-2, mutta torstaina Kärpät murskasi Turun Palloseuran lukemin 5-0.

Kärpät on vihdoin löytänyt oikean ykköskentällisen. Jari Viuhkolan johtama vitja, jossa laidoilla pelaavat Juha-Pekka Haataja sekä Ivan Huml, on ollut viime peleissä loistavassa iskussa.

Alkukauden maaleitta pelannut Haataja on viimeistellyt maalin kolmessa viime ottelussa. Ivan Humlin pelaaminen otti monta askelta oikeaan suuntaan, kun slaavipelaaja siirtyi keskeltä laitaan ja pääsi eroon Michal Vondrkasta. Ketjun keskellä häärii itseoikeutetusti Kärppien henkinen johtaja Jari Viuhkola, jonka pelikunto on parantunut suurin harppauksin viime viikkojen aikana.

Myös muut Kärppien kentälliset tuntuvat loksahtaneen paikoilleen. Joukkueen peli-ilo näyttää olevan korkealla ja luistin liikkuu rivakasti.

Vierasjoukkue Ässät on pelannut viime aikoina ailahtelevasti. Ässät on kokenut muutaman yllätystappion, joista suurin nähtiin tiistaina, kun SM-liigan häntäpäässä pyristelevä SaiPa haki pisteet Porista.

Ässät kohtasi perjantaina Porissa paikallisvastustaja Rauman Lukon. Pata oli taas valttia, kun Lukko kaatui vakuuttavasti lukemin 6-3. Heti ottelun jälkeen joukkue nousi linja-autoon ja aloitti matkan Ouluun. Ässät matkustaa perjantai-iltana Vaasaan, jossa joukkue yöpyy. Vaasasta Ouluun porilaiset matkustavat lauantaina.


Mistä näitä maaleja oikein tulee, Zaborsky miettii itsekin.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Ratkaisun paikat

Kärpillä on ollut paha tapa pelata muutaman loistavan pelin jälkeen yksi huonompi ottelu. Näin kävi viimeksi pari viikkoa sitten, kun kahta loistavaa Jokerit-ottelua seurasi todella ponneton esitys Ilveksen vieraana. Nyt kotijoukkueella on alla jälleen kaksi hyvää peliä, joten nähtäväksi jää säilyykö taso. Lauantai-illan ottelu liigan kärkijoukkuetta vastaan on kuitenkin yleensä saanut pedon terävimmät taistelukynnet esiin.

Kärpät on parantanut viime peleissä roimasti alkukauden hukassa ollutta ylivoimapelaamista. Kolmessa viime ottelussa Kärpät on iskenyt peräti viisi ylivoimamaalia. Enää kotijoukkueen ylivoimapeli ei takaa vastustajalle huolettomia hetkiä.

Ässät pesi kasvonsa muutaman heikomman pelin jälkeen kaatamalla Lukon vahvalla esityksellä. Joukkue voitti kaksinkamppailuja, luisteli ja taisteli ollen kaikin puolin se Ässät, joka on totuttu näkemään tällä kaudella.

Huomioitavaa on myös se, että ensimmäistä kertaa tällä kaudella joukkueen kirkkain tähti Tomas Zaborsky sekä suurlupaus Joel Armia mässäilivät pisteillä samassa ottelussa. Zaborsky on tehnyt tällä kaudella jo uskomattomat 22 maalia. Armia näyttää myös löytäneen vihdoin hyvän vireen, joten Ässien tehot eivät lepää enää niin paljon ykköskentän harteilla.

Porilaisten tiukka matkustusaikataulu näyttelee varmasti jonkinlaista roolia lauantaina. Ässien edellisestä pelistä on alle vuorokausi ja matka Ouluun on pitkä ja pimeä. Se ei voi olla näkymättä Ässien pelissä.

Kokoonpanot

Kärpillä ei ole loukkaantumishuolia. Kylkikrampin Turussa saanut Joonas Komulainenkin pystynee pelaamaan jo lauantaina. Kotijoukkueen veräjää lauantaina vartioi jälleen kerran Ville Hostikka, joka nollasi Turun Palloseuran torstaina.

Ässiltä ovat sivussa maalivahti Antti Raanta, puolustajat Ryan Caldwell ja Tommi Taimi sekä hyökkääjä Sami Mutanen. Ässien maalilla jatkaa Juha Järvenpää, joka on torjunut kohtuullisen hyvin Antti Raannan parannellessa rasitusvammaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle