JYP
2 - 0
TPS

Tuska vastaan rentous

Kiekollisen pelinsä kanssa tuskaileva JYP saa vieraakseen kuntopuntarikärjen ja rentouden löytäneen TPS:n

Kuntokäyrät

Tuska. Sana, joka kuvaa varsin hyvin tämän hetken JYPin pelillistä ilmettä. Joukkueesta suorastaan huokuu epävarmuus, mikä näkyy karmeina virheinä ja jäähyinä. Jyväskyläläiset ovat kolmen ottelun tappioputkessa, eikä kiekollisesta pelistä ole tahtonut tulla mitään viimeisimmissä peleissä. JYP joko roiskii kiekkoa päätyyn tai vastaavasti joku kuskaa kiekkoa väkisin yksin ylös.

Alkukaudesta Pekka Virran pelikirjan kanssa tuskastellut TPS on saanut juonen päästä kiinni ja vaikeasta alusta huolimatta turkulaisryhmä on noussut kovaan iskuun. Pelaajat ovat omaksuneet kiekkokontrollipelin hyvin ja erityisesti puolustajat ovat onnistuneet enemmän kuin hyvin.


Mario Scalzo on osoittautunut hyväksi hankinnaksi
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Ratkaisun paikat

Hurrikaanipaidat ovat usein pärjänneet hyvin kotonaan nimenomaan Virran kiekkokontrollia vastaan. Synergia-areenan pienessä kaukalossa JYPin pelityyli on ollut usein murhaavan tehokasta, mutta Virralla on paljon kokemusta Jyväskylässä pelaamisesta ja hän tietää missä jyväskyläläisten heikkoudet piilevät.

Odotettavissa on, että TPS sumputtaa keskialueen, jolloin kotijoukkueen peli menee taas tolkuttomaksi ylöspäin kuskaamiseksi. Vierasjoukkueelle voi tulla hikinen iltapuhde, mikäli JYP pääsee ylittämään keskialueen helposti.

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun levänneinä, jolloin pelaajat jaksavat varmasti luistella. Vierasjoukkueen ongelmaksi voikin koitua oman maalin edessä pelaaminen. JYPillä riittää isokokoisia maskimiehiä, eikä turkulaisilla ole riittävää kapasiteettia siivoamaan omaa maalinedustaa. Kotijoukkueen ongelmat ovat luultavasti TPS:n kiekolliset puolustajat, jotka antavat nappisyöttöjä ja ampuvat hanakasti.

Erikoistilanteet näyttelevät isoa osaa pelissä, eikä kummallakaan joukkueella ole liiemmin varaa jäähyihin.

Kokoonpanot

JYPin alakerrassa luutii perjantaina ensimmäistä kertaa Pavel Skrbek, jonka odotetaan tuovan jämäkkyyttä ja varmuutta koko JYP-miehistöön. Liigadebyyttinsä Jokereita vastaan tehnyt Miika Roine pelannee myös perjantaina. Tuomas Pihlman ja Jonne Virtanen ovat puolestaan Akatemian mukana. Myös pitkään sairastuvalla ovat vielä Arto Laatikainen ja Yohann Auvitu.

TPS sai torstaina huonoja uutisia, kun lääkäri ilmoitti, että toiseen pelaajaan harjoituksissa törmännyt Tapio Laakso kärsii aivotärähdyksestä. Laakson lisäksi poissa ovat Miika Huczkowski ja niin ikään aivotärähdyksestä kärsivä Timo Salo.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Sami Vatanen 2 2 4
2.Antti Pihlström 1 2 3
3.Eric Perrin 1 2 3
4.Jani Tuppurainen 1 2 3
5.Juha-Pekka Hytönen 1 2 3
TPS M S P
1.Timo Seppänen 2 3 5
2.Ville Vahalahti 0 3 3
3.Tapio Laakso 2 1 3
4.Tuomas Suominen 2 1 3
5.Marko Anttila 1 1 2

Kommentit

Loukkaantuneet

TPS
h
Ylävartalovamma, loppukausi