JYP
2 - 1

Taistelua pudotuspelipaikoista

Loppiainen on vietetty ja taisto SM-liigan pudotuspelipaikoista kiihtyy. Hippoksella pelataan ajankohtaan nähden tärkeistä pisteistä, sillä sekä JYP että Tappara tarvitsevat kipeästi pisteitä: JYP tavoittelee paikkaa kuuden parhaan joukosta, ja Tappara hamuaa kymmenen parhaan joukkoon.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue JYP palasi joulutauolta vahvana. Hurrikaanipaidat yltivätkin kauden parhaimpaansa, kun ennen joulutaukoa kaatui Lukko, ja joulutauon jälkeen jyväskyläläiset napsivat kolme voittoa putkeen. Neljän ottelun voittoputki katkesi kuitenkin torstaina Kuopiossa.

JYP aloitti KalPa-ottelunkin vahvasti ja väänsi tasaisesti kuopiolaisisäntien kanssa. Harvinaiset puolustuspään ja maalivahtipelaamisen virheet kuitenkin kostautuivat ja KalPa meni helppoon 2-0-johtoon. Tuosta JYP ei enää toipunut. Jyväskyläläiset tarvitsevat kipeästi pisteitä, sillä taistelu kuudennesta sijasta ja suorasta pudotuspelipaikasta on äärimmäisen kova ja tasainen.

Vierasjoukkue Tappara taistelee puolestaan viimeisestä paikasta villikorttikierrokselle. Alkuviikon voitto Rauman Lukosta herättivät toiveet jälleen eloon. Torstaina toiveet jälleen vahvistuivat, kun SaiPa kaatui Hakametsässä 3-2-lukemin. SaiPa-kamppailu on hyvä esimerkki Tapparan kärsivällisyydestä. Kirvesrinnat olivat pitkään pelillisesti ahdingossa, mutta keräsivät ottelusta kuitenkin täydet kolme pistettä.

Ennen Lukko- ja SaiPa-otteluitaan Tappara hävisi kolme ottelua peräkkäin, joten herääminen tapahtui oikeaan aikaan.

Ratkaisun paikat

JYPin pelilliset ongelmat ovat olleet koko kauden hyökkäyspelaamisessa. Joukkue on tehnyt toiseksi vähiten maaleja koko SM-liigassa. Hurrikaaniryhmän hyökkääminen näyttää mielikuvituksettomalta, minkä myötä pelaajat sortuvat välillä epätoivoisiin ratkaisuihin.

Sapluunan ollessa sekaisin jyväskyläläisten viimeistelytehokkuus on ollut täysin hyvien yksilösuoritusten varassa. Tehopakki Sami Vatasen loukkaannuttua ongelma on entistä vakavampi.

Vastaavasti kotijoukkueen puolustuspelaaminen on toiminut miltei edellisvuosien malliin. Viisikkopuolustus mahdollistaa sen, että JYP taistelee joka ilta pisteistä. JYPin kannalta ratkaisu nähtäneenkin hyökkäyspäässä.

Tappara tulee olemaan JYPin voimakkaan karvauspelaamisen kanssa vaikeuksissa. Varamiehisenäkin JYP todennäköisesti hallitsee kenttätapahtumia. JYP on otteluun selvä suosikki, mutta Tappara on vahvoilla, mikäli JYPin hyökkäyspelaamisen tuska jatkuu. Kotivoitto on kuitenkin enemmän kuin todennäköinen.

Kokoonpanot

JYP lähtee Tappara-otteluun varamiehisenä. Poissa ovat Antti-P Jaatinen, Pavel Skrbek ja tuoreimpana Petr Hubacek. Sami Vatanen ja maalivahti Riku Helenius loukkaantuivat tiistain TPS-ottelussa.

Jani Tuppurainen on toipunut vatsaflunssastaan ja palaa kokoonpanoon. Myös Filip Riska on tervehtynyt pelikuntoon ja palaa kaukaloon. JYPin maalissa aloittaa tiistaina kättään satuttanut Helenius.

Tapparan tilanne on hieman parempi, vaikka puolustuspää onkin koetuksella. Viktor palasi kokoonpanoon torstaina. Tapparan sairastupaa miehittivät edelleen Jukka Peltola, Tommi Kovanen ja Jussi Halme. Kolmikosta joku saatetaan nähdä Hippoksen jäällä lauantaina.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Juha-Pekka Hytönen 4 0 4
2.Eric Perrin 2 2 4
3.Ossi Louhivaara 1 2 3
4.Sami Vatanen 2 1 3
5.Arto Laatikainen 0 3 3
Tappara M S P
1.Jussi Makkonen 1 4 5
2.Jerry Ahtola 4 1 5
3.Antti Erkinjuntti 1 3 4
4.Sami Venäläinen 2 1 3
5.Juha Leimu 1 1 2

Kommentit

Loukkaantuneet