Onko SaiPalla mitään mahdollisuuksia JYPin vieraana?

LIIGA / Ennakko
Pekka Tirkkosen on keitettävä melkoiset käärmekeitot, jotta JYP kaatuisi tiistaina.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Lappeenrannassa eletään tuskaisia aikoja. Kauden alussa kärkisijoilla keikkunut SaiPa on valahtanut sarjataulukossa jo viimeiselle pudotuspelipaikalle. JYP jatkaa tuttua kaavaa, kotona voittoja ja vieraissa tappioita.

SaiPan viimeisen kymmenen ottelun saldo on murheellista katsottavaa. Näissä otteluissa joukkue ei ole voittanut varsinaille peliajalla kertaakaan.

Joukkueen puolustuspelistä kertoo jotakin, että 10:ssä ottelussa verkko on heilunut keltapaitojen päädyssä 31 kertaa.

Joukkueen päävalmentaja Pekka Tirkkonen kommentoi tilannetta maajoukkuetauolla Jatkoajan haastattelussa näin:

− Oikeastaan Kärpät peli oli meiltä ainut, jossa emme olleet hereillä alusta lähtien, eikä missään vaiheessa tapeltu voitosta. Muissa peleissä ollaan pystytty tappelemaan voitosta, mutta ratkaisevilla hetkillä on tullut virheitä, jotka on ratkaissut ottelun.

Pääkäskijän mukaan syyt tähän on hyvin yksinkertaisia.

− On otettu jäähyjä, tehty vääriä ratkaisuja ja menetetty kiekkoja ratkaisevilla hetkillä.

Joukkueen kultakypärä Dave Spina johtaa edelleen Liigan maalipörssiä, eikä SaiPan suurimmat ongelmat olekaan hyökkäyspelaamisessa.

Henkisen puolen hommia

JYPin kotisaldo on edelleen mykistävä. Ainoa tappio kotiotteluissa on Kärppiä vastaan, ja sekin voittomaalikilpailussa.

Joukkueen ilme koti- ja vierasotteluiden välillä ei ole niin suuri, kuin voisi tulosten perusteella olettaa.

Vaikka joukkueella onkin seuraavana vuorossa kotiottelu, apuvalmentaja Ari-Pekka Siekkinen kommentoi tilannetta ottelua edeltävänä päivänä:

− Kun tarkastellaan kokonaiskuvaa pelistämme, suurempia ongelmia ei juuri ole. Kotiotteluissa olemme pelanneet huolellisemmin ja olleet maalipaikoissa tylympiä. Samanlaiseen pelaamiseen täytyy pyrkiä vierastotteluissakin, pohti Siekkinen.

JYP haastoi Liigaotteluiden välissä CHL:n neljännesvälierissä yhden Euroopan ehdottomaan eliittiin kuuluvan Skellefteån. Kaksiosaisen ottelusarjan voittajaksi selviytyi pienimmällä mahdollisella marginaalilla Skellefteå.

Kitkerästä tappiosta huolimatta voi JYP ottaa paljonkin eväitä mukaan otteluparista. Hyvät otteet kasvattavat pelaajien itseluottamusta kotimaisessa sarjapeleissäkin.

JYPin tämän hetken kaksi parasta pistemiestä ovat Eric Perrin ja Jani Tuppurainen. Kumpaisenkin pistesarake näyttää 24 pistettä.

Tulitukea kaksikko on saanut erityisesti Markus Hännikäiseltä ja parasta kauttaan aikoihin pelaavalta Tuomas Pihlmanilta.

JYP lähtee kotikaukalossaan tutuilla aseille. Suoraviivaisella hyökkäämisellä ja keskialueen tukkimisella. Tuohon SaiPan on löydettävä lääkkeet. Vaikka viime vuoden pudotuspeleillä ei enää tällä hetkellä ole sinänsä mitään painoarvoa, voi Sputnikit hakea uskoa vaikeisiin hetkiin sieltä.

Erityisesti Tirkkosen suojattien on kuitenkin palattava nöyrään ja kurinalaisen pelaamiseen, ja sitä kautta vierasvoiton hakeminen Jyväskylästä muuttuu mahdolliseksi.

Seuraa Heitä

Markus Hännikäinen #33 | Adler Mannheim

Laitahyökkääjä

Edellinen kotiottelu KalPaa vastaan oli ehkä Hännikäisen huonoin ottelu tällä kaudella. Erittäin kovalla asenteella operoiva JYP-hyökkääjä tulee näyttämään, ettei näin käy kahta kertaa peräkkäin.

Jesse Mankinen #15 |

Laitahyökkääjä

Viime kevään ratkaisijalta odotetaan enemmän tehoja. Joko maaottelutauko sai miehen heräämään?

» Lähetä palautetta toimitukselle