JYP
2 - 1

Kovavireisten kohtaaminen

Pakkasen paukkuessa JYP pelaa tiistaina viimeisen pelinsä ennen maaottelutaukoa, kun se kohtaa kotonaan Hippoksella jo kuuden ottelun pisteputkessa porskuttavan Lappeenrannan SaiPan. Aiemmat joukkueiden väliset kamppailut ovat olleet tasaisia mittelöitä maalin marginaalilla, joista JYP on onnistunut viemään voiton kahdesti. SaiPa puolestaan nappasi kotiareenallaan Joulukuun alussa niukan voiton JYPistä.

Kuntokäyrät

Edellisen keskinäisen 27.12. pelatun kohtaamisen ratkaisi vasta jatkoajalla JYPille – vielä tämän ottelun sormivammaansa paranteleva – tähtipakki Sami Vatanen.

JYP on kevättä lähestyttäessä äitynyt huippuvireeseen. Se pitää hallussaan kymmenen ottelun kuntopuntarin kärkisijaa siitäkin huolimatta, että jyväskyläläisten alakerrasta on puuttunut loukkaantumisten takia erittäin tärkeitä puolustajia, kuten Vatanen ja varmaotteinen Pavel Skrbek.

Laajasta pelaajaringistä JYP-Akatemiaa myöten on kuitenkin löytynyt tarpeeksi tasokkaita vastuunkantajia, ja laadukkaana tunnetun JYP-puolustuksen taso on säilynyt riittävän kovana. Jyväskyläläisten tilanne näyttää jatkossa vieläkin valoisammalta, kun edellä mainitut pakit tekevät paluun maaottelutauon jälkeen kokoonpanoon.


Perrin pörrää tehokkaasti.

Lappeenrantalaisten on syytä olla erityisen tarkkana Eric Perrinin johtaman hyökkäysvitjan kanssa, sillä vauhdikas ketju Harri Pesonen – Perrin – Jani Tuppurainen on taas huimassa vireessä pienen vaisumman jakson jälkeen.

Juonikkaita hyökkäyksiä vastustajan maalille järjestelevä alati vaarallinen kolmikko tehtaili kultakypärä Perrinin johdolla viime viikon perättäisten päivien otteluissa (vastustajina Tappara ja Blues) peräti kuusi maalia.

Maestro Perrin itse keräsi tehot 3+3, paukuttaen Tampereella uransa toisen kypärätempun (3+1). JYP saalisti viikonlopun otteluista täydet kuusi sarjapistettä.

Myös JYPin kolmosketju on huippuvireisen sentterinsä Miika Lahden johdolla ottanut suurta roolia puolustuspään pelaamisen ohella, onnistuen tehokkaasti myös vastustajan päädyssä. Ilahduttavaa on, että ketjun laituri Tuomas Pihlman on hiljalleen vertymässä sellaiseen vireeseen mitä häneltä Jyväskylässä onkin jo odoteltu.

SaiPa pelasi JYPin tapaan edellisellä viikolla kaksi ottelua. Viikon takainen kuuma kamppailu Helsingissä HIFK:n vieraana kääntyi jatkoajan jälkeen helsinkiläisten 4-3 voitoksi. SaiPa johti ottelua, mutta helsinkiläiset tulivat tasoihin ja veivät lopulta kaksi sarjapistettä.

Perjantaina SaiPa otti kotonaan Kisapuistossa jo neljännen perättäisen kotivoittonsa vahvalla pelillä kukistamalla HPK:n maalein 4-2.

SaiPa on ryhmä, joka antaa kaukalossa kaikkensa. Sputnikit ovat osoittaneet taas, kuinka paljon joukkueena kaiken likoon laittamisella voi saavuttaa. SaiPa pystyy hurjalla taistelullaan rohmuamaan pisteitä miltä tahansa joukkueelta tässä sarjassa, ja on asenteensa ansiosta äärimmäisen vaikea vastustaja kaikille.

Tasaisen laadukas suorittaminen on ollut viime aikoina SaiPan vahvuus. Kaikki neljä ketjua ovat onnistuneet myös maalinteossa viime peleissä. Varsinkin nelosketju on esittänyt vahvaa peliä. Myös maalivahdit, Jere Myllyniemi sekä nuori Richard Ullberg, ovat pelanneet hyvällä tasolla.

Pienen seuran altavastaaja-asema auttaa keltamustia löytämään taisteluilmeen illasta toiseen. SaiPa löytyykin monien yllätykseksi kymmenen ottelun kuntopuntarista peräti kolmannelta sijalta.

Ratkaisun paikat

JYP haluaa varmasti esittää kotiyleisönsä edessä parastaan, ja lähteä viettämään otteluohjelman suomaa erikoisen pitkää pelitaukoaan voiton saattelemana.

Hurrikaaniryhmä on kotikaukalossaan äärimmäisen vaikea vastustaja vierailijoille, vaikka rajusti töitä tekevä SaiPa ei taatusti helpolla tule pisteitä luovuttamaan.

Jäähyilyyn ei SaiPalla tässä ottelussa ole missään nimessä varaa, sillä JYP on liigan tehokkain joukkue ylivoimalla. SaiPa puolestaan pelaa tilastojen valossa sarjan kehnointa alivoimaa.


Riittääkö SaiPan ja Jesse Mankisen hurja taistelu JYPin kaatoon tiistaina?

Kokoonpanot

JYPin sairastuvalla jatkavat vielä puolustajat Pavel Skrbek ja Sami Vatanen. Kalle Koskisen ja Olli Sipiläisen pelaaminen on epävarmaa. Hyökkääjä Antti-P Jaatinen puolestaan on viimein kuntoutunut mukaan kokoonpanoon. JYP-Akatemiasta nostettu puolustaja Samuli Kankaanperä tekee liigadebyyttinsä.

SaiPan kokoonpanosta puuttuu varmuudella hyökkääjä Anssi Löfman. Aivotärähdysoireista kärsinyt Riley Armstrong palannee kokoonpanoon, mutta latvialainen laituri Roberts Jekimovs lienee vielä sivussa tämän ottelun.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Eric Perrin 3 4 7
2.Jani Tuppurainen 1 3 4
3.Juha-Pekka Hytönen 2 2 4
4.Miika Lahti 3 0 3
5.Petr Hubacek 1 2 3
SaiPa M S P
1.Jarno Koskiranta 1 6 7
2.Tomi Leivo 2 3 5
3.Jesse Saarinen 1 3 4
4.Jesse Mankinen 4 0 4
5.Markku Flinck 1 2 3

Kommentit