Vaihtelevat asetelmat ja kotikaukalossaan voittamaton JYP

LIIGA / Ennakko
JYPillä on riittänyt aihetta tuulettaa kotiotteluissaan.
Kuva © Hannu Rainamo, www.hannuphoto.com
JYP saa tiistaina vieraita Lahdesta, kun vaisusti viime aikoina vieraskaukalossa pelannut Pelicans saapuu haastamaan isännät. JYP ei ole hävinnyt tällä kaudella CHL:n tai Liigan puolella yhtäkään kotiottelua, joten Pelicansille sopii povata haastavaa iltapuhdetta.

JYP pelasi viime viikonloppuna varsin tutun kaavan mukaisesti, sillä voittoputki Hippoksella jatkui, mutta ensimmäinen voitto vieraista jäi vielä odottamaan itseään. Selkeä 5-1-voitto Ilveksestä antoi kannattajille jälleen aihetta juhlaan, mutta seuraavana päivänä JYP hävisi KalPalle 3-2-lukemin. KalPa nousi rinnalle ja ohi, kun ottelua oli jäljellä alle kaksi minuuttia.

Alkukaudesta erityisesti avauspelaamisen kanssa takkuilleet isännät näyttivät viitteitä paremmasta, sillä perjantain ottelussa keskialueen ylityksissä ei enää nähty vain "toivotaan, toivotaan" -yrityksiä. JYP pääsi kääntämään peliä nopeasti ja vyörytti hyökkäyksiä vastustajan päätyyn kovalla tahdilla.

Lauantaina esiin nousi jälleen Marko Virtasen aikakaudelta varsin tuttu ilmiö. JYPillä tarjottiin päätöserän viimeisellä kympillä mahdollisuuksia lyödä viimeinen naula KalPan arkkuun, mutta omien mahdollisuuksien hyväksikäyttäminen osoittautui liian vaikeaksi. Lopulta KalPalle aukesi omat paikat, jotka kuopiolaiset käyttivät armotta hyväkseen.

Jyväskyläläiset saivat aihetta huoleen perjantaina, kun Mikko Mäenpää loukkaantui keskialueen yhteentörmäyksessä. Mäenpään pelaaminen vielä tällä viikolla on hyvin epätodennäköistä. JYPin onneksi omat nuoret pelaajat ovat astuneet vahvasti esiin. Erityisesti Mäenpään puolustajaparina pelannut Valtteri Kemiläinen on kerännyt runsaasti kehuja.

− Erittäin vahvoja esityksiä Kemiläiseltä. Hän on hienosti pystynyt siirtämään oman pelityylinsä Mestiksestä Liigan puolelle, kiitteli Virtanen Ilves-ottelun jälkeen.

Lauantaina joukkueen riveistä oli sivussa myös Anssi Löfman, joka poti flunssaa. Löfmanin paluu on mahdollinen, mutta hänen poissaollessaan paikan Jani Tuppuraisen ja Markus Hännikäisen välistä ottanee vahvasti esiintynyt Julius Nättinen.

Pelicans jahtaa ensimmäistä vierasvoittoaan

Pelicans on pelannut vasta kaksi ottelua tällä kaudella vieraskaukalossa ja hävinnyt molemmat. Vierasotteluista Bluesia ja Tapparaa vastaan on kertynyt vain yksi tehty maali.

Maalinteko ei ole kuulunut kotiotteluissakaan mastokaupunkilaisten vahvuuksiin. Pelicansin riveistä löytyy kuitenkin runsaasti potentiaalia, josta osoituksena viikko sitten tullu 5-1-voitto Ilveksestä. Erityisesti Pelicansin ykkösketju on ollut vahva ja kantaa suurta tulosvastuuta. Erityisesti Juhani Tyrväinen on ollut varsin pirteä.

Pelicansista on helppo löytää yhtymäkohtia illan kotijoukkue JYPiin, sillä joukkueesta löytyy runsaasti nuoria urallaan eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Nuoruuden into onkin saattanut näkyä ottelun loppuhetkillä hieman liikaakin, sillä pussinokille johtoaseman säilyttäminen päätöserässä on tuottanut vaikeuksia.

Nuorella ja nälkäisellä lahtelaisryhmällä on heittää maalilleen Jere Myllyniemi, joka piti viime kaudella JYPiä ajoittain pilkkanaan. Vaikka JYP onnistui parissa ottelussa mättämään tukun maaleja, kuului Myllyniemi jokaisessa kohtaamisessa Pelicansin parhaimmistoon.

Seuraa Heitä

Valtteri Kemiläinen #13 | Tappara

Puolustaja

Kiekollisesti varsin taitava Kemiläinen pelasi perjantaina ensimmäisen Liiga-ottelunsa saalistaen tehot 0+2. Kemiläinen toimii JYPin viivapelotteena ykkösylivoimassa, joten avausmaalikin on vain ajan kysymys.

Juhani Tyrväinen #12 | Luleå

Keskushyökkääjä

Nuorempi Tyrväisen veljeksistä on kovaa vauhtia rikkomassa oman piste-ennätyksensä. Viime kaudella 15 tehopistettä kerännyt Tyrväinen on saalistanut pelaamissaan viidessä ottelussa jo viisi tehopistettä. Jatkuuko hurja vire Hippoksella?

» Lähetä palautetta toimitukselle