JYP
4 - 6

Tavoitteena piikkipaikka

JYPin ja Pelicansin välisestä kohtaamisesta ei puutu panosta. Voitolla Pelicans nousisi KalPan ohi runkosarjan kärkeen, kun taas JYP parantaisi voitolla asemiaan runkosarjan voittotaistossa.

Kuntokäyrät

Tämän hetkistä jyväskyläläisnippua ei tunnu pysäyttävän mikään. JYP on saalistanut kymmenestä ottelusta tarjolla olleista 30 pisteestä 24 pistettä. Myös joukkueen ykköstykki Eric Perrin on nakuttanut pisteitä tasaiseen tahtiin. Nykyisten esitysten perusteella voi Perrinistä ennustaa pistepörssin voittajaa Mikael Granlundin ja Tomas Zaborskyn ollessa loukkaantuneiden listoilla.

JYPin maalivahtikaksikko joutuu lauantaina ensi kertaa tällä kaudella totisen paikan eteen. Pelien tärkeys ja paine kasvavat entisestään. Riku Helenius ja Joni Myllykoski tietävät myös sen tosiasian, että Pelicans on tällä hetkellä liigan toiseksi paras vierasjoukkue. Niin tai näin, maalivahtien on pystyttävä parhaimpaansa mikäli Jyrki Aho suojatteineen mielii napata kolme pistettä ja vankistaa asemiaan runkosarjan voittotaistelussa.

Lahtelaiset ovat puolestaan kunnostautuneet maalinteossa: viimeisimmässä kymmenessä ottelussa vastustajan maaliverkko on heilunut peräti 49 kertaa! Pelkästään tämä fakta saa vahvana pidetyn JYP-puolustuksen varpailleen.

Liigan kuumin pelaaja Justin Hodgman tulee rankaisemaan armotta pienestäkin virheestä ja nauttii päästessään jatkamaan pisteputkeaan. Silloin, kun Pelicansin ykköspyssyt saavat pelihuumorin päälle, ei JYPin kannalta hyvä heilu.


Justin Hodgmanin mieli on tiukasti pisteputken jatkamisessa ja runkosarjan voitossa.

Ratkaisun paikat

Kierroksen kärkiottelusta ei varmasti tunnetta ja taistelua tule puuttumaan. Varsinkin, kun panoksena on runkosarjan mahdollinen voitto ja vastakkain ovat liigan paras kotijoukkue ja toiseksi paras vierasjoukkue.

Myös joukkueiden tähdiltä odotetaan paljon, sillä Pelicansin hyökkäysinnon ollessa liian kova, voi muuan Sami Vatanen ihastuttaa kotiyleisöä taidokkailla nousuillaan. Perrin jahtaa pistepörssin voittoa vesi kielellä ja Ryan Lasch yhdessä Hodgmanin kanssa suunnittelee nöyryyttävänsä JYP-puolustusta.

Pelipäivänä on lauantai, mikä takaa vierasjoukkueen kannattajien saapumisen tapahtumapaikalle. Luvassa on siis huikea spektaakkeli, jossa etsitään asemia kevään pudotuspelitaistoon.

Kokoonpanot

Pelicansilta sairastuvalla ovat Aaron Brocklehurst, Jan Platil ja joukkueen ykköskassari Niko Hovinen

JYPiltä kokoonpanosta puuttuu vain puolustaja Pavel Skrbek.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Eric Perrin 3 4 7
2.Jani Tuppurainen 2 4 6
3.Kristian Näkyvä 0 5 5
4.Harri Pesonen 3 1 4
5.Sami Vatanen 1 3 4
Pelicans M S P
1.Justin Hodgman 3 8 11
2.Ryan Lasch 4 5 9
3.Vili Sopanen 5 3 8
4.Radek Smolenak 3 5 8
5.Ilkka Pikkarainen 4 3 7

Kommentit