Karkaako JYP Pelicansilta?

LIIGA / Ennakko
Neljännessä finaalissa paineet ovat vierasjoukkue Pelicansilla. Mikäli ottelu päättyy tappioon, pääsee JYP maanantaina yrittämään sarjan katkaisemista Lahdessa.

Ratkaisun paikat

Sarjan avausottelun jälkeen JYP on ollut tappavan tehokas. Kahdessa viimeisessä ottelussa Pelicans on joutunut kaivamaan kiekon maalistaan peräti kymmenen kertaa. JYP on pelannut tyynesti ja fiksusti, ja sarjan henkinen yliote on kotiedun tavoin siirtynyt Keski-Suomen sydämeen. Laajan hyökkääjämateriaalin kirkkaimpana kärkenä on häärinyt Jani Tuppurainen, josta on hyvää vauhtia tulossa näiden pudotuspelien paras pelaaja. Mikäli Tuppurainen ja kumppanit saavat pidettyä samanlaisen otteen, tulee Pelicansilla olemaan tuskainen iltapuhde.


Riku Helenius pelaa huikeaa kautta.

Edellisessä ottelussa Pelicansin vaikeudet kulminoituivat viimeistelyyn ja erikoistilanteisiin. Kerta toisensa Pelicansin ylivoima kilpistyi erinomaisesti pelanneeseen jyväskyläläismiehistöön. Päävalmentaja Kai Suikkasen keskeisin haaste ennen lauantain ottelua onkin saada joukkue jälleen uskomaan omaan tekemiseensä. Hyvin pelatessaan Pelicans on täysin JYPin veroinen, mutta haparointi ja epävarmuus on tässä vaiheessa kuolemaksi.

Kokoonpanot

Suuria muutoksia ei liene luvassa. Torstaina huilannut JYP-konkari Kalle Koskinen lienee vieläkin toipilaana, ja hänen paikkaansa pelaa nuori Henri Auvinen. Maalille luistelevat JYPin Riku Helenius ja Pelicansin Joonas Kuusela.

Muuta

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Éric Perrin 1 6 7
2.Jani Tuppurainen 3 3 6
3.Harri Pesonen 2 3 5
4.Juha-Pekka Hytönen 1 2 3
5.Ossi Louhivaara 2 1 3
Pelicans M S P
1.Radek Smolenak 2 1 3
2.Tero Koskiranta 0 3 3
3.Ryan Lasch 0 2 2
4.Jan Latvala 0 2 2
5.Marko Pöyhönen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle