Fläppitaulut sivuun ja taistelu alkakoon

LIIGA / Ennakko
Jani Tuppurainen on nykyisessä JYP-ryhmässä paljon vartijana. Maaleja on synnyttävä nykyistä tahtia enemmän.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Perjantai-iltana Jyväskylässä nähdään kahden poukkoilevan joukkueen kohtaaminen. Joukkueilla on jälleen mahdollisuus avata henkisiä lukkojaan nappaamalla tuikitärkeä voitto.

JYP palasi voittojen tielle edellisessä ottelussa Vaasan Sportia vastaan. Edelleenkään hurrikaanilauman pelaaminen ei ollut sillä tasolla, millä voittoja tulee enemmän kuin tappioita.

Suurin ongelma on maalipaikkojen luonti suorista hyökkäyksistä. Joukkue taistelee hyvällä ilmeellä, mutta päätypelaaminen ei realisoidu maalipaikoiksi tarpeeksi usein.

JYPissä ei tällä hetkellä ole todellista maalinsylkijää kokoonpanossa. Siinä on suurin syy sille, että maalinteon tehokkuus on jäänyt heikoksi. Osasyynä on tietysti myös loukkaantumiset, sillä JYPin kokoonpanosta on sivussa kymmenen pelaajaa vammojen vuoksi.

JYP majailee tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla yhdeksän, mutta sijalta seitsemän sijalle 12 on vain kaksi pistettä eroa.

Turkoosipaidat turbulenssissa

Pelicans on ottanut pisteitä viimeisessä viidessä ottelussaan kolmesti. Lahtelaiset ovat keränneet kaksi suoraa voittoa ja yhden tappion voittolaukauskisassa.

Koko alkukauden poukkoillen pelannut lahtelaisryhmä hakee otteisiinsa tasaisuutta. Joukkueen kuudesta parhaasta pistemiehestä kaksi on sairastuvalla. Sebastian Repo ja Juhani Tyrväinen eivät ole auttamassa joukkuetta.

Tahtojen taistelu

Pelicansin ja JYPin ottelusta voi odottaa vähämaalista ja enemmänkin henkien kuin taktiikoiden taistelua. Kumpikin pelaa tällä hetkellä elintärkeistä pisteistä pysyäkseen pudotuspelipaikassa kiinni.

Jääkiekossa voittamisen ja häviämisen ero on joskus häviävän pieni, ja yleensä nimenomaan joukkueen henkisestä vireestä kiinni.

JYP on hienoinen ennakkosuosikki, koska sai viime ottelussa katkaistua kuuden ottelun kotitappioputkensa. Tämän vuoksi JYP pääsee hieman vapautuneempana kotiyleisönsä eteen.

Seuraa Heitä

Juha Leimu #9 |

Puolustaja

Kantaa Pelicansissa kultaista kypärää. On iskenyt jo seitsemän maalia tällä kaudella puolustajan tontilta. Isossa roolissa hyökkäyspäässä.

Topi Nättinen #59 |

Laitahyökkääjä

Topi Nättinen on saanut viime aikoina - osittain JYPin loukkaantumissumankin takia - paljon vastuuta myös hyökkäävissä ketjuissa ja ylivoimalla. Tulosta on tullut ja se näkyy Mestiksessä viime vuosina isossa roolissa pelanneen Nättisen tekemisessä ja itseluottamuksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle