Sähköistynyt paikalliskamppailu − joko kaava murtuu?

LIIGA / Ennakko
JYPin ja KalPan välisissä otteluissa vierasjoukkue on ollut alakynnessä.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Kun JYP ja KalPa kohtasivat viime viikonloppuna kahdesti, oli pelissä viime vuosista poiketen paljon tunnetta ja sähköä. KalPan maalilla nähtänee mielenkiintoinen KalPa-debytantti.

JYP lähtee perjantain kohtaamiseen kaksi peräkkäistä voittoa takataskussaan. Jyväskyläläiset maksoivat kalavelkansa KalPalle lauantaina Hippoksella 3−1-lukemin. Tiistaina aneeminen TPS jäi JYPin jalkoihin lukemin 4−0.

− Tiesimme, että TPS tulee vielä voittamaan kotonaan. Me halusimme kuulua siihen joukkoon, joka ei kompastu Turussa, kertasi JYPin apuvalmentaja Harri Laurila.

Kuten kaikille muillekin joukkueille, tammikuu on ollut JYPille raskas. Toistuvat kolmen ottelun viikot ovat vaatineet veronsa, eikä kukaan ole luonnollisesti pystynyt olemaan joka pelissä parhaimmillaan. Tämän vuoksi muun muassa Tuomas Tarkin heikompi ilta viikko sitten Kuopiossa avasi mahdollisuuden Sami Rajaniemelle, jonka 140 minuutin putkeen mahtuu vain yksi päästetty maali.

− Tammikuu on ollut etenkin henkisesti raskas. Rajaniemi on tarttunut omaan mahdollisuuteensa oivallisesti, emmekä ole halunneet vaihtaa voittavaa maalivahtia, Laurila totesi.

KalPasta on tullut JYPille varsin tuttu vastustaja, sillä joukkueet kohtaavat jo neljännen kerran tammikuun aikana. JYP on jäänyt Kuopiossa ilman mahdollisuuksia, mutta Hippoksella ei lentävä kalakukko ole raikunut. JYP on ollut Jyväskylässä huomattavasti fyysisempi ja liikkuvampi, mikä on ollut myrkkyä KalPalle.

− Kuopiossa nähdyllä esityksellä meillä ei ole mitään mahdollisuuksia, mutta jos pelaamme samalla ilmeellä kuin kotiottelussa, voimme kaataa KalPan, Laurila mietti.

Joko on Chiodon vuoro?

Myös KalPa on pelannut vain yhden ottelun joukkueiden tuplakohtaamisen jälkeen, kun Ässät haki täyden pistepotin 1−0-lukemin. KalPa oli ottelussa lievästi niskan päällä, mutta kuopiolaisten maalinteko tökki.

Savon Sanomat kertoi verkkosivuillaan, että Andy Chiodo on ensimmäistä kertaa kokoonpanossa kilpipaitojen matkatessa Jyväskylään. Viime viikonlopun tuplapeleissä Samu Perhonen kuului KalPan parhaimmistoon, jos perjantaisen kohtaamisen avauserä jätetään pois laskuista. Jyväskyläläislähtöisen maalivahdin lepovuoro ei olisi yllättävä.

Kun KalPa pelaa omimmillaan, eroaa sen kiekollinen pelityyli suuresti kaikista muista liigan joukkueista. Onkin mielenkiintoista nähdä, että millä sapluunalla KalPa lähtee otteluun.

Kuopiolaiset toteuttivat edellisessä Jyväskylän kohtaamisessa omaperäistä pelityyliään ensimmäiset minuutit, mikä piti ottelun täysin KalPan näpeissä. Pian koittanut jäähysuma kuitenkin sotki KalPan peliä, minkä seurauksena pitkät juoksutusjaksot kulmapelien muodossa ja kiekon kanssa puolustaminen vähenivät huomattavasti. Tämä sopi JYPille varsin hyvin.

− Onneksi pääsemme nopeasti kostamaan tämän tappion, Pekka Virta heitti edellisen kohtaamisen jälkeen.

Seuraa Heitä

Juuso Ikonen #14 |

Laitahyökkääjä

Pelityyliltään kuin KalPaan tehty Ikonen on JYPin taitavin hyökkääjä. Pelinrakentajan rooli JYPin ylivoimassa on sopinut huomattavasti viimeistelijän roolia paremmin, sillä edellisestä maalista on kulunut jo yli kaksi kuukautta.

Jonne Tammela #74 | Ässät

Laitahyökkääjä

Nuorukainen on uhkunut kaikissa aiemmissa kohtaamisissa näyttöhaluja entiselle seuralleen. Ennakkoluulottomasti pelaavan Tammelan pistepussi on yllättävän laiha, sillä tilille on kertynyt vain kaksi maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle