Kärpät matkalla finaaleihin − kuka olisi JYPin kemppainen?

LIIGA / Ennakko
Kova paine Kärppien puolustajiin on varmasti yksi JYPin täsmäaseista.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Kärpät ahdisti JYPin ahtaaseen nurkkaan voittamalla perjantain viidennen ottelun Oulussa. Kotietu on ollut tässä sarjassa suuri valtti, sillä kumpikaan joukkue ei ole onnistunut voittamaan vieraskentällä. Jos JYP mielii jatkaa kauttaan, saman kaavan on jatkuttava.E

Edellisen ottelun ratkaisu

Kärpät ja JYP tarjoilivat loistavaa pudotuspelikiekkoa kahden erän ajan, kunnes JYPin pakka levisi käsiin. Jyväskyläläisille runkosarjastat tutut ylipelaamiset ja huolimattomuusvirheet nostivat päätään, eikä Kärpät jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä. Kärpät nappasi 3−2-ottelusarjajohdon 4−0-voitolla.

Lauri Marjamäki teki rohkean päätöksen penkittämällä muun muassa Lukas Kasparin perjantain otteluun. Marjamäen riski osoittautui ässäksi hihassa, sillä rotaatiopelaajat Sebastian Ahon johdolla pelasivat loistavan ottelun. Erityisesti Aho toi Kärppien hyökkäykseen tukun ennakkoluulottomuutta ja juonikkuutta.

Ratkaisun avaimet

Kärppien puolelta kerta toisensa jälkeen on pakko nostaa JJJ-ketju. Erityisesti Joonakset Kemppainen ja Donskoi, jotka pelaavat hurjia minuutteja. Vaikka ketjun peli ei ole ollut enää yhtä dominoivaa kuin sarjan alussa, varsinkin Kemppainen käyttää paikkansa uskomattomalla prosentilla.

JYPin peli on ollut välierissä varsin kaksijakoista. Joukkue saattaa pelata erinomaista jääkiekkoa, mutta usein kuin tyhjästä puolustusalueella sattuu huolimattomuusvirhe, josta Kärpät on rankaissut. Tämä on tuonut jyväskyläläisten pelaamiseen aimo annoksen tuskaisuutta, mikä näkyy hätäisinä ratkaisuina ympäri kenttää.

Kun hätä on suuri, johtajien merkitys korostuu. JYPin kapteeni Eric Perrin on yrittänyt ottaa joukkuetta reppuselkäänsä, mutta konkari ei ole siinä onnistunut. Perrin on hakenut ratkaisuja äärettömän kovalla riskillä, mutta ratkaisuhalullaan hän on vain lyönyt omaa joukkuettaan näpeille. Jos JYP mielii vielä jatkoon, Perrinin täytyy nousta vielä tasolle, jota häneltä ei tässä sarjassa ole nähty.

Tilastopoiminnat

Kun sarja on Kärpille 3−2-tilanteessa, on etulyöntiasema luonnollisesti oululaisilla. 3−2-lukemin ottelusarjaa johtanut joukkue etenee jatkoon neljä kertaa viidestä. Sarjan katkaiseminen ei ole kuitenkaan koskaan helppoa, minkä Lukko sai tuta perjantaina Hakametsässä.

JYPin voittoa puoltaa se tosiasia, että Jyväskylä on ollut äärimmäisen vaikea paikka oululaisille. Joukkueiden keskinäisen pudotuspelihistorian aikana Kärpät on vieraillut Jyväskylässä kymmenen kertaa. Näistä otteluista Kärpät on voittanut vain kolme. Vuonna 2010 oululaiset hakivat voiton jatkoajan jälkeen, mutta edellinen suora voitto on keväältä 2003.

Seuraa Heitä

Éric Perrin #11 |

Keskushyökkääjä

Perrin ei ole toistaiseksi ollut JYPin tarvitsema johtaja. Ylivoiman ykköstykin täytyisi taikoa maltillisesti paikkoja, mutta konkari on sortunut hätäisiin toivotaan toivotaan -yrityksiin.

Joonas Kemppainen #23 | Kärpät

Keskushyökkääjä

Vaikka Kemppaisen rintaa eivät kapteenin natsat komista, on hän Kärppien tärkein yksittäinen pelaaja matkalla kohti finaaleja. Vaikka Kemppainen on pudotuspelien paras pistemies, on hänen arvonsa oululaisille mittaamaton esimerkiksi aloituksien spesialistina.

» Lähetä palautetta toimitukselle