Jyväskylässä haetaan viimeisiä asetelmia

LIIGA / Ennakko
Viimeisellä runkosarjakierroksella on merkitystä myös Jyväskylässä, kun paikallinen JYP varmistaisi yhdelläkin pisteellä kotiedun. Myös Kärpillä on vielä mahdollisuus kivuta kuuden sakkiin, mutta sinne nouseminen ei ole enää omissa käsissä.

Kuntokäyrät

JYP on päässyt maaliskuun alun parin ottelun suvantovaiheesta jälleen valoisalle tielle. Runkosarjan voittotaistelu tosin ehti karata käsistä juuri noissa ratkaisevissa tappioon johtaneissa otteluissa, mutta puolivälierien kotiedun tavoittelu lopulta herätti jyväskyläläiset. Alla on nyt kolme voittoa.

Viimeisimpänä arvokkaana etappina JYP kävi niistämässä Jokerien nenän tiistaina Helsingissä – tosin vasta jatkoajalla. Joka tapauksessa hurrikaaniryhmä on antanut varoituksen siitä, että se kykenee venymään tiukassa paikassa. Etenkin kotona joukkue on ollut miltei koko kauden erittäin vaikeasti voitettavissa.

Kärppien edelliset kierrokset ovat olleet paljon synkempiä. Vaikka sekin voitti viimeisimmän kamppailunsa Ässiä vastaan niin ikään jatkoajalla, piehtaroivat oululaiset sitä ennen kolmen ottelun tappioputkessa. Pahimmillaan se maksoi pikkupedoille suoran pudotuspelipaikan.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen selkäranka on ollut jo pitkään Eric Perrinin johtama vitja, joka on ollut ylivoimalla ja hyökkäyspään riistopelissä aivan omaa luokkaansa. Sentterillä itsellään on mahdollisuus voittaa jopa koko liigan pistepörssi, eikä se olisi edes mikään ihme.

Päävalmentaja Hannu Aravirta joutunee vakavasti miettimään päällystakin asettamista Perrinin ketjun niskaan, mutta vierasjoukkueelta se ei tule tietenkään käymään helposti.


Petr Hubacek vertyi maalintekoon edellisessä ottelussa.

JYPin heikkous on ollut se, että mainitun tehoketjun lisäksi hyökkäyspäästä ei ole löytynyt juurikaan ratkaisijoita. Tosin Jokereita vastaan kapteeni Juha-Pekka Hytösen ketju osoitti heräämisen merkkejä, mutta tapahtuuko nousu liian myöhään? Puolustuksesta tulivoimaa kyllä löytyy varsin mukavasti Sami Vatasen ja Kristian Näkyvän muodoissa.

Kärpät on tuskaillut kammottavan puolustuspään vajeensa kanssa. Toipilaana on tälläkin hetkellä lukuisia pelaajia, eikä se ole jäänyt näkymättä otteissa. Kun jäljelle jääneet runkopakit joutuvat urakoimaan todella suuria minuutteja illasta toiseen, jossain vaiheessa sekin kostautuu. Toisaalta varsinkin Jyväskylässä muistetaan kyllä varsin hyvin, että Ville Mäntymaan kaltainen pelaaja on siihen tottunut.

Pelkästään puolustajien loukkaantumissuman piikkiin ailahtelevia otteita ei voi kuitenkaan laittaa. Jos Aravirta tietäisi syyn tason rajuun heittelehtimiseen jopa ottelun sisällä, hän olisi eittämättä asian jo korjannut. Aikaa on ollut koko kausi. Mutta vieläkään ei ole myöhäistä.

Kokoonpanot

JYPin osalta sairaslista on nopeasti käyty läpi. Ainoastaan Pavel Skrbek on edelleen sivussa nilkkavammansa vuoksi. Voisi jopa heittää oletuksen, että koko kausi on hänen osaltaan paketissa. Seura itse on asiasta hyvin vaitonainen.

Kärpiltä ovat sivussa puolustajat Atte Ohtamaa ja Oscar Eklund. Voi hyvin olla, että myös Mikko Lehtosen vamma vaatii vielä ainakin torstaina huilipäivän. Hyökkääjistä sama tilanne on Juho Keräsellä.

Muuta

Merkkipaalu

Kärppien kapteeni Ilkka Mikkola saa täyteen 700 liigaottelua torstain JYP-ottelussa. Mikkola on samalla eniten liigaotteluita Kärpissä pelannut pelaaja.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Sami Vatanen 2 6 8
2.Jani Tuppurainen 1 4 5
3.Juha-Pekka Hytönen 3 1 4
4.Éric Perrin 3 1 4
5.Kristian Näkyvä 1 3 4
Kärpät M S P
1.Joonas Donskoi 0 5 5
2.Jozef Stümpel 1 2 3
3.Ivan Huml 3 0 3
4.Juha-Pekka Haataja 0 2 2
5.Ilkka Mikkola 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle