Jälkeen Kärppien šokkihoidon − Löytyykö Joonaksille pysäyttäjää?

LIIGA / Ennakko
Joonas Kemppainen toi ensimmäisen ottelun tasalukemiin päätöserän lopulla.
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
JYP ja Kärpät jatkavat taistelua loppuottelupaikasta lauantaina Jyväskylässä. Kärpät nousi perjantaina kahden maalin takaa-ajoasemasta rinnalle ja ohi aivan ottelun loppuhetkillä. JYPiltä sivussa saattaa olla kaksi tärkeintä hyökkääjää.

Edellisen ottelun ratkaisu

Kumpikaan joukkue ei yltänyt perjantaina parhaimpaansa. Ottelun hallinta heitteli puolelta toiselle, mutta JYP teki toisessa erässä kahden minuutin aikana kolme maalia. Moni ajatteli nopeiden maalien tuoman 2−4-johdon riittävän JYPille, mutta toisin kävi.

Kärpät pisti kolmannessa erässä kirivaihteen silmään ja nousi voittoon tekemällä viimeisen viiden minuutin aikana kaksi maalia. Kärppien nousun tärkein pääpilari oli jälleen JJJ-ketju, kun kolmikko keräsi yhdeksän tehopistettä. Joonas Donskoi oli joukkueen paras pistemies keräten neljä syöttöpistettä.

Ratkaisun avaimet

JYP näytti perjantaina, että sillä on kaikki eväät taistella loppuottelupaikasta. Finaaleihin eteneminen vaatii kuitenkin Joonas Kemppaisen ketjun pysäyttämisen, mikä on suurin haaste koko liigassa. Kärpät on läpi pudotuspelien elänyt ja kuollut Kemppaisten ketjun mukana, joten heidän pimentäminen voi tuoda suuria vaikeuksia oululaisille. JJJ-ketjun täydentää Julius Junttila.

Menetetyn johtoaseman lisäksi JYP saattoi saada todella ison kolauksen jatkohaaveilleen, kun loppuhetkillä Jani Tuppurainen sai ulosajon ja Markus Hännikäinen loukkasi jalkansa. Anssi Löfmanin johtama ketju on ollut jyväskyläläisten ykkösase, mutta lauantaina tuosta ketjusta saattaa olla sivussa molemmat laiturit.

Tuppurainen sai ulosajon taklattuaan Lasse Kukkosta. Kukkonen sai tilanteessa kovan iskun, eikä Kärpät ole ilmoittanut häntä kokoonpanoon.

JYPin onneksi pistetehtailua on tapahtunut laajemmalla rintamalla kuin Kärpillä, sillä Miika Lahden johtama ketju on noussut täysin uudelle tasolle. JYP kaipaa silti onnistumisia myös ykkösketjultaan, sillä Eric Perrinin johtama ketju on tehnyt vain kolme maalia pudotuspelien aikana.

Tilastopoiminnat

Hippos on ollut Kärpille äärimmäisen haastava paikka, sillä helmikuussa Kärpät nappasi ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa Jyväskylästä yli kahdeksaan vuoteen. Kärpät poistui Hippokselta 23 kertaa peräkkäin siten, että JYP nappasi vähintään yhden pisteen.

Kemppaisten ketjun tärkeyden oululaisille näkee jo tilastoista. Kärpät on tehnyt pudotuspeleissä yhteensä 23 maalia ja niistä yhdeksän on ollut Kemppaisen ketjun käsialaa. Ketju on jäänyt täysin ilman tehomerkintöjä tämän kevään pudotuspeleissä ainoastaan SaiPa-sarjan katkaisseessa viidennessä ottelussa.

Päivitetty 4.3.2015 klo 12:06: Kukkonen ei ole merkittynä Kärppien kokoonpanoon.

Seuraa Heitä

Markus Nutivaara #77 |

Puolustaja

Perjantaina seitsemäntenä puolustajana ilman peliaikaa jäänyt Nutivaara on nostettu Kärppien ykköspariin. Puolustaja ei ole vielä pelannut minuuttiakaan kevään pudotuspeleissä. Kukkosen paikkaaminen pelillisesti lienee mahdoton tehtävä.

Mikko Luoma #5 |

Puolustaja

Vaikka Luomalla ei olekaan kapteenin roolia, Luoman merkitys JYPin puolustukselle on samaa luokkaa verrattuna Kukkosen merkitykseen Kärpille. Toi JYPin kuin puskista tasatilanteeseen heti toisen erän alussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle