Pääseekö JYP jo keskialueen yli?

LIIGA / Ennakko
Molempien joukkueiden maalivahtipeli on ollut hyvällä tasolla.
Kuva © Jarno Hietanen
Lahdessa tiistaina kovaa kyytiä saanut Ilves saapuu ailahtelevan JYPin vieraaksi perjantaina. Jyväskylässä jännitetään, että joudutaanko ottelut pelaamaan kohta tyhjille katsomoille.

JYP on aloittanut kautensa melko kaksijakoisesti. Joukkue on kerännyt neljästä ottelusta kaksi voittoa ja kaksi tappiota, mutta peliesitys on ailahdellut rajusti jopa pelien sisällä.

Joukkueen suurin ongelma on ollut kiekollinen pelaaminen omassa päässä. Tästä on seurannut, että keskialueen ylittäminen tuntuu välillä olevan tervanjuontia. 

Avauspelaaminen näyttää useasti siltä, että joukkue ei ole vieläkään joka hetki täysin kartalla millä kaavalla hyökkäykseen lähdetään. On erittäin mielenkiintoista seurata pystyykö JYP pelaamaan perjantai-iltana kauden ensimmäisen ehjän 60-minuuttisen. 

Jyväskylässä odotellaan edelleen kärkimiesten heräilemistä tähän kauteen. Petr Hubacekin ja kapteeni Eric Perrinin peliesitykset eivät ole olleet vielä sillä tasolla, mitä heiltä vaaditaan. Johtavista pelaajista ainoastaan Jani Tuppurainen saa puhtaat paperit. JYPin ratkaisijaosasto on sen verran kapea, että varsinkin Perrinin onnistumisia kaivataan kipeästi. 

JYPin puolustus tulee varmasti olemaan vaikeuksissa Ilveksen luisteluvoimaisen joukkueen kanssa. Mikäli Ilves saa kovalla liikkeellään vaikeutettua JYPin avauspelaamista entisestään, pitää jyväskyläläisten maalivahtipelin olla huippukunnossa että pisteet jäävät Jyväskylään. 

Jyväskyläläisten ylivoima on ollut koko alkukauden erittäin juonikasta, mutta ei erityisen tehokasta. JYPin suurin ase on ylivoiman lisäksi on ollut maalivahtipeli. Tuomas Tarkki on pelannut loistavalla tasolla joka ilta, ja sitä kautta antanut joukkueelleen mahdollisuuden tapella voitosta joka pelissä.

Ilves kaipaa tehoja laajemmalta rintamalta

Ilveksen alkukausi on lähtenyt käyntiin tuloksien osalta samalla kaavalla kuin JYPin. Joukkueen saldona on neljästä pelistä kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Ilves kävi ottamassa tiistaina Lahdessa kunnon selkäsaunan, ja onkin mielenkiintoista nähdä millä tavalla joukkue on saanut asian käsiteltyä. 

Joukkueen selkeä kapellimestari on tällä hetkellä Hämeenlinnasta Tampereelle kesällä vaihtanut Teemu Rautiainen. Rautiainen sekä keskushyökkääjä Turo Asplund ovat muodostaneet oivallisen tutkaparin, joka on kannatellut joukkuetta illasta toiseen. 

Suurin kysymys kuuluukin, että saako Asplundin ketju riittävästi tulitukea muulta joukkueelta. Ilveksen joukkueesta vain kahdeksan pelaajaa ovat avanneet pistetilinsä ennen perjantaita.

Ilveksen ottelun kannalta tärkeä palanen on, tekeekö huikean alkukauden pelannut Joonas Korpisalo paluun Ilveksen maalille. Korpisalo joutui jättämään Pelicans-ottelun väliin flunssan takia. 

Jos Ilves pystyy liikkeellään haastamaan JYPin puolustusta ja pysymään poissa jäähyaitiosta, joukkue tulee olemaan vahvoilla. JYPin avauspelaamisen torpedointi tuleekin olemaan yksi kulmakivistä, jos Ilves mielii hakea ensimmäisen voittonsa Hippokselta lähes kahdeksaan vuoteen. 

Seuraa Heitä

Éric Perrin #11 |

Keskushyökkääjä

Joko nyt? Jyväskylässä on odotettu jo hetken aikaa, milloin Perrin palaa tasolleen. Tehotilasto on neljä pykälää pakkasen puolella, ja edes helpot ratkaisut eivät tunnu miehellä onnistuvan.

Roope Hintz #24 | Dallas

Keskushyökkääjä

17-vuotias nuorukainen saa nyt todellisen näytönpaikan Ilveksen ykköskentässä, kun Turo Asplund ei ole pelaavassa kokoonpanossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle