Joko nyt, Ilves?

LIIGA / Ennakko
Tuomas Pihlman pelaa ensimmäisen ottelunsa JYPissä sitten kevään 2012.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hippoksen kiekkoillan alla leijuu mielenkiintoisia yksityiskohtia. Ilves lähtee otteluun viiden ottelun voittoputkessa, kun taas JYP on hävinnyt neljästä viimeisimmästä ottelustaan kolme. Iltaan lisää mielenkiintoa tuo erikoinen tilastokummajainen, sillä Ilveksen edellistä voittoa Jyväskylästä saa hakea yli seitsemän vuoden takaa.

JYPin otteet European Trophyn voiton jälkeen ovat olleet heikkoja sekä pelillisesti että tuloksellisesti. Pisteitä ei ole ropissut toivotulla tavalla, jonka johdosta jyväskyläläiset ovat valahtaneet sarjataulukossa sijalle kahdeksan. Isännät lähtevät otteluun kuitenkin voitto allaan, kun JYP onnistui selättämään KalPan 1-3-lukemin.

Ilves on onnistunut nousemaan alkukauden kaltaiseen hurmokseen. Tamperelaiset lähtevät otteluun viiden ottelun voittoputkessa. Joukkueen suurimpina johtajina ovat toimineet huimaan vireeseen kunnostautunut Ville Kolppanen sekä ajoittain pelejä yksin ratkonut Michael Keräsen johtama ketju. Keräsen tutkaparina viime kierroksilla on toiminut Kai Kantola, jolle viisi edellistä ottelua ovat tuottaneet tehot 5+1.

Joukkueet ovat kohdanneet jo kolmesti tämän kauden aikana. JYP on onnistunut voittamaan joka kerta. Isännät varmasti haluvat jatkaa tätä putkea, sillä JYP ja Ilves vaanivat paluuta kuuden parhaan joukkoon tasapisteissä.

Kostautuvatko yksilövirheet?

Viime aikoina jyväskyläläinen kiekkoyleisö ei ole nähnyt sitä tuttua ja turvallista "hurrikaanikiekkoa", sillä JYPin puolustusalueella on nähty suuri määrä henkilökohtaisia virheitä. Puolustajille on sattunut totaalisia nukahduksia, jotka ovat kostautuneet useiden pistemenetysten arvoisesti. Samanlaisiin nukahduksiin ei ole varaa Ilvestä vastaan, joka on iskenyt peräti 23 maalia viidessä edellisessä ottelussaan.

JYPin peliin on vaikuttanut myös uskomattoman runsaat loukkaantumiset. Loukkaantumisten johdosta ketjuja on jouduttu sekoittamaan lähes jokaiseen otteluun, jonka seurauksena jyväskyläläisten pelaaminen on väistämättä puuroutunut. JYP kaipaisikin jo vakiintuneita viisikoita kevättä ajatellen.

Ilveksen voiton avaimena viime kierroksilla on toiminut pitkät pyöritykset vastustajan puolustusalueella. Niitä on jälleen luvassa, jos samanlainen vahva liike ja oivaltavat hyökkäysalueen ratkaisut jatkuvat.

Hallitsevia mestareita jälleen Jyväskylässä

Tänään JYPin riveissä nähdään jälleen kaksi paluumuuttajaa: kultamitalin kanssa nuorten MM-kilpailuista palannut Juuso Ikonen sekä viimeksi keväällä 2012 hurrikaaninutussa viilettänyt Tuomas Pihlman. Maalilla kiekkoja torjuu Tuomas Tarkki.

Ilves on jatkanut pitkään hyvin pienillä ketjumuutoksilla, ja sama jatkunee myös tänään. Myös tamperelaisten alemmat ketjut ovat alkaneet löytämään toisensa ja antamaan tulitukea Keräsen johtamalle ykkösketjulle. Ilveksen maalilla jatkaa Kolppanen.

Seuraa Heitä

Tuomas Pihlman #49 |

Oikea laitahyökkääjä

Pihlman tuo kaivattua suoraviivaisuutta JYPin ylivoimaan. Herra todennäköisesti asettuu jälleen vastustajan neliön keskelle, jossa hän odottaa laukauisupaikkaa.

Turo Asplund #23 | TUTO

Keskushyökkääjä

Liigaan täksi kaudeksi palannut JYP-kasvatti on löytänyt itsensä Ilveksen kakkossentterin tontilta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Jani Tuppurainen 4 1 5
2.Éric Perrin 2 3 5
3.Markus Poukkula 1 2 3
4.Petr Hubacek 0 2 2
5.Anssi Löfman 0 2 2
Ilves M S P
1.Michael Keränen 3 4 7
2.Sami Sandell 2 4 6
3.Turo Asplund 2 3 5
4.Kai Kantola 4 1 5
5.Jiri Veistola 2 3 5

» Lähetä palautetta toimitukselle