Ilves astuu vierasjoukkueiden hornaan

LIIGA / Ennakko
Löytääkö Ilves kadonneet tehonsa?
Kuva © Jarno Hietanen
Jyväskylässä lauantai-illan valsseista vastaavat kotijoukkue JYP sekä tämän hetken Tampereen herra, Ilves. Joukkueet lähtevät otteluun hieman erilaisista lähtökohdista, sillä hurrikaanipaidat ovat jääneet edellisessä kymmenessä ottelussa vain kerran pisteittä, kun taas vierailijat ovat ajautuneet huiman marraskuun alun jälkeen sivuraiteelle.

Tampereen vieraat joutuvat lauantaina Jyväskylässä kovan paikan eteen. Sarjajohtaja JYP on tällä hetkellä liigan kovin kotijoukkue, eivätkä jyväskyläläiset ole jääneet kertaakaan tällä kaudella kotonaan tyhjin käsin. 

Ilves taas lähtee otteluun vaikeasta tilanteesta. Joukkue on ottanut edellisestä seitsemästä ottelusta viisi kertaa käkättimeen ja joukkue lähtee haastamaan levännyttä hurrikaanilaumaa perjantai-illan hävityn SaiPa-ottelun jälkeen.

Aukeavatko Ilveksen maalihanat

Vaikka tamperelaisittain lähtökohdat otteluun vaikuttavat heikoilta, mikään mahdoton tehtävä Ilveksellä ei kuitenkaan ole edessä. JYPin peli ei ole ollut voitoista huolimatta viimeisissä otteluissa kovin vakuuttavaa.

Jyväskyläläisten suurin vahvuus tällä kaudella on ollut hyökkäyspäässä. Joukkue takoo illasta toiseen laajalla rintamalla sekä kovalla prosentilla maaleja. Tälle kaudelle JYPiin siirtynyt Markus Hännikäinen sekä huimassa vireessä oleva Tuomas Pihlman, joka on löytänyt urallensa uuden kevään ovat omalta osaltaan leventäneet ennakkoon kapealta vaikuttanutta hyökkäystä. 

Suurimmat ongelmat hurrikaaninipulla ovat olleet omassa päässä. Joukkueen nuorehko puolustus on ajoittain pahasti vaikeuksissa varsinkin kovaa karvaavien ja hyvin liikkuvien joukkueiden kanssa. Maalivahti Tuomas Tarkki on pelastanut joukkueelleen useita pisteitä.

Lisäksi joukkueen ykköspuolustaja Mikko Mäenpää ei ole tehopisteistään huolimatta vakuuttanut puolustussuuntaan. JYP tykkää paineistaa vastustajaa tarvittaessa kovaa, mikä avaa vastustajalle vaarallisia vastahyökkäyksiä omaan päähän. Tässä on myös Ilveksen sauma. 

Tamperelaiset ovat tehneet edellisessä seitsemässä ottelussa vain seitsemän pelitilannemaalia. Jos JYPin puolustus aukeaa lauantaina samaan tapaan kuin esimerkiksi Lukko-ottelussa nähtiin, Ilveksellä on hyvä sauma räjäyttää ketsuppipullon korkki hallin kattoon.

JYP taas on sarjan vahvin joukkue tilanvoittamispelissä. Jos petopaidat eivät pysty liikkumaan kiekon kanssa tarpeeksi liukkaasti jyväskyläläisten prässin alta pois, "oijoijoi" tulee raikaamaan tamperelaisten korvissa vielä kotimatkallakin.

Käyttäjän vtahkola kuva

Arvio ottelusta: Valtteri Tahkola

Levännyt JYP laittaa kovalla paineellaan tamperelaisten puolustuksen ahtaalle, eikä maalintekovaivainen Ilves pysty ohittamaan Tuomas Tarkkia riittävän useasti. Jyväskyläläisten erikoistilannepelaaminen on Ilvekseen peilattuna toiselta planeetalta, joka kääntää vaakakupin kotijoukkueelle. 

Seuraa Heitä

Turo Asplund #23 | TUTO

Keskushyökkääjä

Jyväskylästä lähtöisin oleva hyökkääjä on loukkaantumisensa jälkeen vetänyt kaikki ottelunsa kiikaritehoilla. Herääkö Asplund vanhassa kotikaupungissaan?

Tuomas Pihlman #49 |

Oikea laitahyökkääjä

Pihlman on palannut takaisin huipulle. Edellisten kausien vaikeudet näyttävät olevan taakse jäänyttä elämää ja isokokoinen hyökkääjä onkin maalipörssissä jo jaetulla kolmannella sijalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle