Hurrikaanilauma ja tupsukorvat iskevät yhteen Jyväskylässä

LIIGA / Ennakko
JYP juhli viime kaudella Ilvestä vastaan jokaisen ottelun päätteeksi.
Kuva © Eriikka Hienola
Viime vuosina harvoin JYPin vieraana juhlinut Ilves saapuu kylään tiistai-iltana. Viime kaudella Ilves hävisi kaikki viisi otteluaan JYPiä vastaan piste-erolla 2-12. Ennakkoon ei Ilvekselle paljon ole luvassa tälläkään kertaa, vaikka JYPinkään peli ei ole vielä ollut täydessä iskussa.

JYPin kaksi ensimmäistä ottelua ovat molemmat venyneet yliajalle. Perjantaina Kärpät raapi voittomaalikisan jälkeen kaksi pistettä Ouluun, ja lauantaina JYP kävi naaraamassa jatkoajalla Eric Perrinin maalilla pari pistettä KalPalta.

JYPin peli on ollut väkinäisen ja hermostuneen näköistä kummassakin kamppailussa. Lukuisat harhasyötöt ja henkilökohtaiset virheet ovat häirinneet pelinrakentelua. JYP-leirissä odotetaan varmasti tiistailta erityisesti pelin vapautumista ja onnistumisia hyökkäyspäässä.

Ilveksen kausi on alkanut pisteiden valossa hyvin. Perjantaina kaatui Tappara 3-2 ja lauantaina HPK:n vierailun jälkeen oli saaliina yksi piste. Juuri nyt ohuen peräpään kanssa operoiva Ilves on tällä kaudella kuitenkin yllätysvalmis ryhmä.

Kokoonpanot

JYPin sairastupa on lähes tyhjä. Ainoastaan Jari Jääskeläinen on pitkäaikaispotilaana sivussa, ja Jonne Virtanen hakee vielä pelituntumaa Mestiksen puolelta.

Ilvekseltä ovat sivussa loukkaantumisten takia hyökkääjä Masi Marjamäki ja puolustajat Mikko Kukkonen, Niko Peltola ja Atte Pentikäinen.

Seuraa Heitä

Markus Nenonen #28 | Oskarshamn

Laitahyökkääjä

Ykkösketjussa operoivan Nenosen ranne on Liigan kovimpia. Tulosta ei ole vielä tullut - tuleeko tiistaina?

Michael Keränen #71 | Bietigheim

Laitahyökkääjä

Viime kaudella läpimurron Liigassa tehnyt Keränen oli myös avauskierroksella iskussa. JYPin puolustajat saavat olla tarkkana liukasliikkeisen Ilves-hyökkääjän kanssa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Ossi Louhivaara 0 3 3
2.Kristian Näkyvä 0 3 3
3.Max Wärn 1 2 3
4.Ramzi Abid 1 1 2
5.Jani Tuppurainen 1 1 2
Ilves M S P
1.Michael Keränen 2 2 4
2.Turo Asplund 0 2 2
3.Sami Sandell 1 1 2
4.Daniel Corso 1 1 2
5.Simon Gysbers 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle