Hempeilyn aika on ohi − Jyväskylässä varaslähtö pudotuspeleihin

LIIGA / Ennakko
Kun kevät koittaa, hempeilevän halailun aika on ohi.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
JYP ja HPK jahtaavat elintärkeitä pisteitä Hippoksen perjantai-illassa. JYP haluaa kammeta itsensä neljän parhaan joukkoon, kun taas HPK pyrkii uusimaan viime vuonna nähdyn kirin, joka nostaisi hämeenlinnalaiset pudotuspeleihin.

JYP onnistui palaamaan voittojen tielle, kun se kukisti tiistaina Pelicansin lukemin 5−2. Ottelussa toistui tältä kaudelta tuttu kaava, sillä jyväskyläläisten heikkoa ottelua seurasi selvästi jämäkämpi esitys. Voitto kavensi eron sarjan kakkospaikalla majailevaan KalPaan yhteen pisteeseen.

Kotiotteluissaan JYP on saanut parsittua puolustuspeliä hieman parempaan kuntoon. Hurrikaaninuttujen maalineduspelaaminen on ollut fyysisempää, eikä vastustajan irtokiekoille pääsy ole ollut enää yhtä helppoa.

Tämä ei silti ole poistanut sitä tosiasiaa, että jyväskyläläiset ovat puolustusalueella erittäin haavoittuvia. Useat merkkausvirheet sekä heikko avauspelaaminen takaavat ilta toisensa jälkeen vastustajille useamman ylivoimamahdollisuuden. Erityisesti vikkeläjalkaisten hyökkääjien kanssa Mikko Kaltevan kaltaisilla puolustajilla on todella hikinen iltapuhde.

Kun JYP ilmoitti maanantaina Eric Perrinin lähtevän Jyväskylästä, koko Perrinin ketjun pelaaminen oli huomattavasti vapautuneempaa. Tämän lisäksi Darryl Boyce on parantanut peliään huomattavasti, mikä on alkanut näkyä myös tulostaululla. Vaikka Tuomas Pihlmanilla on meneillään heikompi hetki, JYPillä on kaksi todella vaarallista hyökkäysketjua.

Löytääkö HPK kaivattua syvyyttä?

HPK:n pudotuspelihaaveet ovat saaneet viime aikoina takapakkia, sillä alla on kolme tappiota. HPK näytti edellisessä ottelussaan nappaavan arvokkaan päänahan Bluesista, mutta espoolaiset nousivat voittoon jatkoajalla. Hämeenlinnalaisilla ei ole kuitenkaan syytä heittää kirvestä kaivoon, sillä ero kymmenenteen sijaan on vain kuusi pistettä.

Jos HPK mielii nousta pudotuspeleihin, on joukkueesta kuitenkin löydyttävä lisää syvyyttä. Koska alempien ketjujen hyökkäyspelaaminen on tökkinyt, joutuvat HPK:n avainpelaajat usein aloittamaan maalien jahtaamisen puolustusalueelta.

Kovasta yrityksestä huolimatta hämeenlinnalaisten hyökkäyspelaaminen on liian riippuvaista Jesse Saarisen sekä Zach Hamillin panoksesta. Viime aikoina heidänkin pelaamisensa on mennyt liikaa puskemisen puolelle, joten tulos on ollut heikonlainen. Esimerkiksi Eero Somervuoren herääminen toisi tähtikaksikon pelaamiseen kaivattua rentoutta.

Takkuilevan hyökkäyspelin vuoksi HPK nousee ja kaatuu Juuse Saroksen mukana. Läpi kauden ilman suuria notkahduksia esiintynyt Saros ei ollut hämeenlinnalaisten edellisessä ottelussa parhaimmillaan. Tämän perusteella JYPille voi uumoilla hankalaa iltapuhdetta, sillä normaalista Saroksen heikompaa iltaa on seurannut selkeä tasonnosto.

Käyttäjän jkorkalainen kuva

Arvio ottelusta: Jere Korkalainen

JYP pelasi viikko sitten kotonaan Ässiä vastaan. Tuo ottelu tarjosi väkevää vääntöä sekä runsaasti tunnetta, ja samaa voidaan odottaa myös tältä ottelulta. Simppeli pelaaminen ilman liiallisia hienouksia on sopinut JYPille parhaiten.

Vaikka HPK ei nimimiehillä loista, on joukkue todella vaikea voittaa. Tämän kauden neljästä aiemmasta kohtaamisesta molemmat ovat kirjanneet kaksi voittoa.

Molemmat joukkueet pelaavat jo käytännössä pudotuspelejä. JYPin korkeampi rutiini pakkovoiton hetkellä takaa jyväskyläläisille hienoisen etulyöntiaseman, jota he eivät jätä käyttämättä. JYP nappaa niukan voiton tiukan kamppailun päätteeksi.

Seuraa Heitä

Juuso Pulli #6 |

Puolustaja

Pulli sai loukkaantumisten vuoksi mahdollisuuden napata paikan JYPin puolustuskuusikossa, eikä 23-vuotias puolustaja jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä. Hyökkäysorientoituneesta pelityylistään huolimatta vahva myös oman maalin edustalla.

Marek Viedensky #25 | Slovan

Keskushyökkääjä

Kevät on ollut slovakille tehojen valossa vaikea. Normaalisti sentterinä pelaava Viedensky on viilettänyt viime aikoina laiturina. Tämän vuoksi vahvuudet erityisesti tilantekijänä ovat menneet hukkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle