Edessä uusi mahdollisuus

LIIGA / Ennakko
JYPin puolustukselta vaaditaan tiivistä pelaamista.
Kuva © Eriikka Hienola
Tiistai-ilta antaa kahdelle edellisellä kierroksella kontanneelle joukkueelle mahdollisuuden ilmeiden muutokseen. JYP jäi lauantaina tyystin ilman maaleja ja HPK onnistui vain kerran.

JYPin kausi on alkanut voitolla ja tappiolla. Avausottelussa päätöserässä Sportin ylikävellyt hurrikaaninuttu oli viime lauantaina Ässien vieraana hampaaton.

Jo ennen kautta oli tiedossa, että JYPin ratkaisuosaston kärki on kapea. Nyt, kun nuoriso-osastosta Markus Nenonen, Juuso Ikonen ja Markus Hännikäinen ovat iskeneet jo maalit, kääntyy katseet konkareihin.

Eric Perrinin tehotilasto näyttää kolmea pykälää miinusta kahden pelatun ottelun jälkeen. Se on kapteenin C-kirjain rinnassa pelaavalle kanadalaiselle heikko startti alkaneeseen kauteen.

Kahden kierroksen jälkeen on suurempien johtopäätösten tekeminen silkkaa typeryyttä, mutta JYPin olemassa olevat ongelmat - jotka ovat näkyneet jo CHL-otteluissakin - eivät ole joukkuetta seuranneille yllätys. Kiekollinen peli on vaatimatonta, ja pelitapa ei ainakaan vielä ole iskostunut pelaajien selkänahkaan. Siitä seuraa otteluiden sisälläkin isot tason heilahtelut.

Yksilötaidolla JYP ei lähde haastamaan HPK:ta kotiluolassaan. Tiivis keskialueen puolustaminen, nopeat pelinkäännöt ja ylivoimapeli ovat työkalupakin välineet.

HPK:n puolustus vuotaa

HPK:n kausi on alkanut kahdella tappiolla. Huomiota herättävää on, että kahdessa pelissä ritarilauman oma verkko on soinut kahdeksan kertaa.

Viime kaudella "jumalamoodilla" pelannut Juuse Saros ei ole vakuuttanut. Tulevaisuuden NHL-vahdiksi povatun Saroksen torjuntaprosentti on hieman päälle 84. Jyväskylässä torjuntavastuun todennäköisesti ottaakin jyväskyläläisille hyvinkin tuttu Joni Myllykoski.

Kenttäpelaajista yksilöinä HPK:sta voidaan nostaa esille Zach Hamill ja Toni Jalo. Vaikka  Hamill ei olekaan vielä täysin päässyt peliin sisälle, on yhteispeli Jesse Saarisen kanssa toiminut ajoittain mallikkaasti.

Viimeiset viisi kautta Mestistä tahkonnut Jalo on aloittanut kauden pirteästi. Mies on saanut vastuuta myös ylivoimalla, joka onkin siitä huomiota herättävää, että kaikki pelaajat Jaloa lukuun ottamatta pelaavat oikea käsi alhaalla.

Hämeenlinnalaisten puolustus joutuu tiistaina kovaan testiin. JYP tulee rummuttamaan päätykiekkoja tutulla tahdilla. Reilusti kasvanut hyökkäysalue vaatiikin koko HPK:n puolustavalta viisikolta jalkanopeutta ja tiiviyttä, jotta jäähymäärä pysyy mahdollisimman pienenä. Ylivoimalla JYP on erittäin vaarallinen.

Seuraa Heitä

Toni Jalo #10 |

Keskushyökkääjä

Viiden Mestis kauden jälkeen Liigaan ponnahtanut 25-vuotias hyökkääjä on tottunut tekemään tehopisteitä. Voi olla yksi tämän kauden läpimurtopelaajia.

Éric Perrin #11 |

Keskushyökkääjä

Kapteenin arvoa ei mitata tietenkään vain tehopisteissä. Tosiasia kuitenkin on, että ilman Perrinin tehopisteitä JYP on kovin hampaaton joukkue. Herääkö pieni suuri mies tiistaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle