Kohti glooriaa vai kurimusta?

LIIGA / Ennakko
JYP on tuulettanut antaumuksella valtavassa pisteputkessaan. Jatkuvatko juhlat tiistaina?
Kuva © Eriikka Hienola
Jyväskylässä riittää tunnetta ja panosta. JYPillä on mielessään runkosarjan voitto, HIFK mahdollisuus lopettaa piinaava kurimuksensa ja ottaa ratkaiseva askel kohti pudotuspelejä. Kumpi siirtyy lähemmäksi tavoitettaan?

JYP lähtee tiistain kamppailuun vain yksi asia mielessä. Vaikka päävalmentaja Jyrki Aho pitikin ottelun alla tiukasti huolen siitä, että runkosarjan voiton tavoittelua ei ryhmä julkisesti lanseeraisi, ei joukkueella muuta päämäärää voi olla. Makoisa 14 ottelun pisteputki on nyt tuonut JYPin, yhden pelin vähemmän pelanneena, Jokereiden kantaan kiinni. 

- Meidän täytyy keskittyä jokaiseen yksittäiseen peliin. Näitä asioita ei voi alkaa liikaa miettiä. Jos tekee niin, silloin mietitään usein vääriä asioita, Aho sanaili pohdiskellen. 

HIFK:n osalta runkosarjan kolmanneksi viimeinen kamppailu on lähtökohtaisesti jälleen äärimmäisen tärkeä. Voitolla ryhmitys voisi jo varmistaa pudotuspelipaikkansa ja ainakin yksi raskas peikko helsinkiläisten osalta putoasi pois harteilta. Tällä hetkellä helsinkiläiset johtavat nippujen keskinäisiä taistoja lukemin 2-1. 

Maalivahti Joni Ortio on ollut punapaitojen tuki turva läpi kauden. Koko liigan arvokkainta pelaajaa valitessa Ortion täydellinen sivuttaminen olisi suorastaan rikos, niin valtavalla panoksella hän on HIFK:ä kantanut läpi vaikean kauden.

Ortiolle on viimeisten kierroksien aikanakin kertynyt toistuvasti yli 30 torjuntaa ottelua kohti. Jyväskylässä täystyöllistys on jälleen odotettavissa, sillä JYP pyrkii hallitsemaan myös kiekollisesti peliään kotiareenallaan.

JYPin maalivahtitilanne on myös mielenkiintoinen. Ensimmäistä kertaa kuukauteen maalille Pelicansia vastana luistellut Joni Myllykoski käytti näyttöpaikkansa pelitauosta huolimatta ryhdikkäästi.

Todennäköisesti ykkösvahti Tuomas Tarkki palaa JYP-veräjälle, mutta täysin ilman peliaikaa viimeisissä runkosarjaotteluissa Myllykoski tuskin jää.

- Erittäin tärkeä homma, että Myllykoski onnistui. Pitää katsoa mitä tapahtuu. Unelmana olisi, että molemmilla pystyisi antamaan tasaisesti pelejä, kun kohti pudotuspelejä mennään. Mitään luvata ei voi kenellekään, Aho pyöritteli.

Vauhti pois vauhtikoneilta

HIFK:n on tultava peliin valmistautuneena, sillä hurrikaanin tavaramerkiksi on muodustunut raivoava paineistus ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Edellisessä kamppailussa kotiluolassa tuo kymmenminuuttinen toi Ilveksen kustannuksella kolme osumaa. 

Jyväskyläläiset olivat ajoittain vaikeuksissa lahtelaisia vastaan, kun pussinokat sumputtivat JYPin pelaamisen keskialueelle. Toisen erän lopussa JYP sai kuitenkin lyötyä omaan tyyliinsä painetta puolustuksen taakse ja kotijoukkue joutui vaikeuksiin. 

Vieraskaukalossa on HIFK:n pyrittävä samaan mihin Pelicans osittain kykeni. Kaksinkamppailujen voittaminen omassa päädyssä on avainasemassa, mutta näitä nahinoita helsinkiläiset voisivat välttää, mikäli keskialueen puolustuspelaaminen onnistuisi toivotusti. Mikäli JYP-hyökkääjät eivät saa kiekkoa vauhtiin on kotijoukkue vaikeuksissa.

- Tulossa on oikeasti kova peli, kamppailupeli. HIFK:llä on kovat panokset. Meillä taas on kotietu mielessä. Tullaan näkemään isojen poikien jääkiekkoa, Aho lupaili. 

JYP on jo pidempään tullut toimeen ilman Jari Jääskeläistä, Petr Hubacekia, Matias Myttystä ja Olli Malmivaaraa. Jäätuntumaa hakevaa Hubacekia odotetaan joukkueeseen liittyväksi jo piakkoin. Paluun tarkemmasta aikataulutuksesta JYP-valmennuksessa oltiin vaitonaisia. Pelicansia vastaan iskun kasvoihinsa saanut Darryl Boyce on myös pelikuntoinen.

HIFK:lta sivussa on kapteeni Ville Peltonen ja hyökkääjä Iiro Pakarinen.

Seuraa Heitä

Max Wärn #84 |

Laitahyökkääjä

Wärn on saanut koko kauden ajan kosolti vastuuta, mutta tulokset eivät ole olleet varmasti sitä mitä hyökkääjä ja seura ovat odottaneet. Viime aikoina Wärn on kuitenkin ollut iskussa, mikä lupaa hyvää taistelijasielun kevättä ajatellen. Saanee varmasti extralatausta, kun vastassa ovat tutut miehet Helsingistä.

Kimmo Kuhta #9 |

Laitahyökkääjä

Vanha ikoni vertyy myös kohti kevättä. Kuhdan maaleja HIFK tarvitseekin mieliäkseen menestyä. Eivätkä maalit JYPiäkään vastaan olisi pahitteeksi.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Éric Perrin 2 5 7
2.Ramzi Abid 3 3 6
3.Miika Lahti 2 3 5
4.Ossi Louhivaara 1 4 5
5.Mikko Kalteva 2 2 4
HIFK M S P
1.Eero Somervuori 2 2 4
2.Markus Granlund 1 2 3
3.Joakim Eriksson 1 2 3
4.Kyle Klubertanz 1 2 3
5.Juuso Salmi 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle