Kaatuuko HIFK puuttuvaan palaseen?

LIIGA / Ennakko
Ville Husson puuttuminen tekee ison loven HIFK:n kokoonpanoon.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
JYP palaa joulutauolta kotiottelun merkeissä, kun heikosti vieraissa esiintynyt HIFK saapuu Hippokselle. Suurin kysymysmerkki ottelun alla kohdistuukin HIFK:n maalille, kun luottomaalivahti Ville Husso ei ole käytettävissä.

JYP lähti tauolle kolmen ottelun voittoputkessa. Edellinen tappio tuli marraskuun viimeisessä ottelussa juuri HIFK:ta vastaan, kun ottelu Helsingissä päättyi helsinkiläisten 4−1-voittoon. Tuon jälkeen tilille napsahti kotivoitot Ilveksestä ja Tapparasta sekä vierasvoitto Pelicansista voittomaalikilpailun jälkeen.

Vaikka hurrikaaninuttujen tulokset ovat olleet hyviä, peli ei aina ole ollut täysin vakuuttavaa. Pelin taso ottelun sisällä saattaa ailahdella ääripäästä toiseen hyvinkin nopealla tahdilla. Puolustusalueella syntyy helppoja henkilökohtaisia virheitä, vaikka joukkue uhkuu itseluottamusta. JYPiä onkin helpointa horjuttaa kovalla paineella, sillä silloin hurrikaaniryhmä on haavoittuvimmillaan.

JYPin kiireinen syksy helpotti joulukuussa, sillä JYP pelasi vain kolme ottelua ennen taukoa. Jyväskyläläisillä onkin siis riittänyt aikaa hioa peliä tauon aikana kovan harjoittelun merkeissä lähes koko joukkueen voimin. Tauolla JYPin kokoonpano sai kuitenkin kovan takaiskun, sillä Mikko Mäenpää teloi kätensä maajoukkueottelussa.

JYP rynnii HIFK:n kimppuun leveällä rintamalla, jota tähdittää todella terävä kärki. Eric Perrin löytyy sarjan pistepörssin kärjestä ja Jani Tuppurainen kärkkyy vain kahden pisteen päässä tilaston kolmannella sijalla. JYPistä Juuso Ikonen on nuorten MM-kisoissa, mikä avaa paikan yhdelle nuorelle pelaajalle. Saisiko Mestiksessä tuhoa tehnyt Joonas Sammalmaa mahdollisuuden?

HIFK ja vieraspelaamisen vaikeus

HIFK päätti kautensa kahdella kotiottelulla Ilvestä ja Sportia vastaan. HIFK hallitsi molempia otteluita varsin selvästi ja nappasi täydet kuusi pistettä maalierolla 10-3. HIFK onkin kotiotteluissaan sarjan toiseksi vahvin - heti illan vastustajansa JYPin jälkeen.

Vieraissa ääni on kuitenkin ollut kellossa varsin erilainen. Tiukoista otteluista huolimatta voitot ovat kiertäneet helsinkiläisjoukkuetta, sillä edellinen voitto on kuukauden takaa, kun HIFK haki kaksi pistettä Lappeenrannasta. Edellinen kolmen pisteen vierasvoitto tuli Ässistä 28.10. Kotiotteluista tuttua maali-iloittelua HIFK ei ole pystynyt vierasotteluissaan esittämään.

Joukkueen hyökkäyskalustosta löytyy kuitenkin huimasti laatua ja leveyttä. Kärki Tomas Zaborskyn johdolla ei juuri JYPin vastaavalle kalpene. Hyökkäyskalusto on melko samankaltainen JYPin vastaavan kanssa, sillä riveistä löytyy runsaasti nuoruuden intoa ja iän mukanaan tuomaa kokemusta, sekä eri osa-alueiden osaamista.

Suurin mielenkiinto kohdistuu HIFK:n maalin suulle, sillä Ville Husso on Kanadassa nuorten MM-kisoissa. HIFK lainasi KooKoosta vakuuttavasti esiintyneen Frederic Cloutierin, joka on kuitenkin täysi kysymysmerkki liigatasolla. Kevin Lankinen on pelannut tällä kaudella kuusi ottelua, eikä ole onnistunut torjumaan kuin yhden voiton.

Seuraa Heitä

Jani Tuppurainen #10 | Grenoble

Laitahyökkääjä

Vaikka Tuppurainen on heilunut koko syksyn pistepörssin kärjessä, on hänen pelaamisessa pieni suvantovaihe. Viime kaudelta tuttu maalittomuus on vainonnut jälleen Tuppuraista, sillä edellinen maali on yli kahden kuukauden takaa lokakuun lopulta.

Joonas Rask #88 | HIFK

Laitahyökkääjä

Tuntemattomampi Rask on puhjennut kukkaan HIFK:ssa. On kovaa vauhtia rikkomassa oman piste-ennätyksensä neljän kauden takaa. 24-vuotiaan hyökkääjän tehotilasto on 12 astetta plussan puolella, mikä oikeuttaa joukkueen ykkössijaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle