Alkoiko IFK:n nousu tiistaina?

LIIGA / Ennakko
Torstaina on lupa odottaa tilastojen pohjalta maaleja, kun liigan kaksi eniten maaleja päästänyttä joukkuetta JYP ja HIFK ottavat yhteen Hippoksella. Luultammin nähdään kuitenkin tilastoista huolimatta normaali jääkiekko-ottelu, jossa tehdään muutama maali ja enemmän maaleja tehnyt joukkue voittaa.

"Me pelataan kotona hölmösti"

Antti Virtasen sanoilla voisi selittää JYP:n viimeaikaisia otteita. Kotipelit eivät ole kulkeneet ja puolustus on jostakin syystä vuotanut enemmän kuin vieraissa. Toisaalta viime viikon peleistä ei kannata tehdä sen suurempia johtopäätöksiä, koska joukkue pelasi viikon sisällä viisi peliä ja oli taatusti putken loppupuolella jo väsynyt. Nyt joukkue on saanut levätä lauantaista lähtien, kun taas HIFK pelasi tiistaina tiukan paikallispelin Jokereita vastaan. Vaikuttaako tämä sitten joukkueiden kuntoon, se nähdään torstaina.

JYP:n kokoonpanoissa suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, onko Lukko-pelin kolmannessa erässä Eric Perrinin vierelle siirretty Tomas Chlubna saanut jatkaa kanadalaisen laidalla. Toivottavasti on, sillä komento Perrinin vierelle piristi silminnähden tshekkiä ja näiden kahden ulkomaalaisen yhteistyö saattaa kantaa hedelmää. Perrin esitti huimia otteita Lukkoa vastaan ja myös Jarkko Immosen ketju oli vedossa. Näiden kahden tekijän onnistuminen torstaina olisi lähes välttämätöntä, jos pisteistä meinataan tosissaan taistella laajemman materiaalin vierasjoukkuetta vastaan.

Juha Pitkämäki ja Mikko Mäenpää ovat edelleen kotijoukkueen kokoonpanosta sivussa. Ensiksimainitun poissaolon myötä Tero Leinonen saa jatkaa torjuntavastuuta maalilla. Pitkämäen loukkaantuminen on sikäli tullut hyvään saumaan, että Leinonen on saanut rauhassa korjailla kolhiintunutta itseluottamustaan, kun pelikuntoista haastajaa ei ole ollut. Nyt alkukauden imurista on vähitellen tullut taas se Leinonen, joka kykenee hyvänä päivänä pelaamaan voittoja joukkueelleen.

Dave Stathos toi kevään?

Tähänastisten otteiden perusteella HIFK on Dave Stathosin tulon myötä päässyt maalivahtiongelmistaan. Viimeisessä kahdessa ottelussa Stathos on torjunut 76 kertaa ja päästänyt vain yhden maalin. Torjuntaprosentiksi tämä tekee huikeat 98,7%. Näin maaginen maalivahti ei Stathos varmaankaan koko aikaa tule olemaan, mutta hyvin hän on tähän asti pelannut.

HIFK:n valmistautumisessa tärkeintä on varmaankin ollut edellisen voiton nollaaminen. Jokerien kaataminen pitkän tauon jälkeen ja Stathosin nollapeli olivat niin makeita, että leijumisvaaraa on. Toisaalta kokenut valmentaja Alpo Suhonen osaa valmentaa pelaajat niin, että he ymmärtävät Jyväskylän pelin olevan jälleen uusi ottelu.

HIFK:n hyökkäysmateriaalissa on aineksia vielä nähtyä parempaankin. Puolustus sen sijaan on edelleen kysymysmerkki. Maalissa pelaa Stathosin sijaan kakkosmies Timo Laaksoharju, mikä tuo vielä yhden mielenkiinnon kohteen lisää. Ovatko kanadalaisen hyvät otteet tarttuneet myös kotimaiseen aisapariin?

» Lähetä palautetta toimitukselle