Muuttuuko mikään?

LIIGA / Ennakko
Jyväskylän JYPin ja Porin Ässien pudotuspelisarja on tarjonnut vauhdikasta ja fyysistä jääkiekkoa, jota on ollut ilo seurata. Puntari on tiukkojen pelien edetessä kallistunut rutinoituneempien jyväskyläläisten eduksi. Lisäksi JYPiltä näyttää löytyvän yksi valttikortti porilaisia enemmän – Sami Vatanen. Jatkuuko tuttu tahti maanantaina Jyväskylässä, vai onnistuuko ässäpakka tällä kertaa tukahduttamaan Hippoksen hurrikaanin?

Ratkaisun paikat

JYPin tarkka ja säntillinen viisikkopelaaminen johtoasemassa on ollut porilaisille myrkkyä, eikä Pata ole onnistunut saamaan takaa-ajovaihdettaan kunnolla silmään sarjan kahdessa aiemmassa kohtaamisessa. JYP onkin vienyt molemmat kiihkeän fyysiset kamppailut nimiinsä, ja johtaa 2–0 neljällä voitolla katkeavaa sarjaa.

JYPin ja Ässien puolivälieräsarjan kolmannessa kohtaamisessa ensimmäisen maalin merkitys on melkoisen suuri. Jos JYP onnistuu tekemään taas avausmaalin ja pääsee pelaamaan johtoasemassa kotiluolassaan, porilaisten taival saattaa muuttua jo liian tuskaiseksi.


Porilaiskannattajat ovat täysillä mukana myös Hippoksella.

Joukkueet olivat edellisissä kohtaamisissa pelillisesti jokseenkin tasavahvoja, mutta JYPin arsenaalista nousi molemmissa mittelöissä yksi hahmo yli muiden. JYPin pitelemätön tehopakki Sami Vatanen on huikeilla peliesityksillään ja tärkeillä maaleillaan kääntänyt pelit jyväskyläläisten eduksi. Yksi tärkeimmistä kysymyksistä Ässien leirissä lienee se, miten tuo peli-iloa pursuava väsymätön vauhtikone saadaan kuriin ilman rangaistusminuutteja.

Etenkin ylivoimapelissä Vatasen vaarallisuus korostuu, kun ratkaisuihin on enemmän tilaa ja aikaa. Jäähyaitiosta on siis Padan syytä pysytellä poissa. Ässät on kerännyt sarjan kahdessa pelissä tuplamäärän kaksiminuuttisia (20) JYPiin nähden (10).

Kokoonpanot

Maalivahtipeli on molemmilla joukkueilla ollut korkeatasoista. Sekä JYPin Riku Helenius että Ässien Antti Raanta ovat onnistuneet niin hyvin, että jatkanevat torjuntavastuussa tässäkin ottelussa.

Kummatkin aloittanevat sarjan kolmannen kohtaamisen samoilla miehityksillä, kuin edellisessä pelissä lauantaina. Joukkueiden lopulliset kokoonpanot paljastetaan kuitenkin vasta maanantai-iltapäivän aikana. Porilaiset saapuivat Jyväskylään jo sunnuntaina.

Muuta

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Mika Niemi 1 3 4
2.Sami Mutanen 4 0 4
3.Stephen Dixon 1 1 2
4.Tuomas Santavuori 2 0 2
5.Joel Armia 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle