Kaatuuko Ässät välittömästi kotietuun?

LIIGA / Ennakko
Ässien edelleen jatkuva hurmos voi tarjota JYPille pistävää myrkkyä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
JYP oli puolivälieräsarjassaan hävyttömän tyly kotijoukkue. Padan ja hurrikaanin kamppailut olivat myös runkosarjassa kulloinkin isännän roolissa ottelleen juhlaa. Onko millään tällä merkitystä, vai joutuuko Ässät heti nöyrtymään vieraskaukalossa?

Historiaan katsastaminen on paikallaan JYPin ja Ässien ennakkotilannetta tarkistaessa. Tietenkään viime vuoden 4-0 päättynyt pudotuspelisarja ei muuttuneiden ryhmitysten kohdalla kerro juuri mitään. Sen sijaan runkosarjan tasaiset väännöt uumoilevat äärimmäisen tiukkoja pelejä maanantaina alkavassa välieräsarjassa. 

Joukkueet lähtevätkin taistoihin lähes samalta lähtöviivalta. JYP on kotietunsa ja kokemuksensa turvin kuitenkin selvä suosikki, mutta etumatka ei ole suuri. Runkosarjassa kamppailut mukailivat kotijoukkueiden etumatkaa, kun kumpikaan ei onnistunut vierasvoiton varastamisessa. 

Juuri JYPin kotipelaamisen välitön horjuttaminen on Ässillä avainasemassa voiton saavuttamiseksi. Riittävä rohkeus kiekollisena, mutta eritoten karvauspelaamisessa, voivat auttaa vierailijat niskan päälle. Ässien hurmostila voi olla juuri avainasemassa, kun rohkeutta lähdetään tavoittelemaan.

Onnistuminen vaatii kuitenkin Karri Kiven miehistöltä täydellistä suorittamista. Viivytystaistelu omalla alueella koituu porilaisten kohtaloksi sanoi tunnetila mitä tahansa. Riittävää rohkeutta on ryhmän siis viljeltävä.

Viivytystaistelu omalla alueella koituu porilaisten kohtaloksi sanoi tunnetila mitä tahansa.

Ässien kohdalla yksi nimi nousee tutusti yli kaiken muun. Antti Raanta on Padan kannalta se pelaaja, jonka on yksinkertaisesti onnistuttava. Mikään ennusmerkki ei viittaisi siihen, etteikö Raanta olisi iskussa. Ässien puolustuksen on myös jatkettava tiivistä maalivahtinsa suojelua.

Samat luritukset pätevät myös JYPin leiriin. Tuomas Tarkki on ollut pyhäeläin hurrikaanimiehistölle eikä vahdilta livahtaneisiin irtokiekkoihin ole ollut helppo päästä käsiksi. Tarkkiin JYP ei kaadu ensimmäisessä pelissäkään, mutta eritoten eteen pomppiviin kiekkoihin on Ässien välttämätöntä pyrkiä voimakkaasti. 

Väkivahva Daniel Brodin on juuri tätä tarvittavaa raivoa jo pudotuspeleissä osoittanut, joten miehen terävät otteet tulevat edelleen tarpeeseen. Vieraskaukalossa Ässät ei varmasti kykene pitämään kiekkoa riittävästi. Juonikkuuta on silti löydyttävä. Tuolloin katseet kääntyvätkin Joel Armian suuntaan.

Hurrikaanien ykköstykit horroksessa

JYPille olisi elintärkeää, että ryhmityksen ykköskentällinen löytäisi tehonsa heti avausottelussa. Eric Perrin on luonut jatkuvasti tekopaikkoja Antti Jaatiselle ja eritoten Ramzi Abidille, mutta ruuti on ollut valitettavan märkää. 

Mikäli kärkimiehet onnistuvat itseluottamustaan kasvattamaan, on Ässillä tiedossa ikävä iltapuhde. JYP nimittäin selvitti puolivälierät oivasti onnistuen laajalla rintamalla. Erityisesti runkosarjan aikana pimennossa olleet kakkos- ja kolmosketjut ovat onnistuneet loistavasti. Ykkösketjun tuoma lisä voisi olla murskaava.

Erikoistilanteet tulevat kuitenkin näyttelemään pääroolia maanantaina. Kahden fyysisen ja sääntöjen rajamailla taistelevien ryhmitysten kohtaamisesta ei jäähyminuutteja tule puuttumaan.

Ässien ylivoima taapertaa huomattavasti tuskaisemmassa tilanteessa kuin JYPin, mutta myös hurrikaaneilla on ollut omat vaikeutensa pakkopelin toimivuudessa. Mikäli JYPin alivoimapelaaminen jatkuu HPK-sarjan tasolla, on Padan erittäin vaikea saada aikaan tarvittavia onnistumisia. 

JYP saattaa saada puolustukseensa lisävahvistusta, kun Olli Malmivaaran on uumoiltu palaavan kokoonpanoon välieräsarjan aikana. 

Seuraa Heitä

Veli-Matti Savinainen #19 | Tappara

Laitahyökkääjä

Ruuti on ollut Savinaisella märkää. Nyt olisi siis aika onnistua. Hyökkääjän maalivainun löytyminen voi olla yksi koko sarjan ratkaisuelementeistä.

Mikko Viitanen #3 |

Puolustaja

JYPin alakerran herra saa tehtäväkseen pimentää Ässien rymistelyn Tuomas Tarkin silmien tasalle. Daniel Brodin tuo kokeneelle konkarille haasteen. Joel Armian juonikkuuteen on Viitasen myös vastattava kovuudella. Ja miksi ei vastaisi, puolustajajärkäle on jo osoittanut olevansa jälleen kevään ykkösnimiä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Éric Perrin 1 4 5
2.Max Wärn 3 2 5
3.Mikko Kalteva 0 4 4
4.Kalle Koskinen 1 3 4
5.Ramzi Abid 0 3 3
Ässät M S P
1.Daniel Brodin 4 2 6
2.Mika Niemi 1 4 5
3.Tommi Taimi 0 3 3
4.Veli-Matti Savinainen 1 2 3
5.Aki Uusikartano 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle