Joensuusta pysäyttäjä JYP-traktorille?

LIIGA / Ennakko
Onko Ässistä pysäyttämään nämä juhlat?
Kuva © Eriikka Hienola
Eilen voittoisina taistelleet JYP ja Ässät käyvät toistensa kimppuun jo tänään. Voiko hurjassa vireessä oleva Jesse Joensuu kääntää JYPin tyhjäkäynnille ja aiheuttaa hurrikaaneille kauden ensimmäisen pisteettömän illan?

JYPin virettä epäiltiin kauden alla joka suunnasta. Päävalmentaja Jyrki Aho kuitenkin rauhoitteli ja vakuutti, että huolelle ei olisi aihetta. Ja tämä piti paikkansa. Ennakoidut floppivahvistukset ovat iskeneet yllättäen maaleja samalla kun koko joukkueen pelaamisesta huokuu itseluottamus omaan tekemiseen. Joukkue on menettänyt pisteitä ainoastaan hävityssä voittolaukauskilpailussa Turussa.  

Tuomas Tarkki on ollut maalillaan jo useaan otteeseen lähes täydellisyyttä hipova. Tarkin vireen sai eilen kokea sarjakärjessä ennen iltaa porskuttanut SaiPa. Ykköstorjujan viittaa itselleen sovitteleva koppari kaatoi lappeenrantalaiset käytänössä yksin. Ässiä vastaan maalivahti tulee olemaan äärimmäisen vaikea ohitettava. Toki myös JYPin koko tilkitty viisikko pitää tästä omalla tekemisellään huolen.  

Ässien vuoristoratamainen syksyn aloitus on täysin päinvastainen verrattuna JYPin traktorimaisen tehokkaasta suorittamiseen. Tason vaihtelu ottelun sisällä on noussut suurimmaksi päänvaivaksi ajoittain takertelevan avauspelaamisen ohella. Pisteitä on silti kertynyt sekavuudesta huolimatta mukavasti.

Kuvaavaksi esimerkiksi ongelmista nousee kuitenkin Ässien eilinen voitto-ottelu KalPaa vastaan. Täydellisesti tapahtumia lähes kaksi erää hallinneet patapaidat lannistuivat kuopiolaisten pikaisista osumista ja vauhdin hiipuminen oli johtaa koko pistepotin menettämiseen. Onneksi virettään löytävä ja kaksi maalia iskenyt Mika Niemi pelasti joukkueen ratkaisemalla pelin jatkoajan alussa. 

Maaleja maaleja?

Hippoksella on perjantai-iltana aineksia todelliselle maali-iloittelulle. Mikäli Ässät kaivaa samalla lailla jalat alleen kuin eilisessä väännössään on JYPinkin oltava varuillaan. Vauhdikasta kiekkoa tarjotaan täysin varmasti ensimmäisestä aloituksesta lähtien.  

Patapaidat ovat odottaneet Stephen Dixonin heräämistä jo pitkään. Jesse Joensuun paluu on kanadalaista selvästi piristänyt ja onkin mielenkiintoista onnistuuko kaksikko horjuttamaan jopa kotijoukkueen jykevää peruskalliota.  

Kotiyleisön edessä JYPin ei ole tapana esiintyä varovaisena. Ryminää on tiedossa tänäänkin. Vaikka joukkueen kokoonpano on ollut muutosten kourissa alkupelien ajan, ovat joukkueen maalinteon kannalta kaksi tärkeintä ryhmitystä säilyneet ennallaan. Eilen maalinteossa onnistuivat kärkiketjuista Petr Hubacek ja Ossi Louhivaara.  

JYPille voi seurata vauhdikkaasta alusta todellisia ongelmia. Huolimatta tiiviistä nipusta joukkue on haalinut aivan liikaa rangaistusminuutteja. SaiPaa vastaan vain lappeenrantalaisten tehoton ylivoima ja Tarkin haamupelastukset säästivät hurrikaanit takaiskuilta.

Huolimatta Ässien kokonaisilmeen heittelystä ei ryhmän hyökkäyspeliä sovi millään tavalla aliarvioida. Erityisesti ylivoimalla joukkueelta sopii odottaa Joensuun tuoman profiilinnoston ansiosta riittävästi tehokkuutta. Rangaistusaitoon ei kotijoukkue voi siis tänään juuttua.  

Porilaisten riveistä poissa ovat edelleen Tommi Taimi sekä Aki Uusikartano, joka palannee mukaan ensi viikolla. JYPin sairaslistalta löytyvät Yohann Auvitun, Olli Malmivaaran ja Antti Jaatisen nimet. Hurrikaanipaitojen materiaalin laajuus tarjoaa kuitenkin vaihtoehtoja, varsinkin kun Akatemiasta nousseet avutkin ovat todella esiintyneet edukseen. 

Seuraa Heitä

Ossi Louhivaara #23 |

Laitahyökkääjä

Louhivaara ei ole tunnettu pitkistä maaliputkistaan ja onkin usein vaipunut varjojen maille tehojen osalta mikäli on edellisessä ottelussaan onnistunut. Miten käy tänään? Eilen kaksi maalia, tänään jopa lisää?

Jesse Joensuu #6 |

Laitahyökkääjä

Onnistui eilen jälleen maalinteossa. Tuo JYPin maalinedustalle todellista hämmennystä härkämäisyydellään. Jyväskyläläisten väkivahva puolustus tulee saamaan veroisensa vastuksen – ja tästä taistelusta voittajana saattaa poistua taidokas Joensuu.

Cory Quirk #24 |

Laitahyökkääjä

Monet olivat jo valmiita lähettämään Saksan kakkosdivarista SM-liigaan ponnistaneen Quirkin Mestikseen vauhtia hakemaan. Vauhti löytyi kuitenkin tiistaina Tapparaa vastaan. Iskostuuko pippurinen keskushyökkääjä fanien verkkokalvoille tehokkaana myös kotiottelussa?

» Lähetä palautetta toimitukselle