Murskaako Jokerit jälleen Tapparan?

LIIGA / Ennakko
Jokerit ja Tappara iskevät yhteen kolmannen kerran tämän kauden aikana. Aiempien otteluiden saldo on murskaava, sillä Jokerit on voittanut kaikki kolme ottelua maalierolla 14-2. Jatkuuko höykytys tiistaina Ilmalassa?

Kuntokäyrät

Jokerit on voittanut tauon jälkeen molemmat ottelunsa, tosin jälkimmäisen vasta jatkoajalla. Joukkue oli KalPaa vastaan energinen ja tehokas, mutta HPK:ta vastaan peli muuttui jälleen puurtamiseksi. Nyt joukkue kuitenkin onnistui voittamaan voittomaalikilpailussa, vaikka peli olikin paikoin hirveää katseltavaa.

Tappara on pelannut tauon jälkeen kolme ottelua, josta on tarttunut mukaan kaksi tappiota ja yksi voitto. Lauantaina joukkue hävisi KalPalle vieraissa lukemin 3-5. Ottelu oli selvästi kotijoukkueen hallintaa, ja tamperelaiset pääsivät iskemään maalinsa lähinnä kotijoukkueen hölmöilyistä.

Ratkaisun paikat

Joukkueiden tämän kauden kohtaamiset ovat olleen varsin yksipuolisia, sillä Jokerit on voittanut kaikki kolme ottelua maalierolla 14-2. Tappara on pystynyt iskemään maalin jokeriverkkoon siis vain kahdesti, joten on selvää, että tamperelaisten tulee parantaa viimeistelytehokkuuttaan huomattavasti.

Tappara on päässyt kaikissa aiemmissa kohtaamisissa laukomaan reilusti, mutta viimeistely on ollut todella huonoa. Tauon jälkeen kirvesrinnat ovat iskeneet kolmessa ottelussa kuusi maalia, joten viitteitä paremmasta on. Etenkin Kuopiossa joukkue onnistui tappiosta huolimatta viimeistelemään muutamista paikoistaan tehokkaasti.


Ben Eavesin johtama ylivoima on löytänyt yhteisen sävelen.

Jokerit oli torstain KalPa-ottelussa todella aktiivinen ja luisteluvoimainen. Joukkue tuli tauolta hyvin valmistautuneena ja se luisteli kuopiolaiset kumoon. Erkka Westerlund pyrkii varmasti piiskaamaan joukkueensa samanlaiseen alkuun kuin KalPaa vastaan. Tapparan on siis pystyttävä huomattavasti parempaan luisteluun kuin lauantaina Kuopiossa.

Tamperelaisten on myös pysyttävä pois jäähyaitiosta, sillä Jokerien kotiylivoima on tällä hetkellä murhaavan tehokasta. Ben Eavesin johtama ykkösketju pystyy tällä hetkellä rakentamaan maalipaikkoja lähes liukuhihnalta, joten ilmaisia jäähyjä Tapparalla ei ole varaa ottaa.

Kokoonpanot

Jokerit jatkaa samalla kokoonpanolla kuin lauantaina Hämeenlinnassa. Sivussa ovat Janne Lahti, Semir Ben-Amor ja jatkosopimuksen maanantaina solminut Antti-Jussi Niemi.

Tapparalta poissaolijoita löytyy enemmänkin. Kalle Kaijomaa on sivussa kymppitilin täyttymisen vuoksi. Loukkaantuneita puolustajia ovat Juha Leimu, Tommi Kovanen, Viktor Ekbom ja Otto Räty. Hyökkäyksestä ovat sivussa Tuomas Vänttinen, Antti Erkinjuntti, Miikka Männikkö ja Aleksander Barkov.

Useat poissaolot tarjoavat mahdollisuuden uusille tulokkaille, ja kirvesrintojen kokoonpanoon nouseekin kaksi debytanttia. Tiistain ottelu on 17-vuotiaalle Henrik Haapalalle ja 16-vuotiaalle Atte Mäkiselle uran ensimmäinen SM-liigassa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Ben Eaves 3 4 7
2.Ilari Filppula 0 5 5
3.Nichlas Hardt 3 2 5
4.Jarkko Ruutu 3 2 5
5.Jani Rita 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle